www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİZDE ZİRVEYE ULAŞACAĞIZ

BİZDE ZİRVEYE ULAŞACAĞIZ

İnegöl Belediyesi’nin açtığı Meslek Edindirme Kurslarında 21 branşta eğitim gören 274 kursiyer, ara sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

İSMEK’İ ÖRNEK ALIYORUZ

Törende konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarını 16 yıldır devam ettirdiğini belirterek, inanın birkaç yıl içerisinde biz de bu işin zirvesine ulaşacağız”dedi.

---------------

 

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK)’in 2012-2013 eğitim dönemi ara sertifika töreni, önceki akşam saat 19.00’da Sani Konukoğlu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Sertifika töreninde, 21 branşta eğitim gören 274 kursiyer ara sertifikalarını aldı.

KİMSEYLE YARIŞMAYA NİYETİMİZ YOK

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 2-2 buçuk aydır beraberce bir şeyler paylaşan kursiyerleri sertifika töreninde bir araya getirmek istediklerini belirterek; “İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK) geçen yıl başladı. Geçtiğimiz yıl itibari ile bin 500 vatandaşımıza ulaştık. Biz bunu ilk kurduğumuzda şu sorular soruldu, Halk Eğitim var siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. Bizim kimseyle yarışmaya falan niyetimiz yok. Bu uygulama 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle başladı. Oradakinin adı İSMEK. Ben bu yıl mezuniyet törenlerine gittim, Feshanede yapıyorlar. Çok ciddi paralar harcıyorlar, ama uçmuşlar. Bundan dolayı da ciddi kazançları da var. Artık bu iş tam bir atölye haline dönüşmüş. İstanbul artık bu işin 16’ncı yılında falan. Milyonlarca insanı buradan mezun etmişler. Çok ileri derecedeki kurslar da var. Öyle ki onların diplomaları artık üniversite diploması mesafesinde kullanılan işyerleri var. Nihayetinde bu proje Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde uygulamaya başladığı bir proje. Bizim de geçen yıl ilk yılımızda 2 yerimiz vardı. Bu yıl kurs merkezi sayımızı 7’ye çıkardık. Bunda amaç, özellikle bayanların merkeze gelmesi sıkıntı oluyor. Artık İnegöl küçük bir yer değil” dedi.

BİRKAÇ YIL İÇERİSİNDE ZİRVEYE ULAŞACAĞIZ

İNESMEK olarak 7 fark noktada 21 branşta hizmet verdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Hedefimiz bu yıl için en az 3 bin vatandaşımızı bu manada sertifikalandırmak ve eğitmek. Bunu yaparken ben tek başıma da yapmıyorum. 28 tanesi eğitici olmak üzere kurs idarecileri ile beraber 42 kişilik bir kadro var. Ama inanın birkaç yıl içerisinde biz de bu işin zirvesine ulaşacağız” diye konuştu.

“AMACIMIZ KADINLARI DA SOSYAL HAYATIN İÇERİSİNDE YER ALMASI”

İNESMEK’i hayata geçirmelerindeki amaçlardan da söz eden Başkan Aktaş, şöyle konuştu: “Ben burada ne yapmak istiyorum, derdim ne, bu şehrin Belediye Başkanı olarak neyi hedefliyorum? Tabi ki insanlarımızın sosyalleşmesini, özellikle bayanlarımız iş hayatı içerisinde çok fazla yok, onların sosyal hayatın içerisinde yer alabilmesi adına katkı sağlamaya çalışıyorum. Ama beraberinde de üreten insan her zaman topluma yararlı olan insandır. İnsan eğer ki herhangi bir şey ile uğraş içerisinde olmazsa farklı saplantılar ve farklı yaklaşımlar içerisinde olabilir.”

274 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

Aktaş, son olarak; bilgisayar işletmenliği, diksiyon, fotoğrafçılık, diksiyon, dekoratif ölçü ve kılıflar dikimi, filografi tekniği, reklam tasarım, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, web tasarım ve İngilizce olmak üzere toplam 10 farklı branşta 274 kursiyerin sertifikalarını vereceklerini de sözlerine ekledi.

Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından, törene katılan protokol üyelerince kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36