BİR SKANDAL DAHA

BİR SKANDAL DAHA

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında çalışan işçiler ile inşaata malzeme veren firma sahipleri, dün inşaat önünde eylem yaptı. Paralarını alamadıklarını dile getiren işçi ve tedarikçi firmalar, paraları ödenene kadar inşaattan ayrılmayacakların

DEVLET ELİYLE DOLANDIRILIYORUZ

■ Başbakan Yardımcısı Bülent Arnç tarafından temeli atılan ağız ve diş hastanesinde borç rezaleti yaşanıyor. İnşaat ihalesine alan mütehide malzeme veren firmalar ile hastane inşaatında çalışan işçilerin toplam 1 milyon TL alacakların olduğu öne sürüldü. Dün Hastane önünde eylem yapan alacaklılardan Oylat Hafriyat`ın sahibi Adnan Taşdemir, “Buranın hafriyat işine ilk 7 ay önce girdik. Müteahhit iflas etti. İkinci müteahhit geldi. İkincisi de çek verdi. Yine oradan da ödeme yapılmıyor. Bir nevi devlet kendi eliyle bizi dolandırtmış oluyor

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında çalışan işçiler ve inşaata malzeme veren firma sahipleri, paralarını alamadıklarını dile getirerek, yaşanan duruma tepki gösterdiler. Ocak ayından beri inşaatta çalışan 56 işçi ile inşaata malzeme veren 20 firmanın yaklaşık 1 milyon alacağı olduğu ileri sürüldü. İşçiler ve firma sahipleri, paraları ödenene kadar inşaatta ayrılmayacaklarını ve inşaata kimseyi sokmayacaklarını belirtti.

 

HİÇBİR YETKİLİ BİZİMLE İLGİLENMEDİ

Yaşanan bu durumdan dolayı dün işçiler ve tedarikçi firmalar İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı önünde eylem yaparak, yetkileri göreve çağırdılar. İşçiler adına konuşan Erdoğan Levent, “İlk gelen müteahhide çalıştık, ancak paramızı alamadık. Bizi tokatladı gitti, sesimizi çıkarmadık. İkinci gelen müteahhide de 3 aydır çalışıyoruz. Ama bundan da para alamıyoruz. İşçi arkadaşların toplam 100 bin TL alacağı var. Hiç birinin parası ödenmedi. Telefon açıyoruz, bize bir hafta içerisinde geleceklerini söylüyorlar. Ama gelmiyorlar. Bayram arifesinde kimseye bir kuruş vermeden çekip gittiler. Artık itimadımız kalmadı. Milletvekiline, Diş Hastanesi başhekimine ve İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdum, ancak hiçbir yetkili bizimle ilgilenmedi. 3 aydır mağduruz. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geldi. Bir coşku oldu. Biz de şevkle çalıştık, iyi olacak, hakkımızı alacağız diye. Ama paramızı alamıyoruz.” diye dert yandı.

 

ÜÇ AY YEMEK VERDİM, 8 BİN 200 TL ALACAĞIM VAR

İnşaatın başladığı ilk günden bu yana işçilere yemek verdiklerini ifade eden Yıldız Lokantası yetkilisi Yüksel Göktaş, “Daha önceki firma alacağımızı diğer firmaya devretti ve paramızı ikinci firmadan alacağımızı söylediler. Ancak ikinci firma bunu kabul etmedi. Üç ay yemek verdim, 8 bin 200 TL alacağım var.” dedi.

 

MUHATAP BULAMIYORUZ, MAĞDURUZ

Paralarını kimden alacaklarının bile belli olmadığını belirten Yaşar Deligöz ise “Önceki firma, paranızı yeni firma ödeyecek dedi. Yeni firmaya soruyoruz, onlar da eski firma ödeyecek diyor. Yeni firmada üç ay çalıştık, ancak hiç para alamadık. Bizim hepimizi mağdur ettiler. İki firmadan toplam 60 bin TL alacağım var. Muhatap bulamıyoruz, mağduruz.” dedi.

 

BUNA KARŞI TEDBİR ALINMASI LAZIM

Oylat Hafriyat`ın sahibi Adnan Taşdemir de, “Buranın hafriyat işine ilk 7 ay önce girdik. Müteahhit iflas etti. İkinci müteahhit geldi. İkincisi de çek verdi. Yine oradan da ödeme yapılmıyor. Bir nevi devlet kendi eliyle bizi dolandırtmış oluyor. Buna karşı tedbir alınması lazım. Bu şekilde bir sistem olamaz. 80 bin lira alacağımız var. Mağduruz. Milletvekilimizin hak edişlerle ilgili Mal Müdürlüğünden alırız diye bir düşüncesi var, ama sonuçta pratiğe dönüşen bir şey yok. Burada herkesin dünya kadar mağduriyeti var. Herkesin kendine göre yaptığı bir yatırım var.” şeklinde konuştu.

 

BU RESMEN DOLANDIRICILIK

Hastane inşaatına temelden itibaren malzeme verdiklerini belirten Mahmut Demirtaş ise, “Yalan rüzgarı gibi. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yaklaşık 10-15 senedir bu sektörün içerisindeyim. Ben böyle entrikalı bir iş görmedim. İlk müteahhitten 150 bin lira alacağımız vardı. İnşaat yüzde 17`lere varmış. Maalesef ilk müteahhide daha yüzde 10`dayken yüzde 25`lik para verilmiş. Bu resmen dolandırıcılık. Yazıklar olsun. Ben şuraya kocaman bir afiş asacaktım. Bunları Allah bildiği gibi yapsın diyecektim. Ama maalesef yapmadım. Bir dahakine yapacağım. Buradaki bütün vatandaşların hakkı yendi. İlk müteahhidin bütün çeklerini buradaki esnafa dağıttılar. Burada hala ilk müteahhide verilen hak edişin yüzde 6`sı duruyor. Buradaki insanlara bilerek veya bilmeyerek kötülük yapılıyor. Ellerine vicdanlarına koysunlar.” diye konuştu.

 

 



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00