BİLGE KRAL İZETBEGOVİÇ´İ UNUTULMADI

BİLGE KRAL İZETBEGOVİÇ´İ UNUTULMADI

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Bilge Kral Aliya Izzetbegoviç´in 12´nci ölüm yıldönümü nedeniyleÇamaşırlık Camisinde Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

 

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı yatsı namazı öncesinde Çamaşırlık Camii´nde, Cami imamı Rahmi Şahin ve müezzin Bayram Eren tarafından okunan Mevlid-i Şerif programına, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş, yönetim kurulu üyeleri, bazı okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

300 KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

İlçe Müftüsü Kazım Güzel,Mevlid-i Şerif´in ardından bir dua ile programı sonlandırdı. Yatsı namazı sonrasında ise, dernek yönetimi tarafından cami cemaatine 300 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

 

AZİZ HATIRASINA HÜRMETEN MEVLİT OKUTTUK

Programla ilgili bazı açıklamalarda bulunan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş, ?Derneğimiz, Bilge Kral Aliya Izzetbegoviç´in 19 Ekim 2003´de hakkın rahmetine kavuşmasının 12´nci yıldönümünde, bu akşam Çamaşırlık Camii´nde yatsı namazı öncesinde aziz hatırasına hürmeten Mevlid-i Şerif okuttuk. Ayrıca Muharrem ayı sebebiyle de derneğimizin aşure ikramını gerçekleştirdik. Tüm Bosna ve Alija dostlarına, vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04