www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bilim festivali başladı

Bilim festivali başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları´nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen Turkish Airlines Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı´nda yoğun bir katılımla başladı.

Türkiye´nin en büyük bilim festivali olan Turkish Airlines Science Expo´nun açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi´nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları´nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen Turkish Airlines Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı´nda yoğun bir katılımla başladı.

Yerli ve milli vurgusu

Bu yıl ?Dijital Türkiye´ ana temasıyla düzenlenen festivalin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğin nitelikli işgücünü bugünden yetiştirmek, onları motive etmek, yetenekleri doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirmek ve onlara ?ben de yapabilirim´ duygusunu aşılamak amacıyla yola çıktıklarını hatırlattı. Türkiye´nin her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, ?Ama hemen bütün iş kollarını ilgilendiren fen bilimleri ve teknik alanlarda özellikle nitelikli iş gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim ve Teknoloji Merkezi´miz, Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin ilgi ve merakını bilime çekmek amacıyla çok büyük yatırımlar gerçekleştirmekteyiz dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de 2002 yılından bu yana teknoloji geliştirme adına hükümet tarafından önemli adımlar atıldığını belirterek, Türkiye Uzay Ajansı´nın kurulmasıyla birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde uzay araştırmalarına çok daha fazla kaynak aktarılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Projeler Daire Başkanı Mehmet Bölücek, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Ulusal Bilim Kampı´nda 81 ilden 350 öğrenciyi Bursa´da ağırladıklarını belirterek, bu organizasyona katkılarını nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal da festivalin yaşları genç olmasına rağmen büyük işler başarabilecek olan gençlerle, sanayicileri buluşturma adına önemli olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 3 Ulusal Bilim Kampı´nın proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Festivale destek veren sponsor işadamlarına teşekkür plaketi veren Başkan Aktaş daha sonra protokol üyeleriyle birlikte fuar alanındaki startları tek tek gezip, teknoloji üreten öğrencilerin çalışmalarını dikkatle inceledi.

Başkan Aktaş, Türk Hava Yolları´nın uçak simülatörüne binerek, havadaki uçağı da piste indirmeye çalıştı.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19