BOĞAZ KESME CİNAYETİNDE ?RAPOR? TALEBİ

BOĞAZ KESME CİNAYETİNDE ?RAPOR? TALEBİ

26 Aralık 2014 tarihinde Mahmudiye Mahallesi Ömer Esin Sokak üzerinde tartıştığı arkadaşını boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle gözaltında bulunan O.U., 4. duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Psikolojik sorunları olduğunu belirten sanık için iddia maka

 

Yenişehir´den Fetiye Cezai Evine nakledilen sanık O.U., 4. duruşmaya SEGBİS´le katıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya bağlanan sanık, ifadelerini yineledi.

CEZAİ EHLİYETİ SORGULANACAK

İddia makamı da sanığın cezai ehliyetinin sorgulanması konusunda mahkeme heyetine talepte bulundu. Hâkim, talebi kabul etti.

 

3 HAFTA BOYUNCA GÖZLEMLENECEK

Mahkeme heyeti, cezai ehliyetinin sorgulanması için sanığı İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesini ve durumunun gözlemlenmesine karar verdi. 12 Ekim 2015 tarihinde İstanbul ATK´ya gidecek olan sanığın yaklaşık 3 hafta boyunca gözlemleneceği bildirildi. Mahkeme 26 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

 

OLAY

Mahmudiye Mahallesi Ömer Esin Sokak üzerinde bir işletmenin önünde alkol alan 3 kişi henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladılar. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine O.U. isimli şahıs, yanında bulunan kesici alet ile 27 yaşındaki Halil Efe´nin boğazını kesti. Aldığı darbenin ardından aşırı kan kaybeden Halil Efe, olay yerine hayatını kaybetti. Bölgeden geçen vatandaşların yerde hareketsiz yatan Halil Efe´yi görerek durumu ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda Emniyet ekibi sevk edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı´nın ve beraberindeki olay yeri inceleme ekipleri de olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından Halil Efe´nin cesedi İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayı gerçekleştirdiği iddia edile O.U. emniyet ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası kıskıvrak yakalandı. Olayın şüphelisi 25 yaşındaki O.U., yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde İnegöl Adalet Sarayı´na getirilerek hâkim karşısına çıkartıldı. Çelik yelek giydirilen O.U., basın mensuplarının cinayetin neden işlendiğine ilişkin sorularını cevapsız bıraktı. O.U.´nun emniyetteki sorgusunda da sessizliğini koruduğunu öğrenildi. Öte yandan Emniyet ekiplerinin, olayda ilgisi olduğu iddia edilen G.B isimli bir şahsı daha gözaltına aldıkları bildirildi. 25 yaşındaki cinayet zanlısı O.U. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bursa Kapalı Cezaevi´ne gönderildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07