www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BİZLERE İSTİKRAR LAZIM

BİZLERE İSTİKRAR LAZIM

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, ?2002´den bu yana Türkiye´yi 3,5 kat büyüttük. Bu başarı çıtasının artması için istikrar lazım, inanç lazım, kararlılık lazım ve irade lazım.?dedi.

İnegöl´de Semt sahası açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, ?2002´den beri Türkiye´yi 3,5 kat Bursa´yı 5 kat büyüttük. Bursa´nın bugün 15 Milyar dolar ihracatı var. Bu oran BM´ye bağlı 100 ülkeden daha fazla. Bursa, 100 ülkeyi geride bıraktı. Bunları sizlerin iradesiyle başarıyoruz. İnegöl´de bugün 50 ilden daha fazla ihracat yapabilen bir ilçemiz. Adı ilçe ama 50 ili geride bırakmışınız. Bunu sizler başarıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Amacımız bu başarı çıtasını daha da yukarılara taşımak. Türkiye´yi dünyada ilk 10 ülke arasına sokmak için uğraş veriyoruz. Bunun için Bursa 15 Milyar dolar olan ihracatını 75 Milyar Dolara çıkarmalı, İnegöl de 1 Milyar 200 milyon olan ihracatını 5 Milyar dolara çıkarmalı. Daha da yukarı çıkarmalı. Bunun için bizlere istikrar lazım, inanç lazım, kararlılık lazım ve irade lazım.?dedi.

--------------------------------------------------

İnegöl Belediyesi tarafından Turgutalp Mahallesi Marmara Sokak´ta yapımı tamamlanan Semt sahası ile çocuk oyun ve fitness alanı törenle açıldı. 

İlk Kameralı Park Uygulaması Hayata Geçti

Şehrin dört bir tarafında dinlenme mekanları, otopark alanları, çocuk parkları, koruluk alanları vb. sosyal donatı alanları oluşturarak İnegöl´e artı bir değer katmaya çalışan İnegöl Belediyesi, küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar ortaya koymaya devam ediyor. Turgutalp Mahallesi Marmara Sokakta işlevselliğini kaybetmiş olan çocuk oyun alanı revize edilerek, 1445 metrekare alan üzerinde oluşturulan 16 araçlık otopark alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı, çok amaçlı saha( futbol ve basketbol için), ağaçlık alan ve sert zemin oturma alanından oluşan semt sahasının açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ayrıca açılışı gerçekleştirilen alanda ilk defa kameralı park uygulamasının hayata geçmesiyle kamu malına zarar vermek isteyen kötü niyetli kişilerin önüne de geçilmesi öngörülüyor.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen açılış törenine; İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, il ve ilçe parti yöneticileri ile mahalle sakinleri katılım gösterdi.

Semt sahalarını kazandırmaya devam edeceğiz

Açılış konuşmalarıyla başlayan törende, Belediye Başkanı Alper Taban davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Taban, ?Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımızın fikrini, düşüncesini, önerilerini, istek ve talepleri ne varsa toplamaya çalışıyoruz. Esasında bugün açılışını yaptığımız semt sahasının bir hikayesi var. Mahalle sakinlerinden bir hanımefendi beni arayarak buraya gelir misin başkanım dedi. Bizlerde, çalışma arkadaşlarımızla bu alana gelerek burada tespitler yaptık. Çocuklarımızın dar bir alanda oyun oynamaya çalıştığını gördük. Zaten 5 noktaya semt sahası kazandırma adına çalışmalarımıza başlamıştık. O gün çocuklarımıza ve mahalle sakinlerimize söz vermiştik ve bugünde bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buranın geçtiğimiz semt sahalarından bir farkı var. Bu semt sahasını oluştururken büyüklerimiz bizden bir şey istedi. Lütfen parklarımız güvenli olsun. Kötü niyetli kişilerin zarar vermemesi için bu alana kamera sistemi koyulmasını bizden istemişlerdi. Bizde ilgili müdürlüklerimizin ortak çalışmasıyla ilk defa burada kameralı park uygulamasını başlatmış olduk. İnşallah bundan sonrada bu uygulamayı diğer parklarımıza da yayarak, kamu mallarına zarar vermek isteyen kötü niyetli kişileri bu kamera sistemleriyle tespit ederek gerekli cezaları almalarını sağlamış olacağız.?

 

?Yeni dönemde genç ve dinamik bir ekiple geliyoruz?

Yeni dönemde İnegöl´ün eksiklerini bir bir tamamlayarak vatandaşların daha mutlu bir şehirde yaşamalarını sağlayacaklarını ifade eden Başkan Taban, ?Yeni dönem için tüm hazırlıkları yaptık. Sizlerin karşısına daha genç ve dinamik bir ekiple geliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız semt sahasının öncelikle Turgutalp mahallemize ve sonrasında şehrimize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

?Türkiye´yi dünyada ilk 10 ülke arasına sokmak için uğraş veriyoruz?

Başkan Taban´ın ardından konuşan İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, ?Sizlerin gönül birlikteliği ile ortaya koyduğu irade ile hem İnegöl´de, hem de Türkiye´de neler yapıldığı gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. 2002´den beri Türkiye´yi 3,5 kat Bursa´yı 5 kat büyüttük. Bursa´nın bugün 15 Milyar dolar ihracatı var. Bu oran BM´ye bağlı 100 ülkeden daha fazla. Bursa, 100 ülkeyi geride bıraktı. Bunları sizlerin iradesiyle başarıyoruz. İnegöl´de bugün 50 ilden daha fazla ihracat yapabilen bir ilçemiz. Adı ilçe ama 50 ili geride bırakmışınız. Bunu sizler başarıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Amacımız bu başarı çıtasını daha da yukarılara taşımak. Türkiye´yi dünyada ilk 10 ülke arasına sokmak için uğraş veriyoruz. Bunun için Bursa 15 Milyar dolar olan ihracatını 75 Milyar Dolara çıkarmalı, İnegöl de 1 Milyar 200 milyon olan ihracatını 5 Milyar dolara çıkarmalı. Daha da yukarı çıkarmalı. Bunun için bizlere istikrar lazım, inanç lazım, kararlılık lazım ve irade lazım.?

?Türkiye´nin önünü kesmek isteyenlere aman vermeyeceğiz?

Türkiye´nin önünü kesmek isteyenlere aman vermeyeceklerini belirten Ala, ?15 Temmuz´da bunu yaptık, 17-25 Aralığı bertaraf ettik. Gezi olaylarında, kapatma davalarında, muhtıralarda, 28 Şubat´ta hep önümüzü kesmek isteyenlere aman vermedik. Şimdi de ekonomi adı altında bize saldırmaya çalışıyorlar. Bizler, gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın tam gaz yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemize yönelen tüm saldırılara karşı tek yürek mücadele etmeye devam edeceğiz? dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri sahada penaltı atışları gerçekleştirdi. Eğlenceli dakikaların yaşandığı açılış, çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanda yapılan inceleme ve vatandaşlarla sohbet edilmesi ile son buldu.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71