www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Biz Milliyiz

Biz Milliyiz

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Bir tarafta yerli ve milli anlayışta olanlar var, diğer tarafta da başka ittifaklar oluşturup, Türkiye´nin pozisyon aldığı durumlara geç intibak edenler var. ?dedi.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Düzenlenen programa ilçe protokolü ve çok sayıda Kafkas camiası mensubu katılım gösterdi.

 

DOLU DOLU BİR RAMAZAN GEÇİRİYORUZ

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Nedim Sevim, ?Bu akşam protokolümüzle beraber hasbihal etmek, değerli camiamızla bir araya gelmek için burada toplandık. Cenab-ı Allah, Ramazan´ı dolu dolu geçirmemizi nasip etsin. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum? dedi.

 

BİZE DÜŞEN BİR VE BERABER OLMAKTIR

Selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?Ramazan-ı Şerif´inizi tebrik ediyorum. Maalesef buruk bir sevinç içerisinde kutluyoruz. Hemen Ramazan´ın arifesinde Kudüs´te yaşanan olaylar, Müslüman kardeşlerimizin orada şehit edilmesiyle talihsiz bir şekilde Ramazan´a girmiş olduk. Bunların hepsinin hesap kitap yapılarak gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Şu soruyu her zaman sordum; neden Müslüman coğrafyada her zaman kan akıyor? Niye bir başka coğrafyada değil de İslam´ın olduğu topraklarda kan akıyor? Burada bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Bunun inşallah Ramazan ile birlikte tüm İslam âleminin toparlanacağı bir olay olmasını temenni ediyorum. Bir yerden uyanışa, dirilişe geçmek lazım. Çünkü bize düşen bir ve beraber olmaktır? şeklinde konuştu.

 

EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ; İNANCIMIZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Ata coğrafyamıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu hizmeti yaparken en büyük desteğimiz, inancımız ve kuvvetimiz İnegöl´de yaşayan hemşerilerimizdir. Birçok hizmeti beraber planladık ve yaptık. İnegöl´ün ulaştırma, sağlık, eğitim ve turizm gibi birçok alanında kamu hizmetleriyle merkezi hükümetin imkânlarından istifade etmesi için gecemizi gündüzümüze kattık. Birçok ölümlü kazaların olduğu kavşaklarda aziz ve necip Türk milletinin imkânlarıyla köprülü kavşaklar yaparak maddi ve insani kayıpları en aza indirecek tedbirleri aldık. 5 senedir bu kavşakların olduğu yerde ölümlü kaza yok. Oylat köprülü kavşağını yapacağımız zaman kararını Ankara´dan aldıktan sonra bölgede çalışmalarını ve planlamalarını yaptık. İhalesini de yapmıştık. Başlama tarihi kurban bayramına önce geliyordu. Başlamak için bayramdan sonrayı bekleyelim dedik. İznikli hemşerilerimiz orada kaza yaptı ve 4 hemşerimiz kazada canını kaybetti. Bu yaptığımız hizmetler insanımızın hayatının güvencesi oldu. Çok şükür andığımız yerlerde ölümlü kazalar sona erdi. Bu hizmetleri yaparken hep sizden aldığımız güçle, sizin bize verdiğiniz ?İnegöl´ü güzel yapın´ emir ve talimatıyla yaptık. Başardık da? Daha çoğunu yapacak gücümüz de var. Bugün bu platformdayız, Allah nasip eder yarın başka platformda daha çoğunu yaparız.?

 

