www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİRLİKTE AŞACAĞIZ

BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “İnanıyoruz ki; bu zor dönemi hep birlikte aşacak, bu mücadeleyi de hep birlikte başaracağız.”dedi.

COVİD-19 salgını nedenle ülkemizin her anlamda zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Bu süreç bize, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. İnanıyoruz ki; bu zor dönemi hep birlikte aşacak, bu mücadeleyi de hep birlikte başaracağız.”dedi.

“İNEGÖL ÖNEMLİ BİR SANAYİ ÜSSÜDÜR”

Eroğlu, İnegöl’ün sanayi sektöründe Türkiye’nin en önemli üslerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Umut ediyoruz ki, devletimiz tarafından hayata geçirilecek ekonomik önlemler, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârların uğradıkları zararların telafisine yönelik olmalıdır. Bu dönem, devlete olan güveni pekiştirme dönemidir. Devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlendirme dönemidir. Bu nedenle desteklerde azami derecede hassas ve etkili olmalıyız.”dedi.

--------------------------------------------------------

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Covid-19 salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ve dünya genelinde kritik bir süreçten geçiyoruz. "Covid-19" salgınına karşı önemli bir mücadele verilmektedir. Öncelikle bu mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyor; tedavileri süren vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Bu mücadelede fedakârca görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu çalışanlarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreç bize, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. İnanıyoruz ki; bu zor dönemi hep birlikte aşacak, bu mücadeleyi de hep birlikte başaracağız.”dedi.

BU DÖNEM, DEVLETE OLAN GÜVENİ PEKİŞTİRME DÖNEMİDİR

İnegöl’ün sanayi sektöründe Türkiye’nin en önemli üslerden bir tanesi olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bu sebeple umut ediyoruz ki, devletimiz tarafından hayata geçirilecek ekonomik önlemler, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârların uğradıkları zararların telafisine yönelik olmalıdır. Bu dönem, devlete olan güveni pekiştirme dönemidir. Devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlendirme dönemidir. Bu nedenle desteklerde azami derecede hassas ve etkili olmalıyız.”

TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ

Eroğlu açıklamasının devamın şu sözlere yer verdi. “Yaşanan salgın nedeniyle ortaya çıkan durumun ekonomik etkileri ile mücadele kapsamındaki önlemlerin temel dinamikleri; İnsanımızı sağ salim bu beladan umutlu yarınlara çıkarmak, işsiz sayısını artırmamak, işsiz kalanları aşsız bırakmamak, çiftçiyi, imalatçıyı, üreteni, hizmet sunanı desteklemek olmalıdır. Bu anlamda genel yönetime düşen sorumlulukla olduğu gibi yerel idarecilere de birçok yükümlülük düşmektedir. Bu bağlamda İnegöl Kaymakamlığımızın koordinesi ve sorumluluğunda aşağıda belirtilen tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz:

İnegöl’de acilen bir kriz merkezi oluşturulmalıdır. Kriz merkezinde kamu kurum temsilcileri ile STK, İş Dünyası ve Siyasi Partilerden temsilci bulunmalıdır.

Kriz merkezinin faaliyetlerini sağlıklı olarak yürütülebilmesi merkez idareden bütçe beklenmeden İnegöl’deki iş dünyasından ve halktan yardımlar toplanarak bir bütçe oluşturulmalıdır.

Merkezi idareden bütçe veya ekipman gelmesi beklenmeksizin mevcut imkanlarla İnegöl’ün muhtelif noktalarına genel dezenfektan kabinleri konmalıdır.

Özellikle İnegöl Belediye Ekmek fabrikası gibi stratejik yerlerde gerekli stok takviyesi yapılmalıdır.

İlçe Sağlık Müdürlüğü gözetiminde acil durumlarda kullanılabilecek geçici tıbbi müdahale alanları oluşturulmalı, bunların ekipmanlarının takviyesi sağlanmalıdır.

İdari olarak görev yapamayan memurların kriz merkezi bünyesinde sayı ve nitelikleri tespit edilmeli ve bir şekliyle organizasyonda değerlendirilmelidir.

İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat odasıyla birlikte bir çalışma yaparak İnegöl’de işlenmeyen boş kalan tarım arazilerinin stratejik meyve/sebze/tahıl ürünleriyle ekimini sağlamalıdır.

Özellikle STK ve Siyasi Partilerle birlikte çalışılarak Sokak, Apartman temsilcileri tespit edilmeli, bu şekilde oluşturulacak bir yapıdan güncel bilgiler alınmalıdır.

Yapılacak tüm bu çalışmalar, sadece mevcut karşılaştığımız salgınla mücadelede değil; tüm doğal afetlerde kullanılacak bir şekilde planlanmalıdır.

Özellikle su ve kanalizasyon gibi sistemlerin hijyenik denetlenmesinde ilave tedbirler uygulanmalıdır.

Saadet Partisi İnegöl teşkilatı olarak tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte olarak bizlere düşen sorumluluk ve görevleri özverili bir şekilde yerine getireceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Devir; derdi bölüşerek azaltma, geliri bölüşerek çoğaltma devridir.Bugüne kadar nice badireleri birlikte aştık. Birlikte ağladık, birlikte güldük. İnanıyoruz ki; bu zor günleri de hep birlikte aşacağız. Karamsarlık yok; umut var.”

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01