www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİLGİ KÜLTÜR EVLERİ SOSYAL ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

BİLGİ KÜLTÜR EVLERİ SOSYAL ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

İnegöl Belediyesinin her mahalleye bir kültür evi kazandırma hedefiyle ilkini 2008 yılında açtığı Bilgi ve Kültür Evleri, yepyeni bir uygulamayla İnegöl halkına hizmet vermeye devam ediyor.

 

Yeni uygulamayla çocuklar ödev araştırmalarının dışında da yapılan etkinlikler sayesinde Bilgi ve Kültür evlerinde vakit geçirebilecekler.

Bu yeni uygulamayla alakalı bir açıklama yapan Başkan Alinur Aktaş,geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Akhisar-Huzur irtibat noktasında bulunan Bilgi ve Kültür evi ile birlikte Bilgi ve Kültür Evi sayısının 13´e ulaştığını söyledi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin başta olmak üzere, her yaştan vatandaşın gönül rahatlığıyla gelerek internetten araştırma yapabildiği bu merkezlerin internet kafelerden farklı olması sebebiyle de aynı zamanda vatandaşların çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderdiği bir mekân olduğunu vurgulayan Aktaş, ?Sorumlu personelimizle birlikte binalarımız, güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulmakta ayrıca bilgisayarlarımız da güvenlik yazılımları ile korunmaktadır? dedi.

Bilgi ve Kültür evlerinin çalışma saatlerini hatırlatan Aktaş; ?Hafta içi her gün, saat 09.30´dan 19.00´a kadar açık olan bu merkezlerimizi sadece bilgi edinmek için kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp çocuklarımıza sosyal aktiviteler sunan bir yer haline getirmek için yeni bir uygulama getiriyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Bilgi Kültür Evleri geliştirme projesinde Bilgi Kültür Evlerinin bulunduğu mahalle çocuklarının sadece internet kullanımdan ziyade hayata dair tüm bilgiyi alabilecekleri bir yer haline getirme hedefiyle başlattığımız bu çalışmamamızda; çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri resim çizme ve boyama, maket yapımı, çiçek dikimi, fotoğraf sanatını küçük yaşlarda öğrenebilmeleri sağlamak için fotoğraf çekme günü, hamur, kil ve el beceri teknikleri, Hacivat Karagöz gösterileri gibi birçok etkinlikle çocuklarımızın tatil günlerini değerlendirmelerini ve aynı zamanda bilgilenmelerini de sağlamayı amaçlıyoruz? diye konuştu.

Yapılan bu yeni uygulamada bazı kurumlardan destek aldıklarını aktaran Başkan Aktaş; ?Bu projelerin hayata geçirilmesinde Minik Ayaklar Kreş ve Anaokulu sahibi kurucusu Enerjin Çakır ve Eğitim Koordinatörü Deniz Çınar bizlere yardımcı olacaklar. Karagöz gölge oyunlarında ise Psiko Tiyatro Derneği´nin desteklerini alacağız? dedi.

İlk etkinliğin 10 Ağustos Pazartesi saat 13.30´da Orhaniye Bilgi Kültür Evi´nde Minik Ayaklar kreş ve anaokulu eğitmenleri ile çocuklara ?Okulumu Hayal Ediyorum´ adı altında maket yapımı ile başladığını ifade eden Aktaş; ?Etkinliğimiz saat 15.30 da Karagöz Gölge oyunuyla devam etti, hemen ardından Mesudiye Bilgi Kültür Evi´nde 15.30 da Okulumu Hayal Ediyorum maket yapımı ve saat 17.00´de Karagöz Gölge oyunu çocuklarımızla buluştu? dedi.

Etkinliklerin yaz tatilinin bitimine kadar devam edeceğini hatırlatan Aktaş; ?Yaptığımız bu etkinlik programımız okulların başlamasından sonra da hafta sonu etkinliği olarak devam edecektir. Bu çalışmanın ilçe halkımıza ve çocuklarımıza faydalı olacağını ümit ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19