BİRÇOK İLDE OLMAYAN SAĞLIK HİZMETİ İNEGÖL´DE VAR

?İnegöl Devlet Hastanesi 50 yıllık bir hastaneydi. Ne insan sağlığına ne de hizmet sunulmasına imkân veren bir yapıdaydı. Hastanenin bugünkü yerine 300 yataklı, Bursa´nın ilk modern hastanesini inşa ettik. Bunların 120 tanesi tek, 90 tanesi çift yataklı? Buradaki hekimlerin İnegöl´de kalması için sizden aldığımız güçle elimizden gelen gayreti gösterip hekim sayımızı çoğaltmak için uğraştık. Bir kardiyolog hekimin İnegöl´de hizmet etmesi Sayın Bakanım ile karşı karşıya geldim ama İnegöllüler adına kararı burada kalması yönünde verdik. Neden? O hekim giderse benim hemşerilerim hizmet alamazdı? Biz büyük bir ilçeyiz. Birçok il hastanesinde onkolog yok? Yine sizlerin verdiği güçle Sağlık Bakanımızın bize verdiği destekle Bursa´da dahi yoksa İnegöl´e onkolog hekim getirdik? Bugün birçok insanımız kemoterapi hizmetini hastanemizde alıyor. Palyatif yoğun bakımları devreye aldık. Şimdi kadın doğumda su ile tedavi edecek, doğum yaptıracak hizmeti devreye aldık. Derdimiz ne? Sağlık hizmetini en kaliteli şekilde mahallinde, evimizde, İnegöl´ümüzde alalım? Daha çok yapacağımız iş var. Yanık-kesik ünitesini de kazandıracağız. Şifa arayan insanımızın Bursa´ya gidip şifaya geç ulaşmasına tahammülümüz yok. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2 üniteliydi. Alanyurt´ta 50 ünitelik ADSM´Yi hizmete açtık. Şuanda hastane oldu. Artık ağız sağlığı ile ilgili ameliyatları yapacak hekimler de burada görev yapacak.?

 

6 KİLOMETRELİK DUBLE YOL

?Oylat bizim göz bebeğimizdir. Coğrafyamızın insanı Oylat´ı kendine bir merkez olarak görüyordur. Oranın yıllardır ulaşımında yaşanan sıkıntıyı bertaraf ettik, yepyeni geniş bir yol yaptık. Toprak kaydı, fore kazıklar çakıp yolu iyileştirdik. Çok güzel bir ulaşım imkânı sağladık. Daha güzel şeyler Oylat´a kazandırılacak. İnegöl ile Yenişehir arasındaki yolu yapıyoruz, orası da bitecek. 12 metre genişliğinde müthiş bir yol olacak. OSB´ye kadar 6 kilometrelik yol duble olacak ve ışıklandırılacak.?

 

DESTEĞİNİZ SAYESİNDE DAHA GÜÇLÜ HİZMET EDİYORUZ

?Okullarımızda 45-50 kişilik sınıflar vardı. Bugün İnegöl´de ilkokul 1, 2, 3 ve 4´te sıkıntı var, onu da halledeceğiz. Çocuklarımız 24 kişilik sınıflarda okuyor, Türkiye ortalamasından iyiyiz. Liselerde sınıf ortalamamız 19? Olmayan bölümlerin meslek liselerini İnegöl´e kazandırdık, bir tane kaldı o da Güzel Sanatlar Lisesi, onu da kazandıracağız.İnsanımızın yeteneğini ortaya çıkarak imkânları kamu olarak sunmak büyük Türkiye Cumhuriyeti ve AK Parti´nin görevidir. İnsanımızın başı derde düştü, sağlıkla ilgili şifa aradı yanlarında olmaya çalıştık, eğitimle ilgili destek istedi yanlarında olmaya çalıştık, iş insanlarımız başları sıkıştığında bir kardeşleri, arkadaşları olarak beni aradığında onların yanında olmaya çalıştım. Gücüm neye yetiyorsa faydalı olmaya çalıştım. İTSO Başkanımız burada, İnegöl´ün mobilyasının dünyada tanıtılacağı neresi varsa kendileriyle yola çıktım. KDV indirimi istediler Başbakanımızdan koparttık, stok affı dediler Başbakanımızdan izin alarak çıkarttık, ne isteniliyorsa yerine getirmeye çalıştık. Tüm bunları yaparken arkamda sizin olduğunuzu biliyordum, bu güçle Bakanlarımıza, Başbakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza gittim, İnegöl adına alınması gereken ne varsa aldık ve İnegöl´ümüze kazandırdık. Bu dönem ben aday değilim. 2 bölge oluştu, biz 2´nci bölgedeyiz. İnşallah İnegöl´ü 2 milletvekili ile temsil edeceğiz. Beklentimiz budur. İnegöl, AK Parti´ye tarihin en yüksek desteğini verdi. Yüzde 70,40? Bir tarih. Unutulmaması ve yazılması gereken bir tarih. İnegöl´de sokakta dolaşan, yaşayan 100 kişinin 70,40 kişisi AK Parti´ye oy verdi. Allah oy verenden de vermeyenden de razı olsun. Bu bir demokrasi? Seçenekler var,  hizmet sunmak isteyen adaylar var, gelip meramlarını anlatıyorlar, biz de anlattık. Şükür ki sizler bize destek verdiniz, biz de bu güçle hizmet etmeye çalıştık.?

