BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖL

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖL

Basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda Büyükşehir yasasına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün menfaatleri bizim için çok önemli. Biz İnegöl’de olduğumuz için fotoğrafa İnegöl açısından bakıy

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Neva Kahvede düzenlediği kahvaltılı toplantıda İnegöl’deki yerel medya temsilcileri, ulusal ve bölgesel yayın yapan basın kuruluşlarının muhabirleri ile bir araya geldi. Toplantıda birçok gündem maddesini değerlendiren Aktaş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Toplantıda en çok tartışılan konu ise Büyükşehir yasası ve İnegöl’ün merkez ilçe olma konusu oldu.

İNEGÖL’ÜN BİR KAYBI YOK

Kahvaltının ardından konuşan Aktaş, son dönemlerin gündem konusu olan hızlı tren ve otoyol hakkında, “Şimdilerde Yenişehir’in kıyısından köşesinden geçen hızlı tren ve otoyolla alakalı konular var. Bu projelerin belediyenin yer vermesiyle, veya bir milletvekilinin orda olmasın, burada olsun demesinden sonra mı yerinin belirlendiğini zannediyorsunuz? Böyle bir şey yok. Bu yolun oradan geçmesiyle yol 60 km kısalacak. Şimdi de otomotiv test merkezi konuşuluyor. Salı günü bir yazı geldi. Yazı da şehrinizde 2,5-3 milyon metrekare hibe arazi isteniyor. Var mı İnegöl’de böyle bir arazi? İstesek otomotiv test merkezini İnegöl’de kurabiliriz. Yenişehir Belediye Başkanının öyle bir yer verdiğini mi zannediyorsunuz? Siyasi irade alternatifler arıyor. Bütün güzelliklerin şehrimizde olmasını dilemek güzel bir şey. Otoyol projesi de Hızlı Tren projesi de en az maliyetle en maksimum verimi alabilmek adına yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin iradesi dışında şekilleniyor. Olayı İnegöl ölçeğine indirgemek çokta sağlıklı bir bakış açısı değil. Bu otoyol yapıldığında, hızlı tren yapıldığında İnegöl’e yaramayacak mı? Bu projeler Yenişehir özeline mi yapılıyor? Sanki fırsatlar kaçtı, mahvolduk, perişan olduk, köye döndük gibi bir kayıp ve kaygı içinde olmamak gerekiyor. Köşe yazılarında yazıldığı gibi bir kayıp görmüyorum. Bu konuda kamuoyunu daha sağlıklı bilgilendirmek gerekiyor” dedi.

ALYANS DÜĞÜN SALONU ARALIK’TA YIKILACAK

İnegöl için bir diğer önemli konu olan Alyans düğün salonunun bulunduğu yerde yapılacak otopark hakkında da konuşan Aktaş, “Aralık ayı içerisinde Alyans Düğün Salonunu yıkıyoruz. Şimdi bize ait olan bin 100 metrekarelik yeri yıkacağız. Burada yeni bir durum daha ortaya çıktı. Alyans Düğün Salonu’nun arkasında da bazı evleri yıkmak istiyoruz. Oradaki durum netleştikten sonra otoparkla alakalı projemizi netleştireceğiz” diye konuştu.

PROJE YÜZDE 90 NETLEŞTİ

Aktaş, Atatürk Bulvarında eski üniversitenin bunduğu alanda yapılacak olan otoparkla ilgili ise; “Eski Tekel Binasının olduğu yerle alakalı proje yüzde 90 netleşti. Yakında kamuoyu ile detayları paylaşacağız. Aynı Halk Ekmek ve İnegöl AVM’de olduğu gibi yap-işlet-devret modeliyle 600 araçlık bir otopark yaptıracağız. Yapım süreci 8 ay. Şuan detayları belirleniyor. Uludağ Çay Bahçesi’nin olduğu alanda projeye dâhil. Muhtemelen Ocak ayında ihaleye çıkarız” şeklinde konuştu.

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖL

Büyükşehir yasasıyla ilgili de yerel yönetimin olaya İnegöl’den baktığını, merkezi hükümetin ise Ankara’dan baktığını kaydeden Aktaş, “İnegöl’ün menfaatleri bizim için çok önemli. Öncelikle İnegöl, sonra Bursa ve sonra Türkiye. Biz İnegöl’de olduğumuz için fotoğrafa İnegöl açısından bakıyoruz. Ama Ankara’dan fotoğrafın geneline bakıyorlar. Öncelikle şunu söyleyeyim bu proje çok radikal bir proje. Başbakan o kadar yürekli bir lider ki yerel seçimlere giderken bin 500 belediye kapanıyor. Kolay kolay Türkiye tarihinde hiçbir siyasinin yerel seçimlere giderken böyle bir projenin altına imza atacağına inanmıyorum. Bu yasayla Türkiye’nin yüzde 80-85’i büyükşehirlerde yaşıyor olacak. Bu proje köyleri de ayağa kaldırma projesidir. İl Özel İdaresi ortadan kaldırılıyor. Her şey tek elden yapılacak” açıklamalarında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’İN ALTYAPIYLA İLGİLİ DEVASA BÜTÇESİ VAR

Aktaş, İnegöl’ün yatırımlar ve merkez ilçe olduktan sonra alacağı yatırımları da değerlendirerek, şöyle konuştu: “2004 yılında Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik bilindiği üzere müstakil ilçe iken merkez ilçe oldular. Bursa bir bütün olarak düşünüyorlar. Hızlı Tren’i Yenişehir’e yapmıyorlar. Bursa’ya yapıyorlar, Türkiye’ye yapıyorlar. Biz merkezden sonra en büyük ilçeyiz. İnegöl’e bu iş ne getirir ne götürür? Hangi yetkiler bizden alınacak diye bakacak olursak; su, kanalizasyon, ulaşım gibi konular, imarla ilgili ruhsat yine buradan verilecek ama bazı kararları büyükşehir belediye meclisinde tasdiklettirmek durumundasın. Gemlik ilçesinde 3,5 yılda yapılan kanalizasyon yatırımının toplamı 51 milyon TL, Gürsu 36 milyon TL, Mudanya’ya ise 56 milyon TL civarında. İnegöl’ün 3,5 yıl içinde su, kanalizasyon, yağmur suyu ile yaptığı yatırım ne kadar; 20-25 milyon civarı. Büyükşehir’in altyapıyla ve kamulaştırmayla alakalı devasa bütçesi var. Bizde bütçe yetmiyor. İnegöl olarak bende il olmayı çok isterim. Eğer bu bir Türkiye projesiyse ben İnegöl’e ne kadar fayda sağlayacak ona bakarım.”dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22