www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİR AVUÇ ÇAPULCU

BİR AVUÇ ÇAPULCU

İnegöllü şoförlerin darbe karşıtı gösterisine katılan milletvekili Şahin, bir avuç darbeci çapulcunun TSK´yı temsil edemeyeceğini söyledi.

İlçemizde darbe karşıtı gösteriler artarak devam ederken önceki gün İnegöl Şoförler Odası´nın organize ettiği eylemde şoförler otobüsler, kamyonlar ve taksileriyle darbe girişimini protesto etti.

ADALET ER YADA GEÇ TECELLİ EDECEK

Konvoya başlamadan önce açıklamalarda bulunan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, "15 Temmuz Cuma akşamı bu esnafın vermiş olduğu vergilerle alınan uçakla, helikopterle, silahlarla bu esnafımızı vurdular. Bunları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu ülkenin 780 bin kilometrekare alanını koruma için bu tanklar, uçaklar, silahlar alındı. Vatandaşın üzerine yağdırılmak için alınmadı. Biz küçük esnaflarız ama gönlümüz büyük. Bizim yüreğimiz büyük. Bu paralel yapının içindeki herkes duysun; bu şerefsizler, kansızlar duysun. Bu esnafı kimse yıldıramayacak. Bu halkı kimse yıldıramayacak. Bu ülke hepimizin. Hepimiz bu ülkeye sahip çıkacağız. Esnafıyla, köylüsüyle, çiftçisiyle, memuruyla, polisiyle, askeriyle herkes bu ülkeye sahip çıkacak. Çıkmakta zorundayız. Bizim bu ülkeden başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu böylede bilinecek. Burada bu kadar esnafımız darbelere dur demek için burada. Ne İnegöl eski İnegöl, ne Türkiye eski Türkiye, ne insanlar eski insanlar. Böyle bir şeyi kesinlikle ben Şoförler Odası Başkanı olarak, esnafım adına kabul etmiyorum. Zinhar bunu da kınıyorum. Bunların işbirlikçilerine de söylüyorum; yol yakınken hepiniz geri dönün. Daha fazla buradan kaçış yok. Adalete gelin teslim olun. Adalet er yada geç tecelli edecek. Esnafımız güçlüdür, esnafımız itidallidir. Ben esnafımızın kesinlikle sapla samanı birbirine karıştırmayacağını biliyorum. Herkesin sakin olmasını, bu haklı davamızı, haklı yürüyüşümüzü başka taraflara çekmemesini istiyorum. Çünkü bu yapının içinde olan insanların cezasını halk değil, kanunlar, adalet verir. Yüce Allah´ın adaleti er yada geç tecelli edecek. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekilimize, kolluk kuvvetlerimize ve herkese teşekkür ediyorum. Tabi ki yapılan darbe askeriyemiz, ordumuz karıştı ama ordunun bütün mensuplarını suçlayamayız. Ordu bizim gözbebeğimiz. Emniyet bizim gözbebeğimiz. Onun için esnafımız haklı davasında hiçbir zaman haksız duruma düşmeyecek. Çünkü biz bu seçilmiş hükümete oylarımızla destek çıkıyoruz. Neden? Esnaf politikalarının doğru gitmesinden. Ben arabacı esnafının başkanıyım. Biz adım atamıyorduk. Yollarımız, köprülerimiz, viyadüklerimiz. Bakın İnegöl´de kaç tane köprü yapılıyor? Bunlar kolay olmuyor. Bunları hazmedemeyenler var. Bunları çekemeyen, istemeyenler var. Bunları Allah kahru perişan eylesin. Allah hiçbir zaman bizleri savaşlarla, darbelerle sınamasın" dedi.

BİR AVUÇ ÇAPULCU TSK´YI TEMSİL EDEMEZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "15 Temmuz 2016 Cuma akşamı saat 22.00´de Türkiye´ye gayrimeşru yollarla el koyma, Türkiye´yi geri götürme, Türkiye´yi parçalama girişimine 3 günden beri toplumumuzla beraber gece gündüz şiddetle karşı çıkıyoruz, püskürtüyoruz, nefretle de kınıyoruz. Sabahtan beri odalarımızla, esnafımızla, ticaret erbabımızla beraberim. Bugünde taşıyıcılarımızla beraberim. Onlar şunu diyor; bizim güvenliğimizi sağlasaydınız da, terör olmasaydı da, o bombaları teröristlere atsaydınız da, biz Bursa´dan, İnegöl´den Hakkari´ye, Diyarbakır´a, Mardin´e mal taşısaydık. Bizim mal taşıma güvenliğimizi sağlamak yerine size emanet ettiğimiz silahları bize sıktınız diyorlar. Ben de yanlarındayım. Siz güvenlik kuvvetleri olarak, bir avuç çapulcu bütün Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil edemezsiniz. Size gereken cevabı zaten arkadaşlarınız veriyor. Millet veriyor. O halkın üzerine sıkmış olduğunuz kurşunların, bombaların cevabını aldınız, püskürtüldünüz. Esnafımız bizim ahilik teşkilatından gelir. Burası devlet kuran yapıdır. Protestolarına ortak oluyorum. Onların heyecanlarına ortak oluyorum. Onlarla beraber üç gündür İnegöl´de 250 bin hemşerimizle beraber darbeyi telin ediyoruz, lanetliyoruz ve olmaması içinde canımızı ortaya koyuyoruz. Her yerde varız. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Emniyet Teşkilatımızın, Valilerimizin, Kaymakamlarımızın, Jandarma Komutanlarımızın yanında varız. Devlete ve millete hizmet eden şerefli insanların yanında varız. İşte şerefli insanlar burada arkada. Onları koruyan şerefli polisler ve askerlerde bizim başımızın tacı. Hiçbir zaman el kalkmaz, itiraz olmaz. Ama siz darbe yapmaya teşebbüs ettiniz. Ülkenin yönetimine el koymaya kalktınız. Ve iki saatte gereken cevabı aldınız. Bu millet her şeyden güçlüdür. Ve bu milletin kurduğu devlet her şeyden güçlüdür. Sistemiyle, idaresiyle, hükümetiyle işin başındadır. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz görevinin başındadır. Meclis sizin darbe girişiminizden 10 saat sonra toplandı, işin başındadır. Yarında çalışacak, dünya döndüğü kadar sonuna kadar da çalışacak. Şimdi haklı gerekçelerle, içindeki duyguyu, vatan ve bayrak sevgisini göstermek isteyen esnafımızla İnegöl şehir içerisinde tur atacağız, tepkimizi göstereceğiz. Duysun, paralel ihanet çetesinin mensupları ve destekçileri duysun. Bu milleti bölemezsiniz, bu devleti parçalayamazsınız. Sizin bir tek göreviniz var; güvenlik. Gidin Güneydoğu´da teröristlerle mücadele edin, şerefli Türk askerinin, şerefli Türk polisinin yaptığı gibi. Onlar ayıklanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri bu milletin içinden çıkmış, Peygamber Ocağının temsilcileri olarak ak ve pak olacak. Bu bir milattır, temizlenme günüdür, gelecek günler daha parlaktır" ifadelerini kullandı.

HABER: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25