 

?BİZİ İNSANIMIZA HİZMET ETMEKTEN GERİ ALAMAZLAR?

?Hiç gözükmeyen hizmetlerimiz var. Birçok camimizin imam ve hatibinin Diyanet İşleri Başkanlığından görevlendirilmesiyle ilgili gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Ankara´nın maddi desteğini camilerimize, Kur´an kurslarımıza kazandırmak için çalıştık. Çalışmaya devam edeceğiz. Bir yola çıktıysak bu can bedende olduğu sürece şehrimize, insanımıza hizmet ederiz, hizmet etmekten de bizi kimse geri alamaz.?

 

2023´E YERLİ VE MİLLİ ANLAYIŞLA ULAŞACAĞIZ

?24 Haziran´da bir seçime gidiyoruz. Türkiye hep kritik eşiklerin ülkesi oldu. Her tarih Türkiye´de bir milat oluşturdu. Cumhuriyetin kuruluşu bir milattır, çok partili hayata geçiş bir milattır, Demokrat Parti´nin ?Yeter, söz de karar da milletindir´ anlayışıyla iktidara gelişi bir milattır, arada yaşanan darbeler kötü talihlerdir, Anavatan Partisi´nin iktidara gelmesi bir milattır, çok partili dönemle demokrasimizin zenginleşmesi hakikaten milattır ama şu zaman dilimi çok iyi okunması gereken bir zaman dilimidir? Bu zaman dilimi çok iyi okunmalıdır. Dünyanın süper güçleri var. Neden süper güçler? Ekonomileri güçlü olduğu için. Milyonlarca dolar Gayri Safi Milli Hasılaları olduğu için. Bu parayla ekonomilerini güçlendirip silah sanayi, savunma sanayi, uzay sanayi, otomotiv sanayi gibi her türlü sanayide güçlü oldukları için süper güçler? Bize de darbe vermişler, sağ-sol davasıyla anarşi vermişler, terör ve PKK ile uğraşma derdini vermişler. Siz bunlarla uğraşın ki bizim seviyemize uğraşmayın demişler. Şunu bizim bildiğimiz kadar iyi biliyorlar; Türk milleti zekidir, çalışkandır, tuttuğunu da koparır. ?Bunların önüne engel koyacak bir takım manipüle engelleri vermezsek, ekonomik krizlerle boğuşturmazsak bunlar bizi geçerler´ demişler. Bunun ispatı var. 15 yılda Türkiye´nin ekonomisi 230 milyar dolardan 865 milyar dolara geldi. Şimdi durdurmak istiyorlar. 1991 ile 2002 yılları arasında Türkiye 11 yıl koalisyonlarla idare edildi. Faili meçhullerin, anarşinin, terörün Güneydoğu´da azdığı bir dönem? 1991 yılında Türkiye ekonomisinin büyüklüğü 200 milyar dolardır. 2002 yılında 230 milyar dolardır. Koca Türkiye, 2002´de 65 milyon nüfusu var, çalışıyor didiniyor, tarım sektörü üretiyor, sanayi sektörü üretiyor, hizmet sektörü üretiyor, kamu sektörü çalışıyor, 11 senede ancak yüzde 15 büyüyebildi. Ama bizim tek başına iktidarımızda 15 senede yüzde 350 büyüyor. Hedef ne? 2023. Er veya geç. Bir milattır. 100. yıl da bir milattır. 2 trilyon dolarlık bir GSMH koymuşuz kendimize ve ulaşacağız. Yerli ve milli anlayışla ulaşacağız. Bunun için bilgimiz, tecrübemiz, insan kaynağımız, ekonomik kaynağımız var ama bu da durdurulsun diye ülkemizin Güneydoğu´sundan, Irak´tan, Suriye´den Türkiye´ye terör ihraç etmeye çalışıyorlar, Türkiye´nin ekonomik notunu zamanından önce manipüle ederek, düşürüldü diyerek ekonomimizi baltalamaya çalışıyorlar. Bu miladın olduğu 2018 24 Haziran´ında el birliği ile Türkiye´mizin büyümesine, uluslararası ligde hak ettiği yere gelmesi için kararımızı vereceğiz. Bizden yana tercihte bulunmanızı istiyoruz. MHP ile beraber bir Cumhur İttifakı kurduk. Yerli ve milli anlayışta olan 2 parti, yanına Büyük Birlik Partisini de alarak Cumhur İttifakını kurdu. Bir tarafta yerli ve milli