www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bıçağın Sanatkârları Ödüllendirildi

Bıçağın Sanatkârları Ödüllendirildi

Büyükşehir Belediyesi´yle Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından düzenlenen ve Bursa bıçağının yeniden dünyanın gündemine girmesini hedefleyen 6. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması´nın ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Bursa Bıçak Müzesi´nde düzenlenen törende birincilere 10´ar bin TL para ödülü ile dizüstü bilgisayar, ikincilere 8 bin TL para ödülü ile tasarım tableti, üçüncülere 6 bin TL para ödülü ile tasarım seti, mansiyon alanlara da 3´er bin TL para ödülü hediye edildi.

 

Yarışma; mutfak ve kasap bıçağı seti, kılıç e hançer, av bıçağı seti, çakı seti, testere seti, döner-pastırma-börek-satır bıçağı seti ve öğrenciler için açılan ?tasarım´ bölümüyle 7 kategoride düzenlendi. Organizasyonda birincilikleri Recep Aykut Yaren, Turgut Aydemir, Fatih Güven, Ahmet Gülşen, Kazım güven, Ekrem Durmaz ve Metehan Çakır aldı. İkinciler Muharrem Fazliç, Selahattin Alma, Cem Emir, Ferit Demirtaş, Recep Cosun, Saffet Keremsoy ve Onur Yamaç oldu. Üçüncülükleri ise Bahaettin Ünal, Yusuf Karagülmez, Erol Çetintaş, Celil Demirtaş, Nejat Sevim, Yavuz Uçar ve Muhlise Tuana Ak elde etti.

 

Bursa Valisi İzzettin Küçük´ün de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bıçağı Tasarım Yarışması´nın 6.´sını düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Bursa bıçağının el sanatları arasında özel bir yerinin olduğunu kaydeden Başkan Altepe, bıçakçılığın 700 yıllık birikimle günümüze ulaştığını anlattı. Bıçakçılığın bugün hala usta-çırak geleneği ile serüvenini sürdüren nadir el sanatlarından biri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, ?Geleneksel yöntemlerle ve el işi ile yapılan bıçaklarımızın kullanım alanlarına göre 150 çeşidi olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız bıçak tasarım yarışması ile hem Bursamızın bu güzel geleneğinin yaşamasına hem de gelişmesine katkı sağlıyoruz? dedi.

 

Bursa Valisi İzzettin Küçük de Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği yarışmanın diğer iller için de örnek olduğunu kaydetti. Bir becerinin zanaat olduğunu, bu becerinin hayat bulmasının sanatı doğurduğunu ifade eden Vali Küçük, yarışmanın bıçağın sanatkarlarını bir araya getirdiğini, sektöre yeni heyecan kattığını söyledi. Başkan Altepe´ye düzenlenen yarışma ve geçtiğimiz hafta ziyaretlere açılan Bursa Bıçağı Müzesi için teşekkür eden Vali Küçük, yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.

 

Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Fatih Adliğ ise Bursa bıçağının tekrar ön plana çıkartılması dolayısıyla Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Bursa Bıçağı Tasarım Yarışması´nın Bursa Bıçağı Müzesi´yle çok anlamlı hale geldiğini belirten Adliğ, yarışma için üretilen bıçakların müzede satışa sunulmasının da bıçak sanatçıları adına ayrıca bir değer taşıdığını ifade etti..

 

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol üyeleri, müze bahçesinde açılan bıçak sergisini gezdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51