Bilgisayar Öğrenen Annelere Sertifika verildi

Bilgisayar Öğrenen Annelere Sertifika verildi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İnegöl de başlattığı ‘Annem Bilgisayar Öğreniyor’ projesi kapsamında Atatürk İlköğretim Okulunda başlayan bilgisayar kursu sona erdi. 17 Ocak–25 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve 40 saat süren kursa

17 Ocak–25 Şubat tarihleri arasında düzenlenen kursa katılan 20 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “İlçede başlatmış olduğumuz ‘Annem Bilgisayar Öğreniyor’ adı altında bir projemiz var. Geçen hafta İstaş Kentaş ilköğretim okulu velileri ile belge töreni yapıldı. Halk Eğitim Merkezimiz küçük derslikler yetersiz, inşallah önümüzdeki aylarda İnegöl de 4 katlı içinde her türlü donanımı olan güzel bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün temeli atılacak. Bu konuda Kaymakamımızın ve Milletvekilimizin önemli çalışmaları var. 2011 yılı Halk Eğitim Merkezinin temel atma yılı olacak” diye konuştu.  

Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen kurslara katılmanın ayrıcalık olduğunu kaydeden Kaymakam Durmuş Gencer, “Bu kurslara katılarak bir eksikliğimizi daha gidermiş oluyoruz. Bu belgeyi alan annelerimiz hem bilgisayarı öğreniyorlar, hem de devletimizin e-devlet çalışmasında da yararlanmayı öğreniyorlar. Bu tür kurslarla muasır medeniyetler seviyesine yükselmiş oluyoruz.” dedi.

Kursu, Halk Eğitim Merkezi ile Atatürk İlköğretim Okulunun ortaklaşa düzenlediğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “17 Ocak–25 Şubat tarihleri arasında düzenlediğimiz kursumuza 20 velimiz katıldı. Atatürk İlköğretim Okulu bilgisayar öğretmeni Çağla öğretmen tarafından bilgisayar dersleri verildi. Bu bilgisayar kursumuzu düzenlemede ki amacımız, çocuklarımızın evinde anne babalarının daha sağlıklı bir şeklide bilgisayar konusunda bilgilendirmek, çocuklarına bilgisayar konusunda yardımcı olabilmek, aynı zamanda internete girişlerinde onları kontrol edebilmek ve çocuğunu evinde e-okul dediğimiz sistem konusunda bilgilendirip, devamsızlık konusunda ve not bilgileri konusunda çocuklarının takibini yapabilmesi için başlattık” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan velilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07