BİZE 5 YIL KAYBETTİRDİLER

BİZE 5 YIL KAYBETTİRDİLER

Halk Günü toplantısında Alanyurt bölgesindeki Yunus Emre, Esentepe ve Yeni Mahalle sakinleri ile buluşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan hizmetleri anlattı ardından vatandaşın sorunlarını dinledi.

Konuşmasında Alanyurt çöplüğünden söz eden Aktaş, “Çöplük 30 yıllığına yapıldı. Başkanlığımın ilk yıllarında çöplüğün kaldırılması düşüncesiyle siyasi partiler, STK’lar toplandık. Toplantıdan sonra bazı siyasiler koşa koşa Yeniyörük köyüne gittiler. Burayı çöplüğe çevirecekler dediler. Bazı STK’lar ne yazık ki, sessiz kaldılar. Eski bir milletvekili konuyu Meclis’e taşıdı, soru önergeleri verdi. Bu bize 5 yıl kaybettirdi. 1,5 trilyon zarar ettik. Vatan millet naraları atanların millete ne kaybettiklerini göstermek için anlatıyorum bunu.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yeni İnegöl, Alanyurt ve mevcut İnegöl’ün sorunlarını çözmek için, 2009 yerel seçimlerinin ardından her iki ayda bir gerçekleştirilmek üzere başlattığı, ‘Halk Günü’ toplantılarından birini dün Alanyurt bölgesinde gerçekleştirdi. Alanyurt bölgesindeki Yunus Emre, Esentepe ve Yeni Mahalle sakinleri ile buluşan Alinur Aktaş, vatandaşın sorunlarını dinledi ve sorunların çözümü konusunda ilgili daire amirlerine talimat verdi.

Alanyurt’un tekrar belediye olması mümkün değil

Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Güngör Sabri Günaydın, Gülhan Şahin, Daire müdürleri ve birim sorumlularının katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Alanyurt’un geçmişte itfaiyesi, teknik altyapısı olmayan bir belediye olduğunu anlatarak, “Alanyurt 25-30 bin nüfuslu olmasına rağmen ciddi eksiklikleri olan bir belediye idi. Sonra bir karar aldık ve Alanyurt İnegöl’e bağlandı. O dönemdeki tartışmalara tekrar girmek istemiyorum. Sonuçta İnegöl’e bağlandı fakat davalar açıldı. Kararı yargı verecek ama böyle tekrar ayrılması gibi bir karar çıkması mümkün değil.” dedi.  

CHP bize 5 yıl kaybettirdi

Alanyut’a 1991 yılında çöplük yapıldığını hatırlatan Alinur Aktaş, “Çöplük 30 yıllığına yapıldı. Başkanlığımın ilk yıllarında çöplüğün kaldırılması düşüncesiyle siyasi partiler, STK’lar toplandık. Toplantıdan sonra bazı siyasiler koşa koşa Yeniyörük köyüne gittiler. Burayı çöplüğe çevirecekler dediler. Bazı STK’lar ne yazık ki, sessiz kaldılar. Eski bir milletvekili konuyu Meclis’e taşıdı, soru önergeleri verdi. Bu bize 5 yıl kaybettirdi. 1,5 trilyon zarar ettik. Vatan millet naraları atanların millete ne kaybettiklerini göstermek için anlatıyorum bunu. Allah’a şükürler olsun ki o sorunu çözdük.” diye konuştu.

Diş hastanesini alanyurt’a yapıyoruz

Alanyurt’un sosyal ve kültürel çevre olmasını istediklerini dile getiren Alinur Aktaş, “İnegöllülerin Alanyurt’a gelmesi için Diş Hastanesini Alanyurt’a yapıyoruz. SGK binasın Alanyurt’ta açmak istiyoruz. Alanyurt’a ek hizmet bina yaptık. Onun açılışını yakında yapacağız. Bilgi Kültür evi açacağız. Su hatlarını yeniledik. İşimiz olmamasına rağmen 250 bin TL harcayarak trafoyu değiştirdik. Alanyurt geri dönüşümde en fazla memnun olduğumuz yerlerden biri. Spor kompleksi açtık. Mezarlıkla ilgili çalışmalara başlayacağız. Devam eden semt sahamız var. Mobese sistemi Alanyurt’ta da olacak. İstiyoruz ki Alanyurt da insanların gezdiği, piknik yaptığı, eğlendiği, sosyal aktivitelerin olduğu bir yer olsun.” ifadelerini kullandı.

Çeşmeden su içmek istiyoruz

Alinur Aktaş, 2012 yatırım programına Yağlı Tohumlardan başlayarak Yenişehir’e kadar duble yolun aldığını söyledi. Bir vatandaşın, “Ayda 120 TL su parası ödüyorum. Keşke 200 TL ödesem de suyu içebilsem. Çeşmeden su içmek istiyoruz” şeklindeki yakınmasına Alinur Aktaş, Alanyurt’a kısa zamanda kaynak suyu getirmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, “İnegöl merkezde oturanlardan da bu konuda şikayetler alıyoruz. Bu bölgeye 12 ayda Alibeyköy’ün kuyu suyu veriliyor. Eskiden buralara itfaiye ile su getirilirdi. Yeni bir arıtma sistemi ile ilgili çalışmalar yaptık. Kısa vadede kaynak suyu mümkün görülmüyor. Ancak baraj ile birlikte sorun çözülebilecek.” dedi.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07