Bilgi Yarışmasının Finalistleri Sınavla Belirlendi

Bilgi Yarışmasının Finalistleri Sınavla Belirlendi

İnegöl Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Ocak tarihinde düzenlenecek bilgi yarışması için 4. sınıf öğrencileri sınavdan geçti. Yunus Emre Lisesinde düzenlenen sınavda 6 okul finale kaldı.

İnegöl Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 12 Ocak 2012 tarihinde 4. sınıflar arasında düzenlenecek olan bilgi yarışmasında yarışacak olan 6 okulun belirlenmesi için dün Yunus Emre Lisesinde ön eleme sınavı düzenledi. İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınava 54 İlköğretim Okulundan 162 öğrenci katıldı. 9 ayrı salonda yapılan sınav 40 dakika sürerken, sınav sonunda bilgi yarışmasında yarışacak 6 okul belirlendi.

 

Sınav öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak temizlik, geri dönüşüm ve çevre bilinci ile ilgili birçok çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Bu çalışmalar kapsamında çevre bilinciyle ilgili bir yarışma düzenlemek istedik. İlçe Milli Eğitimle birlikte ortaklaşa böyle bir yarışma düzenledik. İnşallah bugün finalistlerimiz belli olacak. Finalistlerde daha sonra 12 Ocakta bir yarışma daha yapılacak. Orada ilk 3’e ve ikinci 3’e sürpriz hediyelerimiz olacak. Öğrencilere ulaştığımızda, sanki bütün öğrenci ailelerine ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.  

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz ise, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İnegöl Belediyesi arasında ilköğretim 4. sınıflar arası çevre bilincini kazandırmak amacıyla bir yarışma yapmaktayız. Yarışmamız toplam 30 sorudan oluşmakta, bu yarışmaya 54 okuldan toplam 162 öğrenci katılmaktadır. Yarışmamız yaklaşık 40 dakika sürecek. Her sorunun değeri 10 puan olup, bu sınavda jürimizin tespitinde en çok soruya doğru cevap veren öğrenci grubu birinci gelecek. Toplam 6 okulumuz finale kalacak. Bu okullarımız 12 Ocak saat 14.00’da belediye kültür sarayında bilgi yarışmasına katılacaklar.” diye konuştu.

 

Yapılan ön eleme sınavının ardından 12 Ocak tarihinde düzenlenecek olan bilgi yarışmasında en yüksek puanı alan İshakapaşa İlköğretim Okulu, Koç İlköğretim Okulu, Gazipaşa İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu ve Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu yarışacak.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24