www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BESAŞ ekmek geliyor

BESAŞ ekmek geliyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 8 aydır hizmet vermeyen halk ekmek fabrikasının İnegöl Belediyesi’nin kullanımına geçtiğini, ancak halk ekmek üretiminin bundan böyle Besaş eliyle yapılacağını söyledi.

Halk ekmek fabrikasının geleceği ile ilişkili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Halk ekmek fabrikamız 30 yıllığına kiraya verilmişti. Tabi burada epeyce bir kullanım hakkı vardı ilgili firmanın. Burada ilgili firma ile bize gelen talepler öneriler tabi şikâyetler de vardı, bunlar da göz önünde bulundurularak ilgili firma ile gerekli görüşmelerimizi yaptık. Onlar da bundan sonraki süreçte açıkçası başka alanlarda da başka sektörlerde de işler yapan bir firma olduğu için bu noktada bende kendilerine bu teklifi götürdüm. Yani bunu sağlıklı bir şekilde üretemeyeceksek, vatandaşın ulaşması gereken bu ekmeğe onların beklentisini karşılayacak ölçekte ulaştıramayacaksak o zaman bu işi yapmamızın bir anlamı yok dedik ve nihayetinde sonlanması için gerekli görüşmeleri yaptık. Daha sonra büyükşehir belediyesinin Besaş firması ile gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah onlardan bu yine öncelikli olarak burada halk ekmeği satan yaklaşık 35 civarında bildiğim büfeler üzerinden satılıyordu, yine öncelik o büfeler üzerinde satış yapma koşulu ile ancak yeni sistemde biz büfelerin amacının dışında kullanıldığını gördüğümüz için bunlarla ilgili ciddi olarak şikâyetler aldığımız için amaç sadece halk ekmeğini vatandaşa eriştirmekti. Tabi oradaki arkadaşlarımız da ekmeğin yanı sıra başka ürünlerde oraya koyarak farklı bir noktaya getirmiş oldular. Tabi biz bunlarla ilgili yaptığımız bu çalışmaları kendilerine anlattık. Besaş firmasına da tüm büfeci arkadaşlarımızın gerekli isimlerini numaralarını iletişim bilgilerini aktardık. Şu anda eğerki bulundukları muhitte kendilerine dükkan kiralama yöntemi ile bir yer açmayı düşünürlerse Besaş’ın sadece ekmek ürünleri değil, süt ve süt ürünleri gibi Besaş bunların haricinde de farklı ürünlerede girdi çay gibi şeker gibi farklı farklı ürünlerde var. Bunlarda ilgili satışları da aynı dükkanda besaş konsepti içerisinde yapabilecekler. Bunları sayın genel müdürümüz izliyor ve takip ediyor. Ben huzurlarınızda büyükşehir belediye başkanımıza ve genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Nihayetinde besaş ile alakalı geçmişte tarafımıza İnegöl’de niye satılmıyor yönünde gelen iletiler de vardı, taleplerde vardı. Bu organizasyonu besaş ile hayata geçirmek istiyoruz.” Dedi
Buradaki fabrikada mı üretim yapacak.
‘Halk Ekmek Burada mı üretilecek?’ sorusuna Başkan Taban; “Üretimi buradaki fabrika da yapmayacak kendi yerinde üretime devam edip, diğer ilçelerde de buna benzer yaptığını söylüyor. Çünkü üretimde ilgili her türlü verimliliği düşünmek zorundasınız. Dolayısıyla İl merkezinde operasyonlarını gerçekleştirip ilçelere dağıttıklarını ifade ettiler. Stoklu olarak ta dağıtım yaptıkları için bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirttiler.” Cevabını verdi.
Fabrika ne olacak?
‘İnegöl’de bulunan fabrikanın ne olacağı’ sorusuna ise Başkan Taban; “Fabrikayı biz değerlendireceğiz. Aslında bu bizim için belediyemiz için kazanç. Çünkü kalan firmanın 10 yılın üzerinde bir zamanı. Kalan zamanı, onlarda bize kullanmayacaklarını taahhüt ederek fırını bize bırakmış oluyorlar. Dolayısıyla fırının tüm kullanım hakları tarafımıza belediyemize geçmiş oluyor. Bizde orda neler yapabiliriz diye gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Eğer ki bir olumsuzluk olursa rezerv alanı olarak elimizde tuttuğumuz bir yer. Bununla alakalı fırıncı arkadaşlarımızdan da öneriler talepler geliyor. Onlarda tabi işin bir tarafında. Ancak sürecin gerçekleşmesini görerek adımlarımızı atmış olacağız.” Dedi
Besaş ne zaman dağıtama başlayacak?
Besaş firmasının İnegöl’de ne zaman dağıtıma başlayacağı sorusuna ise Başkan Taba; “Bu konu öncelikle halk ekmek büfelerimizi işleten işletme sahiplerinin hızıyla ilişkili. Ancak tabi sınırsız bir zaman bunu söyleyeyim.Kısa bir süreç içerisinde besaş satış noktalarının oluşmasını istiyoruz. Dolayısıyla biz bunu yapamayacağız diyen olursa o zaman besaş kendi ağını kendisi kuracak. Burada tarih vermek doğru olmaz. Bu süreci besaş tamamen eline aldı. İlgililerle de irtibat kurarak bunların içerisinden, tabi burada yan yana olmayacak, bunlar ayrı ayrı olacak, mahalle bazlıda düşünebilirsiniz. İmkanı olan ticaret yapabilme imkanı olan yerlerde besaş konseptli satışlar yapılacak.” İfadelerini kullandı.
Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71