anlayışta olanlar var, diğer tarafta da başka ittifaklar oluşturup Türkiye´nin pozisyon aldığı durumlara geç intibak edenler var. CHP terörle arasına mesafeyi koyamıyor. Biz terörü yapanları, destekleyenleri örgüt olarak değil siyaset olarak da adlandırdığımızda CHP bu konuda imtina ediyor, ayakları geri geri gidiyor. İşte böyle bir karar vereceğiz, böyle bir yapıda olacağız. İcraat mı yoksa sözle lafla verilen bir takım boş vaatler mi? Cumhur İttifakından yana desteklemenizi arzu edeceğiz çünkü Türkiye´nin ilerleyişinin durdurulmaması lazım. Ramazan ayındayız. Ne zaman Ramazan´a giriliyor olsa 4-5 senedir katil, eli kanlı İsrail Filistin´de kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyor, kurşun yağdırıyor ve orada tam Ramazan öncesi havayı Müslümanlar üzerine hakaretamiz bir yapıya büründürüyor. Cumhurbaşkanımız dün söyledi; birinci kıblemize sahip olursak ikinci kıblemizi de korumakta imtina etmeyiz ama birinci kıblesini koruyamayan ikinci kıblesini de koruyamaz. İkinci kıblesini koruyamayan İstanbul´u da koruyamaz, Türkiye´yi de koruyamaz. Bu kolektif bir hareket, şer hareketidir. Sadece Filistinlilerin, Arapların üzerine oynanan bir oyun değil, tüm İslam dünyası üzerine oynanıyor. Uyanık olmak durumundayız. Uyanık olup ecdadımızın bize emanet ettiği coğrafyaya sahip çıkmalıyız. Buradaki cemiyetin ecdatları, bundan 140 yıl için inancını, dinini ve milliyetini yaşayabilmek için Batum topraklarını bırakıp buraya geldiler. Niçin geldi? Asla keyfinden gelmedi? Yokluk, zulüm, kıtlık vardı ama inancını yaşama hürriyetini elde etmek için buraya göçtü. Allah Sultan Abdülhamit Han´dan razı olsun. Buralarda bu cemiyetin insanlarının iskân edilmesi için devletin tüm imkânlarını, gemilerini seferber etti, topraklar verdi, geçinmek için bize vatandaşlık verdi, imkân verdi. Allah ondan razı olsun. Eğer o bize kucak açmasaydı burada yaşayan cemaatin hali ne olurdu bilemem? Bizim başımıza 140 sene önce gelen bugün Arap kardeşlerimizin, Filistinli kardeşlerimizin başına getirilmeye çalışılıyor. Senaryo hep aynı? Her yerde aynı... Karakteri yüksek bir milletiz, çalışkan bir milletiz, bunların da üstesinden hep beraber geleceğiz. Her şeyin farkındasınız ama biz de derdimizi anlatmak durumundayız. Dertliyiz, memleket diye bir derdimiz var, insanımız, inancımız diye bir derdimiz var. Derdimizi anlatmazsak siyaset yapmanın ne anlamı var? Yoksa boşu boşuna parlamentoya girer, orada oturur geliriz. Dertlenmezsek, derdimiz için üzülüp çalışmazsak yaptığımız işin de bir anlamı kalmaz. Dertli olduğumuz için sokaklardayız, çalışıyoruz. Hemşerilerimiz adına çok ciddi mücadeleler verdik. Gürcistan´a gittik, siyaseten orada yaşayan akrabalarımızın haklarının iade edilmesi, korunması için mücadele ettik. Üstesinden gelemediğimizde Dış İşleri Bakanımıza, orayı aştığında Başbakanımıza, orayı aştığında Cumhurbaşkanımıza derdimizi anlatarak akrabalarımızın, hemşerilerimizin derdine derman aradık. Davamız var, derdimiz var, halen daha çalışıyoruz. Seçim kararı alındıktan sonra yine Gürcistan´daydım. Orada insanımızın okuması, meslek edinmesiyle ilgili proje yürütüyoruz ve başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin yatırım imkânını oraya kazandıracağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00