BIÇAKÇILARDA MESAİ BAŞLADI

BIÇAKÇILARDA MESAİ BAŞLADI

Kurban bayramında en çok mesai yapan sektör olan bıçakçılar, bayram hazırlıklarına başladı. Ancak emektar ustalar korsan bıçakçılardan rahatsız.

Kurban bayramında en fazla mesai yapan sektörlerden olan bıçakçılar tezgahlarının başına geçerken, kurban kesecek vatandaşlar İnegöl’ün en eski bıçakçısı Mustafa Usta’nın dükkânında sıraya giriyor. İlçe halkının en çok talep ettiği bıçağın ise Bursa bıçağı olduğu öğrenildi.

 

İnegöl’ün emektar bıçakçılarından İsmail Özinan ve Necdet İnan, bayram öncesi bıçak biletecek olan yada bıçak almak isteyen vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundular. Necdet Usta bıçak biletmek isteyen vatandaşların arife gününe bırakmaması gerektiğini belirterek, “Son günlerde yaşanan yoğunluk nedeni ile bıçak biletme işinin son günlere bırakılmamalı” dedi.

 

KORSAN BIÇAKÇILAR TÜREDİ

İsmail Özinan ise korsan bıçakçılardan dert yandı. Kurban bayramı gelince mobilyacısının da, lastikçisinin de, kasabın da bıçakçı kesildiğini anlatan Özinan, “Bu işin ustaları var, yıllardır bıçakçılık yapanlar var. Ama Kurban bayramı geldiği zaman her yer bıçakçı oluyor. Bizim ricamız, bu işi yıllardır yapan insanlar olarak vatandaşların korsan bıçakçılara tamah etmemeleri. Bu bir meslek” dedi.

 

BURSA BIÇAĞINDAN ŞAŞMAYIN

İsmail usta, kurban keserken zorlanmamaları için kaliteli bıçak almaları konusunda vatandaşları uyararak, “Çin malı bıçaklar, metal kısmı kromdan oluştuğu için çabuk paslanıyor. Bu bıçaklar, yeterli keskinlikte olmadıkları için de kurban kesimi sırasında zor anlar yaşanmasına neden oluyor. Bu nedenle kurban kesimi yaparken, hayvana da eziyet etmemek için kaliteli, tamamı çelik ve keskin bir bıçak kullanılması gerekiyor. Bunun içinde vatandaşlarımız Bursa bıçağından şaşmasın” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07