www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Birol Atay güven tazeledi

Birol Atay güven tazeledi

ADD İnegöl Şubesinin 15.olağan genel kurulu ADD Genel Başkanı H.Emre Altınışık’ın katılımı ile Sani Konukoğlu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Başkan Birol Atay güven tazeledi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen genel kurul toplantısınaBelediye başkan yardımcısı Fevzi Dülger, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti belediye meclis üyeleri, CHP ilçe Başkanı Kemal Torun ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Gençlik Kolları başkanı, İyi Parti İlçe Başkanı Fikret Fidan ile yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti belediye meclis üyeleri ve İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı, Kent Konsey BaşkanıH.İbrahim Zengin, Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak ve muhtarlar, İGİAD Genel Sekreteri Süleyman Murat Aslan, ADD Bursa Şube Başkanvekili Yunus Temiz ve Tevfik Püskül katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube BaşkanıBirol Atay’ın kısa bir selamlama konuşmasından sonra ADD Genel Başkanı H.Emre Altınışık bir konuşma yaptı; “Bugün bizim Türkiye’de mücadele alanımızantiemperyalist duruştur. Antiemperyalist davaya sahip çıkmadığımız zaman Ortadoğu bataklığına döneriz.Yok oluruz ve ulus olarak da yaşamımızı sürdüremeyiz. Bugün Türkiye üzerinde oynanan emperyalist oyunların bitmediğini hep birlikte görüyoruz. Çok net bir şekilde Atatürk’ün 100 yıl önce Samsun’a çıktığı dönemde ki koşulları taşıdığımız bir dönemdeyiz. Atatürk Samsun’a çıkarken bir meclis yoktu ama meclisi kurdu. Parlamenter demokratik sistemi oluşturdu. Egemenliği ulusa halka verdi Türk Kurtuluş Savaşını meclis ile yürüttü. Bizim bir gazi meclisimiz vardı. Şimdi bu unsurları hiç biri yok. Ne parlamenter sistem var ne de gazi meclisin o geçmişteki itibarı var. Dolayısıyla bizim mücadelemiz yeniden güçlü parlamenter demokratik sisteme geçisin önünü açmak ve yeniden Atatürk Türkiye’sini inşa etme noktası olmamız lazım. Bunun tümü bunun bütün alternatifleri Ortadoğu devleti olmaktır. Ortadoğu bataklığına sürüklenmektir. Bölünmek ve parçalanmaktır. Maalesef Türkiye de bugünkü yönetim anlayışı da bunun çok gerisinde ve farklı anlayışlara hizmet etiğini de görüyoruz. Özelikle dış politika da görüyoruz. Dış politika da yıllardır söylenen Atatürk’ün “Yurtta barış, Dünya da Barış” sözünün bir edilgenlik olduğunu ve bu anlayışı terk ettiğimiz zaman neo Osmanlıcılık yani yeni Osmanlıcılık anlayışıyla bizim daha büyük bir devlet olacağımız yalanıydı. Bu algı operasyonuyla Türk dış politikası Atatürk’ün dış politikası terk edildi. Ve sonuç itibarı ile Libya’dan Suriye’ye Irak’a kadar pek çok ülke ile sorunlu hale geldik ve oralarda şehitler verdik.  Şehitler vermeye de devam ediyoruz. Şehitlere de “birkaç şehit” diyoruz. Olacak iş değil. Birkaç şehit değil bunların hepsi vatan evladı, bir can hepsi ana kuzusu, hepsi bu milletin çocuğu. Geleceğimiz birkaç şehit diye küçümsemek geçmişte de kelle olarak ifade edildi. Bunları kabul etmek mümkün değil. Atatürk’ün dış politikalarını terk edilmesi sonucu gelinen nokta. Bir gün Rusya’nın yanında bir gün Amerika’nın yanında.Amerika’nın Ortadoğu temsilci Jefrii havaalanında iner inmez şehitleriniz var başınız sağolsun diyor bunu da Türkçe söylüyor ama 38,000 tır yardım yaparak YPG’yi destekliyor. Şimdi bunun karşısında Türkiye’nin Atatürkçü dış politikayla, içerde de Atatürkçü siyasete dönmekten başka çaresi yoktur.  Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ta bizlerin bu işi sonuna kadar mücadele edip halkımıza anlatmaktan başka çaremiz yoktur. Tüm devrim şehitlerimizi, demokrasi şehitlerimiz saygı ile selamlıyor yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan seçim sonucunda kongreye katılan tüm delegelerin oyları ile Birol Atay 3.kez, 3 yıllığına şube başkanı seçildi.

Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Birol Atay, Tevhiddin Ayar, Yılmaz Karamahmut, Hakan Sorguç,  Nebahat Yılmaz, Münire Güneş ve Alican Koyun

Genel Merkez Delegeliğine ise; Birol Atay, Tevhiddin Ayar, Yılmaz Karamahmut, Hakan Sorguç seçildiler.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00