BORÇSUZ İNEGÖLSPOR İSTİYORUM

BORÇSUZ İNEGÖLSPOR İSTİYORUM

İnegölspor’da bu gün gerçekleştirilecek olan olağan üstü kongre öncesi İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ile birlikte bir açıklama yapan İnegölspor Onursa Başkanı Alinur Aktaş, kulübün yaklaşık 540 bin TL borcu olduğunu belirterek, Erdal Özkan ve yön

Bu akşam gerçekleştirilecek olan İnegölspor olağan üstü genel kurulu öncesi liste kargaşası büyürken, İlhan Korkmaz Erdal Özkan’ın listesinin genel kurula katılması halinde listesini çekeceğini açık bir şekilde ifade etti.

Beni Belediye Başkanı Olarak Seçtiler Liste Yapma Lüksüm Yok

Dün, kulüp geçici başkanı İlhan Korkmaz ile birlikte makamında bir basın toplantısı düzenleyen İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş,  İnegölspor ile alakalı kongre öncesi son açıklamasını yaptığını ifade ederek, “Burada konuştuklarımın da hepsini şu anda aday olan arkadaşlarımızla paylaşacağım. Temennim odur ki, inşallah İnegölspor adına da, aday olan arkadaşlarımız adına da, bizim adımıza da hayırlı sonuç çıkar. Ben belediye başkanıyım. Bu insanlar 28 Mart 2004 seçimlerinde bu şehrin belediyesini yönetsin, bu şehrin geleceğine dair her alanda projelerini gerçekleştirsin diye beni seçtiler. Zaten çıkan kanunla benim direk bir profesyonel kulübe başkan olmam söz konusu olmadığı gibi, beraberinde maddi olarak bir aktarımım da söz konusu değildir. Bir miktarını kendim, ağırlıklı olarak bir miktarını da Yusuf Şen Başkan  olmak üzere şahsım olarak destek vermeye çalıştım. 2007 yılında geldiğimiz noktada kamuoyunda oluşan istek ve talep doğrultusunda İnegölspor’un sivilleşmesi gibi bir söz ortaya atıldı ve katılıyorum bana göre de belediyeler bu işlerle kesinlikle ilgilenmemeli. 2007 yılı sonrasında bir yıl başka arkadaşımız, bir yıl başka arkadaşımız görev yaptı. Ben bıraktığımda 200 bin TL para ve çek vardı. İki yıl tam dolmadan 1 milyon 377 bin TL borçla İnegölspor’u devralmak zorunda kaldık. Biz de bir liste hazırladık ve o yıl Play-Off’ta son maçta 1-0 yenilerek 2. lige çıkamadık. Daha sonra küme düşmekten son maçta kurtulduk ve bu sene de yine Yusuf Şen başkanlığındaki liste ile Play-Off son anda kaçırdık” dedi.

Bu Açıklamayı Şahsıma Hakaret Olarak Kabul Ediyorum

Yusuf Şen’in belediye ile ilgili projelere yoğunluk göstermesi amaçlanarak görevi İlhan Korkmaz’a verdiklerini kaydeden Aktaş, “Öncelikle bir kongre kararı aldık ve kamuoyu ile de bunu paylaştık. Fakat İlhan Bey İsmail Güldüren’le çalışmalara hemen başladı. İlhan beye hedefleri olan bir takım oluşturma adına kendisine bazı hedefler verdik. Bir süredir kamuoyunda oluşan ikinci bir liste adayı ve benim de bugün gazetelerde okuduğum ve bu konudaki kesin kanaatimi sizlerle paylaşarak aynılarını bu arkadaşlara da ileteceğim. Aktaş’ın listesini çekmesini istiyoruz diye bir açıklamayı şahsım adına hakaret olarak düşünüyorum. Benim hiçbir zaman listem olmaz, ben Belediye Başkanıyım. Hiçbir zaman Alinur Aktaş’ın listesi bir başkanın listesi ile yarışmayacaktır. Çünkü ben Belediye başkanı olarak bu arkadaşlardan rica ediyorum. Beni ilgilendiren İnegölspor’un bir tane boyutu var; şehre sorun çıkarmayan, şehrin imajını lekelemeyen, esnafa, markete, federasyona başka şehirlerdeki otellere ve kulüplere, sporculara borcu olmayan bir İnegölspor temin etmek benim amacım.”

