BİR ÇOK İLDEN İLERİDEYİZ

BİR ÇOK İLDEN İLERİDEYİZ

İnegöl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin ziyaretinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, özel eğitime verilen önemin açılan okullardan ve kurumlardan anlaşıldığını belirterek, Bu konuda Türkiye'de birçok ilden daha ileri n

İnegöl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Mersin, bazı öğretmenler ve okul öğrencileri, engelliler haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl protokolünü makamlarında ziyaret ettiler.

 

Dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a gerçekleştirilen ziyarette Aktaş’a engelli öğrencilerin yaptıkları el işlerinden hediyeler sunuldu. İnegöl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Mersin, ziyarette yaptığı konuşmasında; “10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Kurum ziyaretleri gerçekleştirdik bu hafta. O da sağ olsun bizleri kabul etti. Ayrıca okulumuz engelli öğrencilerinin ürettiği ürünleri, cam baskı ürünlerini, bardak altlığı ve atık derilerden oluşturduğumuz mutfak önlüklerini kendilerine hediye olarak takdim ettik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum bu duyarlılığı gösterdiği için” dedi.

Engelliler Haftası’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Tabi haftadan kasıt konuya dikkat çekmek, yapılan çalışmaları, faaliyetleri, ortaya konanları ilçemizle, ülkemiz insanıyla paylaşabilmek. Sağ olsunlar bu formatta okulumuzun bugün AVM bünyesinde yaptığı önemli bir sergi de vardı. Bu manada protokol ziyaretleri yapıyorlar. Hediyeler için de çok teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın yetiştirilmesi için hangi durumda ve pozisyonda olursa olsun yapılabilecek bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Ama bunun en özellerinden bir tanesinin de engellilere yönelik yapılan çalışmalar olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Engelli öğrencilerin bir diğer durağı ise Kaymakam Aziz İnci oldu. Ziyarette konuşan Kaymakam Aziz İnci, bu ziyaretin kendisini son derece duygulandırdığını belirterek; “Engelliler Haftasında yaptığınız bu ziyaret çok anlamlı. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. İnci, öğrenciler için hazırlamış oldukları hediyeleri de öğrencilere takdim etti.

Öğrenciler son olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ü ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Baştürk, “Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencileri olarak bu güzel ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti. Siz değerli öğretmen arkadaşlarım, manevi değeri çok yüksek bir görev ifa ediyorsunuz. Hele hele engelli öğrencilerimize eğitim vererek çok daha ulvi bir görev ifa ediyorsunuz. O yüzden sizlere ayrı bir önem veriyoruz. Özel Eğitim’e verdiğimiz önem açtığımız okullardan, kurumlardan zaten anlaşılıyor. Bu konuda Türkiye’de birçok ilden daha ileri noktadayız” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22