www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BEYLİK HANINDA OSMANLI GELENEĞİ

BEYLİK HANINDA OSMANLI GELENEĞİ

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı´nda İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş´in ve cami personelinin katkılarıyla bereket duası geleneği başlatıldı.

İshakpaşa Cami İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş ve cami personelinin katkılarıyla başlatılan gelenek çerçevesinde her hafta Pazartesi günü öğle namazına müteakip Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı esnafı için bereket duası yapılacak. Bu hafta 3´üncüsü düzenlenen programda geleneğin ömür boyu sürdürülmek istendiğine vurgu yapıldı.

HAFTAYA HUZURLA BAŞLIYORUZ

Esnaf duasını bundan sonra her Pazartesi günü yapacaklarını belirten Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar, ?İshakpaşa Cami imamımız ve müezzinimiz bizlere gelip, bu anlamda bir teklifte bulundular. Hanımızda her hafta Pazartesi günü öğlen namazına müteakip, Kur´an´ı Kerim okuyup, dua edilecek. Bu bizim çok hoşumuza gitti. Hafta başında huzurlu bir şekilde, duayla işlerimize başlıyoruz. Maneviyatı yüksek ve tarihi bir yer olmasına rağmen Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı tam anlamıyla duyulmadı. İnsanlarımız daha buranın faaliyete geçtiğini bilmiyorlar. Hanımızın Bayanlar Çarşısı olarak reklama ihtiyacı var. İnsanlarımız buraya ilgi gösterirseler, ilçemiz nezih ve güzel bir yer kazanmış olacak. Çünkü burada a´dan z´ye her şey var. İnsanlarımızın gönül rahatlığıyla buradan istedikleri şeyi alabilirler. Ayakkabıcımız, kumaşçımız, terzimiz, tuhafiyecimiz, hattatımız, bijuteri, hediyelik eşyalar, iç çamaşırı, bebek giyim, eşarp satışı yapılan dükkânlar ve üst katta da çoğunlukla butikler var. Herkese hitap eden çok güzel bir çarşı. İlçe halkımızı çarşımıza davet ediyoruz. İlerleyen günlerde çarşımızın İnegöl´ün gözbebeği olacağını düşünüyoruz. Buraya geldiklerinde maneviyat ve huzur hissedecekler? dedi.

OSMANLI´DAN KALMA BİR GELENEK

İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş ise, ?Türkiye´nin farklı yerlerinde Osmanlı´dan kalma hanlarda gelenek olarak haftanın ilk gününde bereket duasının yapıldığı görüyoruz. Dolayısıyla bizim bu hanımız uzun bir aradan sonra hizmete açıldı. Bizlerde dedik ki, şuan buraları kullanan nesil olarak gelecek kuşaklara böyle güzel bir alışkanlık ve gelenek bırakalım dedik. Bu vesileyle başladık. Dört haftadır bu duayı yapıyoruz. Bundan sonra da her Pazartesi günü öğlen namazından sonra burada toplanıp, esnafımızla, müşterilerle beraber ortak bir dua yapacağız. İnşallah biz başlattık. Bundan sonra da kıyamete kadar burada kim olursa olsun bu dua devam edecektir. Böyle bir geleneğin başlamasına vesile olduk. Hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir. Bizlerde bu hayrın başlangıcını yapan insanlar olarak, mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00