BORÇ YOKSA KİME FAİZ ÖDÜYORSUNUZ

BORÇ YOKSA KİME FAİZ ÖDÜYORSUNUZ

Seçim çalışmaları çerçevesinde Akhisar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Salih Berber, “Hükümet borcumuz yok diyor, ama 47 buçuk milyar faize para ayrılıyor. Faizi buysa anapara kim bilir ne kadardır.

 Saadet Partisi İlçe Teşkilatı ve milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Akhisar Mahallesinde esnaf ve kahvehane ziyaretlerinde bulundu. Yapılan ziyaretlerde Saadet Partisi’nin seçim vaatleri ve ülkenin durumu hakkında vatandaşlara bilgiler verilirken, seçim çalışmasına İlçe Başkanı Bahri Urgun, Bursa Milletvekili adayları Salih Berber ve Necmettin Çamlıdere, Saadet Partisi Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri ve çok sayıda Saadet Partili vatandaş katıldı. Konvoy şeklinde ilk olarak İnegöl’de bir şehir turu atan partililer, ardından Akhisar Mahallesine ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Başbakan Artık Çay Simit Hesabı Yapamıyor

Ziyaretler esnasında bir açıklama yapan İlçe Başkanı Bahri Urgun, Türkiye’de insanların 630 TL ile hayat sürdürmeye çalıştıklarından söz ederek, “Bu 630 TL insanlara hiçbir şart altında yetmiyor. Yetmediğini de aslında insanlar biliyor. Düne kadar başbakanımız çay, simit hesabı yapıyordu. Her halde son günlerde bu hesabı yapmayı bıraktı. Çünkü 4 kişili bir ailenin geçinebilmesi için gerekli imkanlar, gerekli maddi olanaklar apaçık ortada. 630 TL ile insanlar kiramı ödeyecek, çocuğunu okula mı gönderecek, giyinecek kuşanacak mı, yoksa gıda harcaması mı yapacak? Bu kötü gidişatı ortadan kaldırmamız lazım. Bunun da çaresi Saadet Partisi’dir” dedi.

İnsanların Yüzünü Saadet Partisi Güldürdü

Refah-Yol Hükümetinde 11 ay 15 gün Türkiye’yi yönettiklerini belirten Urgun, “Bu süre boyunca insanımızın yüzü güldü. 800 tane belediyede dönemsel olarak ülkenin yönetiminde söz sahibi olduk. Tüm seçim döneminde hiçbir şartta medya Saadet Partisi’nin sandıktan çıkacağını göstermedi. İşte bugünde medya Saadet Partisi’nin güçlü olmadığını belirtmeye çalışıyor olsalar da Saadet Partisi daha önceden olduğu gibi bugünde sandıktan çıkacak. İnsanımızın bunu bilmesi ve Saadet Partisi’ne olan desteğini esirgememesi lazım. Saadet Partisi mecliste olmalıdır. Saadet Partisi’nin mecliste başarıya sebebiyet vereceğini geçmişte ortaya koyduk” açıklamalarında bulundu.

Batıcılıktan Hayır Gelmez

Saadet Partisi’nin Bursa Milletvekili adaylarından Salih Berber ise, kahvehane ziyaretleri sırasında vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmasında örneklerle ülkenin gidişatını anlattı. Hükümetin ters yöne girdiğini belirten Berber; “Bir araç iyi niyetli bir şekilde ana yolda ilerleyebilir. Ama eğer kavşaktan ters yöne girerse, ortalık karışır. Ülkeyi yönetmek isteyenler iyi niyetli, fakat girilmez tabelasının olduğu yere giriyorlar. Dün 23 Nisan kutlandı, elin yabancısından Türkiye’ye hayır gelmez. Batıyı üstün tutmakla bir yere varılamaz. Bakıyoruz mecliste her gün bir kavga, tartışma. Sağcı solcu diye hatlar karışmış. Sağcılık solculuk bu memlekete hayır getirmez, bunlar bu memleketi bölmek içindir. Biz sağcısını da, solcusunu da bütün kardeşlerimizi bir görüyoruz. Bu ülkede bir sıkıntı varsa bunu sadece Saadet Partisi çözer. Niye kavga ediyorsunuz, birlik beraberliği hep beraber savunalım. Şimdi diyoruz elimizdekiler bize yetmiyor, ödenen faize bir bakın; elimizdekileri batıya kaptırmasak mevcut kaynaklarımız bize zaten yeter. Şöyle bir bakın çevrenize, tapusu ipotek edilmemiş kaç tarla, bağ, bahçe var. Her gün görüyoruz televizyonlarda; çocuklar ekmek almaya diye çıkıyor bir daha dönemiyor, kaçırılıyor, kesiliyor, biçiliyor, bu ülkeye kendi inançlarımız lazım batıcılık değil” dedi.

Vatandaşa Zam Müjdesi

Erbakan hocanın getirdiği havuz sisteminden bahseden Berber; “Eğer şimdi siz bize bu desteği verirseniz biz de onun talebeleri olarak havuz sistemini geri getireceğiz. Hükümet borcumuz yok diyor, ama bütçeye baktığımızda 47 buçuk milyar faize para ayrılıyor. Faizi buysa ana para kim bilir ne kadardır. Siz bize eğer destek verirseniz; Saadet Partisi olarak elimizdeki kaynaklarla tüm ücretlilere yüzde 50 zam yapılacak, havuz sistemi yeniden uygulanmaya başlanacak, adam kayırma bitecek, SSK, Bağ-Kur derdi olmayacak; herkes ölümünden doğumuna kadar sağlık sigortalı olacak, eğitimde artık ücret alınmayacak. Şimdi bakıyoruz oraya pancar ekmeyin buraya bunu yapmayın diye kota koyuyorlar. Kimse Allah’ın verdiğine kota koyamaz. Biz iktidara geldiğimiz zaman kim nereye ne kadar ürün ekiyorsa, yetiştiriyorsa yetiştirsin. Biz onları üreticiden alıp, yurt dışına satacağız” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00