Erdal Özkan’a 3 Seçenek

Erdal Özkan ve Yücel Demir ile görüştüklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bu ismi geçen arkadaşlarımızdan 5 tanesi ile Erdal Özkan ve Yücel Demir önderliğinde geçen hafta görüştük. Kendilerine aynen söyledim. Size borçsuz kulüp teslim ederim, ama hesabınızı iyi yapın, parayı bulmak bir boyut, harcamak çok daha büyük bir boyut. Dolayısıyla 2 yılda 200 milyar parası olan kulüpten 1 trilyon borcu olan kulübe nasıl gelindiğini dilimin döndüğünce ifade etmeye çalıştım. İnegölspor’la alakalı bu tip çıkışlara ben saygı duyuyorum. Ben Pazar günü İrfan Bilgesoy ve Erdal Özkan ile bir kez daha bir araya geldim ve 1 saat görüştüm. Şunu ifade ettim: borçsuz bir kulüp bırakıyorsam, bir gün borçsuz bir kulübü de bulmayı isterim dedim. Bununla ilgili emin kişiye verilecek bor çekler, evraklar veya noter tasdikli taahhüt istediğimden bahsettim. Biraz da tepki gördüm. Bu sayacağım borçlar İnegölspor’un yapılandırılmış borçlarıdır ve bunların haricinde bir delikli lira borç yoktur. Elektrik 16 bin 500 lira, SGK 150 bin 555 lira, KDV 227 bin 214 lira, vergi 86 bin 100 lira ve bu son yılla alakalı sporcularımıza verilen iki evrak var: 20 Ağustos tarihli evraklar 28 bin 800 lira, 20 Eylül tarihli evraklar 28 bin 800 lira olmak üzere toplam İnegölspor’un 537 bin 969 lira borcu vardır. Eğer arkadaşlarımız bana bu taahhüdü veriyorlarsa ben 2014 yılına kadar bu borçları ödeyeceğimi taahhüt ediyorum. Eğer kendileri biz bu taahhüdü veremiyoruz derseler; elektrik, vergi ve 20 Ağustos 20 Eylül evraklarını yani benim önemime ait borçları ödeyeceğimi, tevafuktur 377 bin liralık borcu ödeyemeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Eğer bu manada arkadaşlarımız biz bununla alakalı isteğimiz heyecanımız devam ediyor, ama biz bu taahhüdü veremeyiz derseler yapabilecek bir şeyimizin olmadığını ve İnegölspor’la bağlantımı kesmek zorunda kalacağımı söylemek istiyorum. Çünkü ben 200 bin lira ile devrettiğim kulübü 1 trilyon küsür borçla geri aldığımda yaşadığım sıkıntı ve zahmeti çok iyi biliyorum. Bu kararı İnegölspor’un eski yönetimi ile 28 kişiyle beraber aldık” dedi.

Polemiğe Girmek İstemiyorum

Bu konu hakkında polemiğe girmek istemediğini kaydeden Aktaş, “Ben bir siyasi parti mensubuyum, belediye başkanıyım. Kimseyle bu konuyla alakalı polemik yaşamak istemiyorum. Kimseye de sıkıntı vermek istemiyorum, ama istirhamımın bilinmesini istiyorum: İnegölspor ne bana babamdan miras kaldı, ne de babamın çiftliğidir. Dolayısıyla benim derdim borçsuz bir İnegölspor’dur” dedi.

Kimsenin Kuklası Olmadım

Listesini hazırlayan İlhan Korkmaz ise; kamuoyunda listeyi Alinur Aktaş’ın hazırladığı ve kendisinin sade bir kuklaymış gibi gösterilmesine tepki göstererek; “Kendimin doğru görmediğim hiçbir şeyi onaylamadım. Yanlış gördüğüm şeyleri yönetim içerisinde fikrimi her zaman beyan ettim. Alinur Aktaş benim 20 yıllık dostum olabilir, ama hiç kimsenin kuklası olmadım. Böyle düşünenler bana resmen hakaret ediyorlar. Ben sadece başkanımızın ekonomik anlamda çizdiği alanımızı gördüm. Bunun dışında kalan her şey tamamen bana ve ekibime aittir. Bir başka listenin girdiği gelen kuruldan da listemi kesinlikle çekeceğim” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00