BIÇAĞIN USTALARINDAN TAVSİYELER

BIÇAĞIN USTALARINDAN TAVSİYELER

Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğun mesai başladı. Kurban kesecek vatandaşlar, İnegöl’ün en eski bıçakçılarından Mustafa Usta’nın dükkânında sıraya girerken, Mustafa Usta bıçak bileme ve kurban kesiminde kullanılacak bıçaklar hakkında bil

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, bıçakçı esnafının işlerinde de hareketlilik başladı. Kurban kesecek vatandaşlar, İnegöl’ün en eski bıçakçılarından Mustafa Usta’nın dükkânında sıraya girerken, en çok talep ise Bursa bıçağına.

58 yıldır Bıçakçılık Yapıyor

130 yıl önce Bulgaristan’dan göç ederek gelen bir ailenin üyesi olan 68 yaşındaki Mustafa Usta, babasının 70 yıl boyunca sürdürdüğü mesleğinin devam ettiriyor. İnegöl’ün en eski bıçakçısı olan Mustafa Usta, iyi bir bıçağın çeliğinden belli olduğunu belirterek, “Sokak aralarında bıçak bileyen bıçakçılara gidilmemesi gerekir. İşin ehli olmayan kişi mevcut bıçağınızı bilerken ya ömrünü azaltır ya da köreltir” dedi.

İyi Bıçak Öne Arkaya Eğilmelidir

Mustafa Usta, bıçak bileme işinin bir sanat olduğundan da bahsederek; “İşin ehli olmayanlara bıçak bileten vatandaşlarımız, bıçağın kesmediği şikâyeti ile bize geliyor. İyi bir kurban bıçağı, öne ve arkaya doğru eğilmelidir. Bu bıçaklar kurbana eziyet çektirmez ve eti güzel keser” diye konuştu.

Necdet Usta’dan Tavsiyeler

Keskin Bıçak firması çalışanlarından, 55 yaşındaki 45 yıllık bıçak bileme ustası Necdet İnan ise; kurban keserken zorlanmamaları için kaliteli bıçak almaları konusunda vatandaşları uyararak, “Çin malı bıçaklar, metal kısmı kromdan oluştuğu için çabuk paslanıyor. Bu bıçaklar, yeterli keskinlikte olmadıkları için de kurban kesimi sırasında zor anlar yaşanmasına neden oluyor. Bu nedenle kurban kesimi yaparken, hayvana da eziyet etmemek için kaliteli, tamamı çelik ve keskin bir bıçak kullanılması gerekiyor” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07