BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün il olması için belediyenin çalışma yapması gerekir” diyen CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan’a cevap verdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Ben İnegöl’ü geliştirmeye çalışıyorum. İkinci OSB’ye, fuar alanına, Yeni İnegöl’e baksınlar. İnegöl’ün 50 sene sonrasının projeleri bunlar. İçme suyu barajına baksınlar. Oturalım sabahtan akşama kadar İnegöl’ün il olmasını mı konuşalım. İnegöl’e ilk önce bu mu lazım, yoksa bu hizmetler mi lazım. Biz gerek belediye olarak, gerek STK’larımızla üzerimize düşeni yaptık. Artık top Ankara’da” diyerek cevap verdi.

 

Hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi tarafından organize edilen ve İnegöl Basını ile CHP Bursa Milletvekillerinin bir araya geldiği toplantıda; yöneltilen sorular üzerine İnegöl’ün il olması konusuna ilişkin açıklamalarda bulunarak İnegöl Belediyesi’nin bu konuda bir çalışma yapmadığını ileri süren Turan Tayan’a Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Biz gerek belediye olarak, gerek STK’larımızla üzerimize düşeni yaptık. Artık top Ankara’da” diyerek cevap verdi.

Tayan “Bir Ses Çıkmadı” Demişti

İnegöl’ün il olması ile alakalı konuşan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayhan, toplantıdaki konuşmasında; “İnegöllülerin il olma isteği konusunda ses çıkarması lazım. İlk önce İnegöl’ün önde gelenlerinin bir araya gelip başında belediye başkanı başkanlığında İnegöl’ün il olması ve Bursa’ya bağlanmaması konularını gündeme getirmesi gerekiyor. Bununla alakalı bu zamana kadar bir ses çıkmadı” demişti. Basın mensuplarının Tayan’ın bu yorumuna ilişkin kendisine yöneltilen soruya cevap veren Başkan Alinur Aktaş, Turan Tayan’ın açıklamalarını okumadığını, konudan yöneltilen soru dahilinde bilgisi olduğunu söyledi.

AK Parti’nin Tüzüğünde İl Sayısının 100’e Çıkarılması Da Söz Konusu

İnegöl’ün il olmasını tabi ki arzu ediyoruz diyen Alinur Aktaş, bu konuyu AK Parti yetkilileriyle de konuştuklarını anlatarak; “Bir kere hükümetin gündeminde il olmakla alakalı bir konu olmadığı gibi, şu an büyükşehir sınırlarının genişletilmesi ile alakalı da aleni bir konu yok. Yani 2002 yılından bu yana, 9 buçuk yıldır il yapılan bir ilçe yok. Dolayısıyla benim bu konuyla alakalı olmayan bir şeyle ilgili yorum yapmam mümkün değil. Bir taraftan da AK Parti’nin tüzüğünde il sayısının 100’e çıkarılması ile ilgili bir konu da söz konusu. Bu bağlamda İnegöl’ün il olmasını ben gerçekten arzu ederim. Bu konuda eğer bir şey çıkarsa bastırırız” dedi.

Dernekler Platformu Arınç’la Görüşecek

Başkan Aktaş, il olma konusuyla alakalı yetkililere gerekli dosyaları verdiklerini de aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu konudaki derdimizi heyecanımızı anlattık. İçişleri Bakanı İnegöl’e geldiğinde kendisine de il olmanın faydalarının neler olacağını, sadece İnegöl açısından değil Türkiye ekonomisi açısından da, İnegöl’de sanayi daha da gelişecek, Üniversite gelecek gibi konuları ifade ettik. Dolayısıyla ‘Belediye bastırsın’ şeklindeki bir yaklaşımdan ziyade, STK’lar da herkes de bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu sıralarda yine Dernekler Birliği Platformu’nun da bir çalışması var il olma konusuna ilişkin. Dernekler Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüşecek. Dolayısıyla bizim üzerimize düşen bir şey varsa destek oluruz.”

Bekara Eş Boşamak Kolay

CHP’li Milletvekillerinin ‘İnegöl’ün il olma konusu TBMM’ye gelirse destek çıkarız’ şeklindeki yaklaşımlarını da değerlendiren Aktaş; “Bekâra eş boşamak kolay diye bir ifade var. Onların ilçe başkanlarının ya da başka siyasi parti başkanlarının, dernek başkanlarının fikirlerini çok önemsiyorum, ama nihayetinde bununla alakalı nihai karar mercii Bakanlar Kurulu ve TBMM’dir. İnşallah böyle bir şey gündeme gelirde bizde istifade ederiz” açıklamalarında bulundu.

“Tutturmuşlar Bir İl Türküsü”

Alinur Aktaş, işi gücü bırakıp il olmak için saldırmanın AK Parti’nin siyasetinde olmadığını, İnegöl Belediyesi’nin İnegöl’ü geliştirmek için çalıştığını vurgulayarak; “AK partinin tarzında böyle bir siyaset anlayışı yok. Bütün işi gücü bırakıp, saldırmak falan. Ben İnegöl’ü geliştirmeye çalışıyorum. İkinci OSB’ye, fuar alanına, Yeni İnegöl’e baksınlar. İnegöl’ün 50 sene sonrasının projeleri bunlar. İçme suyu barajına baksınlar. Oturalım sabahtan akşama kadar İnegöl’ün il olmasını konuşalım. İnegöl’e ilk önce bu mu lazım, yoksa bu hizmetler mi lazım. Biz işin bu kısmına bakıyoruz. İl olma ile alakalı açık seçik yorumlarımı parti yetkililerine ilettim. Zaten AK parti bununla alakalı bir araştırma yapıyor. Karar verilmiş, kesinleşmiş bir şey yok. Büyükşehir belediye başkanının söylemleri ile herkes her yerde bir şey söyler. O’na bakarsanız, AK Parti içerisinde bazı ilçelerin il yapılacağına yönelik söylemde bulunan milletvekilleri var. Ne yapalım onumu söyleyelim şimdi. Kalkıp çıkıp millete İnegöl il oluyor diye müjde mi vereyim. Kişilerin yaptığı yorumları kararmış gibi anlatamam ki. Tutturmuş bir il türküsü, akşama kadar il mi olacağız, merkez ilçemi olacağız. Ben bunlara çok fazla takılmıyorum” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07