binlerce balık öldü

binlerce balık öldü

Hasanpaşa deresinde dün akşamdan beri binlerce balık öldü. Vatandaşları tedirgin eden balık katliamının sebebi araştırılıyor.

İnegöl´e bağlı Hasanpaşa deresinde yaşanan kirlilik nedeniyle balıklar topluca ölmeye başladı. Derenin üzeri can çekişen ve ölü balıklarla doldu. Balık ölümlerinin dereye yakın bölgedeki ki bir fabrikadan veya dereye atılan kimyasal maddeden kaynaklandığını söyleyen köylüler, eylem yaptı.

 

ZEHİRLİ ATIK ŞÜPHESİ

Hasanpaşa Mahallesi sakinleri, derelerinin kirlenmesi ve balık ölümleri sebebiyle büyük endişe yaşıyor. Mahalle sakinleri, ?Deredeki balıkların öldüğünü dere kenarında gezenler fark etti. Bizlerde merak ederek gelip baktık. Sonrasında durumu jandarma ekiplerini bildirdik. Mahallemizde ilk defa yaşanıyor. Sebebi ya zehirli atık ya da derenin üst tarafında kurulan fabrikaların boşalttığı atıklar?

 

BİNLERCE BALIK ÖLDÜ

Hasanpaşa Mahallesi Muhtarı Suat Karakaya ise, ?Durum içler acısı. Haberimiz olduğunda durumu hemen yetkili yerlere haber verdik. Daha öncede buna benzer bir olay Kulaca deresinde yaşanmıştı. Olayın sebebini tam olarak bilemiyoruz. Muhtemelen dereye boşaltılan zehirli bir atıktan kaynaklanıyor. Derenin üst tarafında da fabrikalar bulunuyor. Yetkililerin gerekli araştırmayı yaparak, sorumlularını bulmalarını istiyoruz. Binlerce balık öldü. Belki sabaha kadar dere de balık kalmaya bilir? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22