Birlikte Daha Güçlü Olacağız

Birlikte Daha Güçlü Olacağız

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, Rus Büyükelçi Andrey Karlov´a yönelik gerçekleştirilen suikast ile Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozulmaya çalışıldığını belirterek; ?Dostluğumuz bozulmayacak. Daha güçlü bir şekilde hep beraber bu işlerin üstesind

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, önceki akşam Rus Büyükelçi AndreyKarlov´a yönelik düzenlenen suikast ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Balakuş, ?Dün gece Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi´ndeki sergi açılışında Rus Büyükelçi AndreyKarlov, bir terörist tarafından suikaste uğramıştır. Rusya devleti ile uzun zamandan beri süregelen gerginliğin sona erdiği, dostlukların tekrar pekiştiği, ticari anlaşmaların tekrar yapıldığı bu günlerde büyükelçinin vurulması oldukça manidar ve komplo teorilerini gerektiren bir konudur. Demokrat Parti olarak Türkiye´nin başına örülen bu çorapları, terörü, patlamaları, suikastleri ve ayrı ayrı terör örgütleri faaliyetleriyle her geçen gün üzülen milletimize de birlik beraberlikten yana olmalarını, kamplaşmaların değil Yenikapı ruhunun tekrar yakalanarak, terör olaylarında ve bu süreçte mevcut hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın arkasında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Rus halkına başsağlığı diliyoruz. Böyle bir eylemin Rusya ve Türkiye dostluğunu bozmamasını, daha güçlü bir şekilde işbirliğine girerek bu tip terör eylemlerine ve provokasyonlara göğüs gereceğini, bu işlerin üstesinden gelineceğini umuyoruz.?

KAMPLAŞMALARA VE İÇ ÇATIŞMALARA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR

?Halkımızın telefonlara gelen sesli mesajları dikkate almamasını ama üstünde de durması gerektiğini düşünüyoruz. İnsanları paniğe sevk edecek, bu ülkede yaşayan her türlü vatandaşı ilgilendiren ve kamplaşmalarına, iç çatışmalara sürükleyecek bu tip konulardan uzak durulması gerektiğini, itidalli olunarak daha sıkı, daha birbirine sargın olarak bu işlerin, terörün ve Türkiye Cumhuriyeti başında dolaşan belaların biteceğini umuyorum. Bundan sonraki süreçte Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal´ın da dediği gibi muhalefet partisi olarak tüm terör olaylarında Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin yanındayız. Tam destek veriyoruz. Kayseri´de şehit edilen askerlerimizin yakınlarına Allah´tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50