BİR YANDA ÖLÜM BİR YANDA İSE DENİZ SEFASI

BİR YANDA ÖLÜM BİR YANDA İSE DENİZ SEFASI

Mısır`da yüzlerce insan katledilirken darbe severlerin keyfine ise diyecek yok. Mısır`da çekilen bir fotoğrafta Mısır`ın iki yüzü gözler önüne seriliyor. Bir yanda savaş ve yükselen dumanlar bir yanda ise denize girerek eğlenmesine devam eden insanlar..

Mısır`da ordunun masum sivil halka uyguladığı katliamın görüntüleri dünyayı ayağa kaldırırken ülkenin bir kısmı lükslerinden asla taviz vermiyor. Darbeyi destekleyen kesim plajlara akın ederken ülkede yaşanan kaos çok da umurlarında değil. Oysa ki Nil Nehrinin mavi sularına katledilen halkın kanı karışmıştı...

DARBE SEVERLERİN PLAJ KEYFİ

Kuzey Mısır`da Akdeniz kıyında yer alan Mersa Metruh şehrinde genel Mısır`ın görüntüsünün dışında bir kare görülüyor. Fotoğrafa yansıyan Mısır`ın iki yüzünde her şey ortada... Bir yanda kan ağlayan Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri saldırıları sonucu yanan, bombalanan yerlerden yükselen dumanlar diğer yanda ise Mısır`da hiçbirşey olmuyormuş gibi deniz sefası yapanlar.

BİR YANDA ACI BİR YANINDA KEYİF

Darbe hükümetinin resmi rakamlarına göre hayatını kaybedenlerin sayısı 525 ve yaralı sayısı da 3 binden fazla. Müslüman Kardeşler`in verdiği bilgilere göre ise ölü sayısı 1000`in üzerinde ve onbinlerce yaralı var.

Mısır`da ortalık kan gölüne dönerken bu fotoğraf tarihi belge olarak kayıtlara geçti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68