BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile dün yerel basını kahvaltıda ağırladı. Belediye Başkan aday adaylarının da hazır bulunduğu kahvaltıda 8 adayın da mesajı aynı oldu: “Başkan seçilen isimle birlikte çalışacağız.&

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde İnegöl’deki yerel basını unutmadı. İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan aday adaylarının da hazır bulunduğu kahvaltılı programda gazetecileri ağırladı.

 

İNEGÖL BASINI SALONA SIĞMAYACAK KADAR BÜYÜDÜ

Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Basın mensupları ile yapılan toplantılar zaman zaman bizim için çok faydalı oluyor. Bu gün eski siyasi anlayış yok. Türkiye’nin doğusunda ne söyleniyorsa batısında da o söyleniyor. Basın sektörü çok gelişti. 20 sene önce İnegöl’de basın mensubu dendiğinde 4-5 kişi vardı. Şimdi ise şu an salona sığmayacak kadar büyüdü” dedi.

 

9. BİR İSİM DE ÇIKABİLİR

İlçe Başkanının konuşmasının ardından AK Parti’nin 8 aday adayı sırasıyla konuşarak hem gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutladı, hem de birlik mesajı verdi. İlk olarak konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çalışan gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum. Belki dönem dönem kızdığım, darıldığım zamanlar olmuş olsa da, samimiyetle gayretle heyecanla işini yapan tüm gazetecilerimizin günleri kutlu olsun. AK Parti sonuçta bir tane aday belirleyecek. İnegöl’de de 8 tane aday adayı olduğu için bir aday belirlenecek. Bu kim olursa olsun diğer 7 arkadaşımız da bu sürece katkı ve destek verecektir. İllaki bu 8 kişiden biri olacak diye bir kaide yok. Geçmişte bunlar tekerrür etti. İsmini hiç duymadığımız 9.’uncu bir arkadaşımızın olabileceğini ifade etmek istiyorum. Konuşmalarımızda farklı manalar çıkabilir. 3-4 gün önce açıklamamda bir sağdan bir soldan farklı sorularla muhatap oldum. Adaylık süreci ile alakalı da soru vardı. Başbakanımız yurtdışı gezisinin ardından Pazartesi açıklanmasını bekliyoruz demiştim. Adayı bilmem mümkün değil. Sanki basında ben bu işi biliyormuşum gibi hava estirildi. Özel yeteneğim yok, bilmiyorum” dedi.

 

AMACIMIZ HİZMET ETMEK

Aday Adayı Yavuz Uğurdağ ise, “Çalışan gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum. Allah kolaylıklar nasip eylesin. İnşallah önümüzdeki günlerde bu süreç hayırlısı ile neticeye ulaşacak. Biz bir siyaset yapıyoruz. Siyasetin doğası gereği hizmette göreve talibiz. Bu süreçte 8 arkadaş bu göreve talip olduk. Netice her ne olursa olsun İnegöl için hayırlı olsun. Bu işler mücadele işidir. Bu işlerde şans yoktur, nasip vardır. Benim ikinci aday adaylık sürecim. Bu süreci sakin, yumuşak ve güzel götürüyoruz. Birbirimizi kırmıyoruz. Amacımız hizmet etmek.” diye konuştu.

 

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Aday adayı İbrahim Er de, İnegöl’ün görünen gözü, kulağı, dert ortağı olan çalışan gazetecilerin gününü kutladığını belirtti. Er, “Bizi izlemeye devam edin, güzel şeyleri yakında göreceksiniz” diyerek sözünü noktaladı.

 

 

“EN YÜKSEK OYU NASIL ALIRIZIN ÇALIŞMASINI YAPACAĞIZ”

Aday adayı Hasan Aydın, 8 aday adayının kendi fıtratına uygun müracaatını yaptıktan sonra çalışmalarına başladığını ifade ederek; “Bir çivi daha fazla çakabilmek için çalışmalar yapılıyor. Ama aramızdan bir kişi başkan olacak. Bizim görevimiz 30 Mart gününe kadar bu niyetle çalışmak. Maç 90 dakika. Hakemin düdüğünü bekliyoruz. Kim aday seçilirse onun etrafından kilitlenip, en yüksek oyu nasıl alırız onun çalışmasını yapacağız” dedi.

 

AK PARTİ İNEGÖL’DE EN YÜKSEK OYU ALACAK

Aday adayı Adem Demirel de tüm basın mensuplarının gününü tebrik ederek şöyle konuştu: “8 aday adayı bu süreç zarfında centilmence, olgun ve seviyeli bir durum sergiliyorlar. Aday açıklandığında, diğer 7 aday adayı arkadaşımız adayımızın yanında duruş sergileyecektir. AK Partinin İnegöl’de en yüksek oyu alacağına inanıyorum. Aday adaylarının kırılmadan, olayı kişiselleştirmeden en yüksek oy için gerekeni yapacağın inanıyorum.”

 

AMAÇ HİZMET ETMEK

Aday adayı Nurettin Örnek, de basınla bazen kırgınlıkların yaşanabileceğini ifade ederek; “Basın mensuplarının günün kutluyorum. Basın önemli. Bazen kırgınlıklar olabiliyor. Çünkü insanoğlu fazla hoşgörülü olamıyor. İstiyor ki beni alkışlasınlar, benim lehimde yazsınlar, benim hatamı görmesinler. Günümüzde öyle bir şey olamaz. Layıkıyla görevi yaptığımız sürece bu sürtüşmeler azalacaktır. Amaç hizmet etmek” şeklinde konuştu.

 

KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN, BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

İnegöl’de bir ekip olduklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan aday adayı Muammer Akbulut da “Bu ekip bu güne kadar ahenkli bir şekilde çalıştı. Bundan sonra da çalışacaktır. Mutlaka bir ekipte bir tane kaptan olur. Bu kaptan ileriki günlerde belli olacak. Her kim seçilmiş olursa olsun öyle bir çalışma içerisinde olacağız ki, her şeyin iyisini güzelini doğrusunu yapmaya gayret edecek. Bu da ortak akılla olur. Ferdi, şahsi hareket edersek mutlaka ve mutlaka yanlışa düşeriz” diyerek birlik mesajı verdi.

 

“BEN YOK BİZ VARIZ”

Son olarak aynı zamanda İl Genel Meclis Başkanvekili olan aday adayı Murat Gültekin konuştu. 5 yıldan bu yana İl Genel Meclis Üyeliği yaptığını hatırlatan Gültekin, “Aday adaylık sürecimizde devam ediyor. Önemli olan 17 Aralık 2013 tarihinde yaşanan olaylardan sonra Türkiye’nin durumu. Bunda sonra kim olursa olsun, ben yok biz varızla hareket etmek durumundayız. Süreç Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturmuştur. Abdül Hamit’ten bu yana gelen tezgahı artık Türk milleti görmektedir. Bunda basın mensuplarının büyük katkısı vardır. Yeril seçimler Türkiye için bir milattır. Bunu böyle görüp böyle hareket etmek lazım. Artık oyun bozuldu. Kimse sokaklara çıkmadı. Türkiye’nin üzerindeki oyunlarda bir bir çözülüyor. O dönemlerde Polatkan’ın hesabında para çıktı. Onu o gün yargılamışlardı ve idam edildikten sonra para ile alakalı konunun asılsız olduğu ortaya çıkmış. Yine tarih tekerrür ediyor. Sonuç ne olursa olsun Müslüman ülkelerin ve Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var. Bu süreci birlik beraberlik içerisinde devam ettirmek gerekiyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından kahvaltılı toplantı gazeteciler ve partililer arasında istişare ile devam etti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68