BİZ İŞİ EHLİNE SORAR, EHLİNE VERİRİZ

BİZ İŞİ EHLİNE SORAR, EHLİNE VERİRİZ

Saadet Partisi, istişare ziyaretleri kapsamında Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber, “Biz her şeyi biliriz düşüncesinde olamayız. Biz işi ehl

 

İstişare ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi, önceki akşam İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette, Mevlana derneği tarafından ilahiler seslendirilerek partililere farklı bir ziyaret yaşattılar.

 

HAMDIM, PİŞTİM, YANDIM…

Ziyarette konuşan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Salih Berber, 90 günü aşan bir çalışma tempoları olduğunu hatırlatarak; “Yorulmadık desek yalan olur, tatlı bir yorgunluk var. Ama bu akşam burada dinleneceğiz. Bize çok güzel bir karşılama yapmışlar. İnşallah burada neylerle, semazen kardeşlerimizin ilahileriyle bir akşam olacak. Buraya gelmişken Hz. Mevlana’nın ‘hamdım, piştim, yandım’ sözünü baş tacı ettiğimizi belirtmek istiyorum. Biz bu sözün gereği anlamında 90 gündür aynı şeyi söylüyoruz. Biz bir şey biliyoruz, o da hiçbir şeyi bilmediğimiz. Her şeyi bir bilene danışacağımızı söylüyoruz. Biz her şeyi biliriz düşüncesinde olamayız. Biz işi ehline sorarız, ehline veririz. Hz. Mevlana’nın da hamdım sözü, piştim sözü ve yandım sözünü özünde yaşamaya çalışacağız. Biz de İnegöl’ümüzde hizmet için yola çıktık. Şunu başından beri ifade ediyoruz; biz istişare edeceğiz, danışacağız, düşünceleri, fikirleri, kanaatleri bir araya getirip hizmet edeceğiz. Diğer bir konu da, tüm kardeşlerimizi, ülkemizdeki ve ilçemizdeki herkesi biz çalışma arkadaşı, bir nimet olarak algılıyoruz. 31 Aralık’ta rabbim nasip eder Belediye Başkanı olursak, bu inançla İnegöl’ümüzü yöneteceğiz” dedi.

 

BİZİM DE DAVAMIZ İSLAM

İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Pamuk ise, Milli Görüş’ün kendilerinin uzak olduğu bir görüş olmadığını vurgulayarak; “Önce ahlak ve maneviyat diyerek yola çıkan Erbakan hocamızı sadece Türkiye değil, dünyada tanıdı. Tabi ne yazık ki her kıymetli insan gibi onun da kıymeti vefatından sonra anlaşıldı. Ama yine de eserleri devam ediyor. Kurduğu sistemler devam ediyor. Bu istişare olayı da çok önemli. Osmanlı döneminde devlet dergahların ayağına gidip Allah dostlarının fikirlerini alarak ona göre hareket ederdi. Özellikle bizim aradığımız da bu. Bugün çünkü manevi çöküş var. Mevcut Belediyemizle bu manada çalışmalarımız devam ediyor, onlara da teşekkür ediyoruz. Bu mekanı da bize onlar tahsis etti. Ama tabi bu bizlere yetmeyecek. Derneğimiz dünyayı hedef almış bir dernek. Nasıl Milli Görüş dünyada barışı hedef almışsa, biz de aynı şekilde bu sistemin büyük destekçisiyiz. Çünkü davamız sadece Mevlana davası değil. Bizler de dünyaya İslam davası olarak bakıyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Salih Berber Ahmet Pamuk’a çiçek takdim ederken, dernek üyelerinin ney eşliğindeki ilahileri ise beğeni topladı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32