www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİHMED BURSA'DA TOPLANDI

BİHMED BURSA

Bursa İmam Hatipler Derneği'nin (BİHMED) ev sahipliğinde gerçekleşen ÖNDER Marmara 2. Bölge toplantısı Bursa'da yapıldı.

BİHMED'in Yeşil Türbe'nin arkasındaki binasında kahvaltıdan sonra Hünkâr Lokantası Toplantı Salonu'nda bölge dâhilindeki İmam Hatip Dernek temsilcilerinin katıldığı görüldü. Açılış konuşmasını yapan BİHMED Başkanı Halil Eldemir, ÖNDER Türkiye'yi 21 bölgeye ayırmıştır. Bu yıl bölge toplantıları yapmaktadır. Bugün de Marmara 2. Bölgedeki Çanakkale, Balıkesir, Bursa Bilecik, Yalova İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanları ile buradayız. ÖNDER, başkanlığında İmam Hatip Lisesi derneklerinin koordinasyonlarının disiplinli olması adına daha ciddi çalışmalar yapmalıyız” dedi.

 DAHA İYİ HİZMET İÇİN 21 BÖLGEYE AYRILDIK

Katılımcıların hazır olduğu yoklamanın sonunda ÖNDER Başkanı Dr. Hüseyin Korkut da konuşmasını yaptı. Korkut, Ülkemize daha iyi hizmet etmek için 21 bölgeye ayırdık ve bunların toplantılarını yapmak için ülkemizin her bölgesini geziyor, toplantı yapıyoruz. İmam Hatiplerin ihya ve inşası için kurulmuş kardeş kurumlarımız var. İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve İmam Hatip Mezunları Dernekleri işbirliği içinde olmalılar. Hatta İmam Hatip öğrencilerine destek veren, onların yetişmesi için çalışan tüm derneklerle kardeşlik hukuku içinde irtibatlı olmalıyız. Okullarımıza öğrenci aramak için köy köy gezdiğimiz dönemler geride kaldı. Şimdi binalarımız yeterliliğinden konuşuyoruz ki onlarda şimdilik çözülüyor. Her tarafta öğrenci kalitesini nasıl yükseltebiliriz derdine gelmiş bulunuyoruz. Biliyoruz ki dünya insanlığının, ülkemizin inançlı imam hatip nesline büyük ihtiyaç var” dedi.

 İMAM HATİPLERDEN PARALEL YAPI İNSANI ÇIKMAZ

İmam Hatiplerin özgün ve özgür yapısı bir paralel yapı insanı yetiştirmez” diyen Korkut, Derneklerimizin yapısı da öyledir. ÖNDER kamu yararına çalışan dernekler arasına alındı. Faaliyetlerimizi daha kolaylıkla yapabilmek imkânımız var” şeklinde konuştu.

  GENÇLERE AĞRILIK VERMELİYİZ”

Onursal Başkan İbrahim Solmaz ise, Türkiye şartlarını ve İmam Hatip Lisesi mezun derneklerinin duruşunun bir manifestosunu belirleyen 60-70 maddelik konuşmasında durum tespitinden hedeflere doğru izlenen bir çizgiden bahsetti. İyi düzeyde İngilizce öğretmenliyiz, gençlerimize ve kulüp çalışmalarımıza ağırlık vermeliyiz, kamplar düzenlemeliyiz ve benzeri konulara değindi.

 UFKUMUZU VE KARDEŞLERİMİZİ ARTIRIYORUZ

Toplantıya katılım gösteren İHMED Başkanı Ahmet Taştan ise, İnegöl'de Bursa Milletvekili Adayımız, ÖNDER Yönetimi Kurulu üyesi ve İHMED'in ilk başkanı Hasan Aydın ve Söğüt'ten İmam Hatip Lisesi gönüllüsü 80 yaşındaki Mustafa amcamızla birlikte yönetim kurulumuz da katıldı. BİHMED ve ÖNDER'in yaptığı bu toplantıları önemsiyorum ve her seferinde katılmakta büyük faydalar gördüm. Bursa'daki arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve hocalarımızı görme imkânına kavuşuyoruz. Ufkumuzu ve kardeşlerimizi artırıyoruz bu tür toplantılarda. Diğer derneklerin yaptıklarını dinledikçe neler yapabiliriz daha, diye düşünüyoruz. İHMED, İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde çalışma yapan diğer derneklerle de görüşmek ister ve bunu ÖNDER'in dillendirdiği gibi İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı Genel Merkezi de teşvik etmelidir. Biz İHMED olarak bu koordinasyon toplantılarının bir an önce periyodik olarak yapılmasını arzu ediyoruz. Bu vesile ile Yönetim Kurulumuzdan bizleri yalnız bırakmayan Enver Sedat Baykay ve Atanur Balcı'ya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19