Beyaz eşyada yaprak kımıldamıyor

Beyaz eşyada yaprak kımıldamıyor

KDV indirimi sonrası beyaz eşya sektöründe yaşanan satışlar, indirimin bitmesiyle sona erdi. Beyaz eşya toptancıları ve perakende satıcıları, sektörde yaprak kımıldamadığını belirterek, yeniden bir KDV indirimi beklediklerini ifade ettiler.

İndirimin piyasaya olumlu anlamda çok ciddi etkisi olduğunu ifade eden Airfel Marmara Bölge Distribütörü Genel Müdür Yardımcısı Ali Canıtez, ?KDV ve ÖTV indirimi Kasım ayı sonuna kadar çok ciddi etkili oldu. Beyaz eşya sektöründen Kasım ayından günümüze kadar ciddi bir durgunluk var. Bu durgunluğun aşılması için KDV ve ÖTV indiriminin tekrar yapılmasının çok ciddi faydası olacağına inanıyorum. Daha öncesinde elektronik tarafında yapılmamıştı. Elektronik tarafında da yapılırsa, piyasaya faydası daha fazla olacaktır? dedi.

TÜM SEKTÖRLERİ ETKİLİYOR

Şuanda kredi faizlerinin çok yüksek olduğunu belirten Canıtez, ?Bu yükseklik emlak sektöründeki satışları etkiliyor. Dolayısıyla zincirleme olarak bütün sektörlere olumsuz yansıyor. Kredi faizlerinin düşürülmesi de başta emlak sektörü olmak üzere bütün sektörleri hareketlendirecektir? şeklinde konuştu.

3-4 AY BİLE YETERLİ

Canıtez, ?KDV ve ÖTV´deki indirim sabit kalırsa, açıkçası bu işe yansımaz. Tabi ki devletin vergi politikası açısından da yanlış olur. Dolayısıyla indirimlerin dönemsel olması çok daha mantıklı. Çünkü sabit olursa, tüketici talebe yönelmeyecektir. Geçici olup, belirli bir süreyle sınırlanırsa, bu süre de çok uzatılmazsa, 3-4 ay gibi kısa bir süre yapılırsa etkili olacağı kanaatindeyim? diye konuştu.

İŞLERİMİZ DURGUN

Yazıcı Ticaret sahibi İlhan Yazıcı ise, ?KDV ve ÖTV indirimin yapılmasını istiyoruz. 2-3 aydır işlerimiz durgun. Vatandaşta, esnafta bu yönde devletimizden bir beklenti içinde. Geçtiğimiz yıl yapılan KDV ve ÖTV indiriminin gerçekten faydasını gördük. İnşallah bir daha yapılır diye umuyoruz. Bu sayede esnaf bir nefes alır. Kışın işlerimiz zaten durgun. Yaz sezonu başladığı bu dönemde KDV ve ÖTV indirimi yapılırsa, piyasaya canlılık getireceğine inanıyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14