BEYLİK HANI 1 YILDA YAPILACAK

BEYLİK HANI 1 YILDA YAPILACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Pazar günü yanarak kül olan tarihi Beylik Hanının yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile geniş kapsamlı bir toplantı yaptıklarını kayd

 

Bursa Esnaf Odaları Birlik Başkanı Arif Tak, dün İnegöl’deki esnaf odaları Başkanları ile birlikte Beylik Hanı yangını nedeni ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangın sonrası olay mahalline de gelerek esnafla görüşen ve incelemelerde bulunan Arif Tak, yangın sonrası son durumun ne olduğu konusunda bilgi aldı. Öte yandan, ziyarette Belediye Başkanı Alinur Aktaş yanarak kül olan han hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte alınan kararı açıkladı.

 

ACILARINIZI PAYLAŞIYORUZ

Aktaş’a gerçekleştirilen ziyarette konuşan BESOB Başkanı Arif Tak, Belediye Başkanının şehrin babası sayıldığını ifade ederek; “Bizim ahilik kültürünün ölçüleri de bunlardır. O bakımdan tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için bugün ziyaret ettik oda başkanlarımızla beraber. Yaşadığınız yangın afetiyla ilgili acılarınızı paylaşıyoruz” dedi.

 

GÜZEL SONUÇLAR ORTAYA ÇIKACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Arif Tak’ın hem yangın yerinde oluşan tabloyla ilgili bizzat ziyaret edip sonrasında da kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmalarından dolayı mutlu olduğunu belriterek “İnegöl olarak Pazar sabahı 06.58’de ihbar edilen yangınla maalesef güne iyi başlamadık. Bayram süresince İnegöl’ümüzde cenazeler vardı. Ama bu hayatın doğal bir akışı. Cenabı Allah’ın takdiri. Biz ölenlere rahmet diliyoruz. Yangın olayı da bizi ziyadesi ile üzdü. Ama o günden beri toparlamak adına neler yapabiliriz onun hesabı kitabı içerisindeyiz. Ben özellikle yangın esnasında ve sonrasında konuya duyarlılık gösteren tüm siyasi parti temsilcilerine, Milletvekillerimize, konuyu yakından takip eden çok değerli Başbakan yardımcımıza, STK’larımızı, Birlik Başkanımıza teşekkür ediyorum. Türk milletinin genel özelliği bu. Acı ve tatlı günde bir araya gelmeyi biliriz. Bu bir sinerjidir. Buradan güzel sonuçlar ortaya çıkacak” diye konuştu.

 

1 YILDA TAMAMLANACAK

Hanın yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalardan da bahseden Aktaş, “Burada konu biraz karışık gibi gözükse de birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatılacak. Beylik hanı 185 yıllık bir han. Ama beylik hanı, etrafını saran yüksek binalardan dolayı İnegöllülerin güzelliğini çokta fark edemediği bir handı. Ama şuan han ortada yok. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibiyle dün basın toplantısı sonrası müzede bir toplantı yaptık. Hedefimizi söylüyorum, 1 yıl içerisinde bu hanın aynısını yapmayı arzu ediyoruz. Hedef tarihimiz 1 Kasım 2014. Bunun en az 4 buçuk aylık süreci röle ve restorasyon projelerinin onay ve koruma kurulu nezdindeki çalışmaların aşılması”

HANI YENİDEN YAPMAK İŞİN SADECE BİR BOYUTU

Beylik hanının yeniden yapılıp ayağa kaldırılmasının olayın bir boyutu olduğunu ve başka boyutların olduğunu da kaydeden Aktaş şöyle konuştu: “Şuan hali hazırda orada iş yapıpta dükkanları olmayan, ticari hayatı sonlanan insanlar var. Bunlar tabi takdir edersiniz ki hepimizin başına gelebilecek afatlar. İnegöl’ümüzde daha önce de fabrikaları yananlar, ciddi zarar görenler oldu. Bu akşam da saat 17.00’da yangın mağduru esnaflarımızla bir araya geliyoruz. Gerçekleri hiçbir siyasi kulvara çekmeden İnegöl insanı olarak karşılıklı oturup konuşmak için. İkinci konu da bu binanın aynısı yapılmış olsa bile yeni yerde kiracılar aynı şekilde devam eder mi noktasında biz yer sahiplerini de çağırdık. Benim hiçbir takıntım yok, şehrimi çok seviyorum. Dolayısıyla burada en problemsiz, en orta noktanın bulunması adına kişileri bir araya getirip tartışıp konuşacağız. Ben yer sahiplerinin de restorasyon sonucunda daha yapıcı olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Mesele şerri hayra dönüştürmek. Ama hayatın sonu değil. Nihayetinde her yeni gün güneş yeniden doğuyor. Şimdi yaraları tamir etmek amacımız. Daha sonra da o canlılığı tekrar aynı şekilde yerine koymak.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07