www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

Büyükşehir Belediyesi´nin Ortaköy ile Deydinler Mahalleleri arasında yaptığı 2,3 kilometrelik yol yazın ayçekirdeği kurutma alanı kışında bağlantı yolu olarak kullanılacak.

Salı günü bir dizi program için İnegöl´e gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki kalabalık heyetle birlikte Ortaköy ile Deydinler mahalleleri arasında yapılan ayçekirdeği kurutma alanını da inceledi.

YAZIN KURUTMA ALANI KIŞIN BAĞLANTI YOLU

Yapımı tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunulan Ayçekirdeği Kurutma Alanında incelemeler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte yeni dönemde üretimde özellikle çiftçimizin, köylümüzün her türlü üretimini destekliyoruz. Kırsal alanda başta altyapı, yolların yapılmasından, sulama tesislerine ve ürünün pazarlanmasına kadar her alanda destek sağlıyoruz. En önemli çalışmalarımızdan biri de halkın talebi olan kurutma alanı. Özellikle vatandaşlarımızın büyük sıkıntı yaşadıkları, yollarda yaptığı bu kurutmalarla birlikte burada ölümlü kazaların olduğu, can kayıplarının yaşandığı yıllar artık geride kalıyor. Özellikle tarım bölgelerinde yaptığımız kurutma alanlarıyla vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla burada ürünlerini kurutabiliyorlar. İşte İnegöl´deki talep doğrultusunda Deydinler ve Ortaköy mahalleleri arasındaki bu bölge. Yaklaşık 2,3 kilometrelik bir yol. Sırf kurutma amaçlı olarak yapılmış oldu. Asfalt kaplamasıyla birlikte burada köylerimiz rahatlıkla ürünlerini başta ayçekirdeği olmak üzere kurutma alanı olarak istifade edebiliyorlar. Sezon tamamlandığında yine ulaşım amaçlı olarak yol kullanılabiliyor. Çok yönlü kullanılan güzel bir alan elde ettik. Üreticinin de uzun zamandır beklentisi olan hizmette gerçekleşmiş oldu. 1 milyon liraya mal olan alanımız tüm çiftçilerimiz için hayırlı uğurlu olsun diyoruz? dedi.

BÜYÜK BİR İHTİYACI GİDERMİŞ OLDUK

Daha önce çiftçilerin ayçekirdeklerini Temmuz ve Ağustos aylarında Ahmet Türkel Çevreyolu üzerinde kuruttuklarını hatırlatan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise büyük bir ihtiyacın giderildiğini belirterek büyükşehir başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00