BKK´DEN FESTİVALE DESTEK

BKK´DEN FESTİVALE DESTEK

İznik Belediyesi tarafından bu sene ilki yapılan ?İznik Çini ve Sanat Festivali´ne, Bursa Kent Konseyi´de (BKK) katılım göstererek destek verdi.

 

Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa Büyükşehir Belediyesi´nce desteklenen İznik Belediyesi tarafından İznik çinisini yaşatmak amacıyla bu sene ilki yapılan ?İznik Çini ve Sanat Festivali´ne katılarak destek verdi. İznik çinisini tanıtmak ve yeniden dünya gündemine taşımak amacıyla düzenlenen ?İznik Çini ve Sanat Festivali´nin birincisi yoğun katılımla başladı. Festivalin açılış programına, BKK Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Acar ve BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal ve gönüllüler katıldı.

3 GÜN SÜRECEK

Dünya mirası olan İznik çinisini yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, özel anlamlar taşıyan motiflerle süslü, medeniyetimizin köklü hazinesi, sarayların göz nuru, tasavvufun sanatla buluştuğu İznik çinisini tekrar dünya gündemine taşımak için çalıştıklarını söyledi. Sargın, 3 gün sürecek festivalde İznikli çini sanatçılarının sanatsal serüveni sergileyeceğini belirtti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22