www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Boğazova´da kaçağa son

Boğazova´da kaçağa son

Boğazova´da kaçak yapılaşmaya yönelik başlatılan çalışmalarının ardından bölgede uygulanan imar planına yönelik yapılan itirazlar İnegöl Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı´nda meclis üyeleri tarafından reddedilerek plan uygulamaya koyuldu.

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı 9´u İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nden olmak üzere toplam 14 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı olmak için Belediye Meclisi´nden istifa eden Mehmet Yurttutan´ın yerine meclis üyeliğine Erhan Çakır getirildi. Çakır, dün ilk meclis toplantısına katılım gösterdi.

TABAN´DAN ÇAKIR´A HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ

Nisan ayı İnegöl Belediyesi hizmetlerinin sinevizyon şeklinde izlenime sunulmasıyla başlayan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Meclis üyelerimizden Mehmet Yurttutan arkadaşımız Milletvekilliği aday adaylığı için aramızdan ayrıldı. Onun yerine Erhan Çakır arkadaşımız aramızda. Hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

KAÇAKLAR SON BULDU

Boğazova´da kaçak yapılaşmaya yönelik başlatılan çalışmalarının ardından bölgede uygulanan imar planına yapılan itirazlar meclise sunuldu. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Belediye Meclisi MHP Grubu üyesi Hakan Ergül, ?Boğazova bugüne kadar sıkıntılı bir yerdi, plan yapılarak önüne geçilmiş oldu ancak burada bir an önce 18 uygulamasının yapılması lazım ki kaçak yapılaşmanın önüne geçelim. Güzel bir plan çıktı ama önemli olan gecikmemesi. İnşaat yapacak çok insan var ve kaçağın önüne geçmeliyiz. Bunun için 18 uygulamasını hayata geçirip ruhsatlı inşaat yapacak vatandaşlarımızın önünü açmalıyız? dedi. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

14 Yaş Altı Oryantring Türkiye Şampiyonası´nda verilecek olan ödüllerin görüşülmesi maddesinde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Oryantring sporu çok önceliği olan bir spor değil, doğada harita ile yön bulma olarak geçiyor. Son süredir revaçta olan bir spor. DOSTUM´da bu branşla ilgileniyoruz. Bununla alakalı bölgesel etkinlikler de yapıyorduk. 12-13 Mayıs tarihlerinde Türkiye Federasyonu ile birlikte büyük çapta bin sporcunun katılacağı bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu yarışmada dereceye giren sporculara hediyeler sunacağız? dedi. Görüşülen maddede dereceye giren sporculara verilecek olan ödüller meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

?DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ??

Başkan Alper Taban, ?Çevre sağlık komisyonumuzla beraber 1 yıldır sürdürdüğümüz ?Marka Kent İnegöl? başlıklı çalışma vardı. Bu çalışmayla ilgili şimdiki ve geçmişte görev yapan arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Bugüne kadar İnegöl´deki mevcut temizlikle alakalı Temizlik İşleri Müdürlüğümüz yoğun bir mesai içerisindeler. Şehir büyüyor, gelişiyor? Bu konuda yapacağımız çalışmaları dün basınla paylaştık. Hep temizlemek üzere kurgu yapıyoruz ama aslolan kirletmemektir. Bundan sonra daha farkında vatandaşlarımızın bulunmasını temenni ediyoruz. Toplum olarak kirletmiyoruz, yaptığımız hataların farkına vardığımızda duyarlı vatandaşlarımızın konuyu fark ettiklerinde bizlere yardımcı olduklarını görüyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzün MOBESE´ler ile bize destek vermesini istiyoruz. Zabıta Müdürlüğümüzün sürekli olarak denetim ve kontrolü gerekiyor. Diyanet İşleri´nin vatandaşlarımızla Cuma hutbelerinde kıymetli bilgiler paylaşacaklarını biliyoruz. Milli Eğitim´de de çevre bilinci adı altında çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar Belediye var olduğu sürece devam edecektir. Birileri hayattan ayrılırken birileri de doğuyor ve yeni gelen bireylerin bu sisteme entegre olmaları için çalışmaların sürekli olmasını istiyoruz. Bir sembolümüz var. Tırtıl karakteri olan sembolümüzü de kamuoyuna tanıttık. Tırtıl büyük bir değişimin habercisidir. Biz de zaten ?Değişime hazır mısınız?´ sloganıyla yaklaşıyoruz. Tırtıl, kelebek olarak dönüştüğünde dünyanın en sevimli varlığıdır. Dönüşümün habercisidir. Böyle bir değişimin habercisi olmasından dolayı temizlik sembolü olarak belirledik. Gerekli farkındalık çalışmalarını başlatıyoruz. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerden de destek bekliyoruz? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00