www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BORİNO´YA FUTBOL SAHASI

BORİNO´YA FUTBOL SAHASI

İnegöl Belediyesi, kardeş şehir Borino´da hayata geçirilen futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ve beraberindeki heyet de açılışta yer aldılar.

 

Smolayn Milletvekili Mustafa Karadayı, Borino Belediye Başkanı Oktay Aliyev ve Belediye Yetkilileri, Kırcaali, Smolayn, Blagoevgrad ve Pazarcık müftüleri de programda hazır bulundu. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Borino Kız İlahi Grubu ile Rudozem İlahi Grubu´nun söylediği ilahiler programa renk kattı.

 

10 KARDEŞ ŞEHRİMİZ VAR

Programda konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, ?Çok kıymetli Borinolu kardeşlerim, Türkiye´den İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın selamlarını sizlere getirdim. İnegöl´ümüzün sizin gibi 3´ü Türkiye´den, 7´si yurtdışından olmak üzere 10 kardeş şehri vardır. Belediyemiz mevcut bu kardeş şehirlerimiz ile dönem dönem istişare içerisinde olmaktadır. Burada olduğu gibi yurtdışındaki Müslüman kardeşlerimizle Ramazan ayında iftar programları düzenliyor, ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımları gerçekleştiriyoruz? dedi.

 

VERİLEN SÖZ YERİNE GELDİ

?2009 tarihinde Yenice eski Belediye Başkanı Hasan Aksu´nun katkılarıyla Yenice ile Borino kardeş şehir olmuşlardı? diyen Yel; ?Sizler ile kardeşliğimiz bu vesileyle başlamıştı. Daha sonra beldelerin ilçelere bağlanmasıyla Borino, İnegöl Belediyesi´nin kardeş şehri oldu. Bizler de İnegöl olarak Borino´yu kardeş şehir olarak kabul ettik. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, 06 Mayıs 2015 tarihinde sizler ile burada bir araya gelmişti. Belediye Başkan Yardımcımız Sabri Günaydın da iftar programına katılmak için sizler ile buradaydı. Ayrıca Belediye Başkanımız halı saha yapımı için sizlere daha önce bir söz vermişti. Verilen bu sözü bugün bu açılış ile yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu halı saha ve camiinin yapımına sebep olan, emeği geçen ve hizmeti olan her kim varsa Allah onlardan razı olsun diyor, siz değerli Borinoluların da açılan bu yerleri sağlıkla ve sıhhatle kullanmalarını diliyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın destekleriyle siz kıymetli Borino halkı için, sizlerden biri olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Rüstem Avcı ve Pelin Birdal´ı bugün sizler ile buluşturmanın sevincini yaşıyoruz?şeklinde konuştu.

 

KARDEŞLİĞİMİZSÜRECEK

Yel ayrıca; ?25 Ekim´de Borino´da gerçekleştirilecek yerel seçimler ve 01 Kasım´da Türkiye´de yapılacak genel seçimlerin ülkelerimize, halkımıza ve seçilecek kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Borino´da gerçekleştirilecek yerel seçimlerin sonucunda hangi kardeşimiz seçilirse seçilsin aynı mesafede ve aynı samimiyetle Borino ile kardeşliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Son olarak hem kendi adıma hem de Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş adına Borino halkına sevgi ve saygılarımızı sunuyor, açılışını gerçekleştirdiğimiz bu halı sahanın hayırlara vesile olmasını diliyorum? diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan halı sahanın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra AB Fonlarından alınan desteklerle yeniden inşa edilen 1475 tarihli Reşadiye Camii´nin yeniden ibadete açılış törenine geçildi.

 

Smolyan Bölge Müftülüğü Sekreteri VahdiBozov, Smolyan Bölge Müftüsü Necmi Dıbov´un adına yaptığı tebrik konuşmasında Borino sakinlerine hitaben caminin yenilenmesinin sadece maddi yönden değil, dini yönden de olması için çaba sarf etmeleri çağrısını yaparak, bunun ancak Allah´ın evlerine ilgi gösterdikleri zaman olacağını belirtti. Bozov, çocuk ve gençlerin camiyi daha sık ziyaret ederek, artık daha modern koşullarda gerçekleştirilecek Kuran Kursları ve dini faaliyetlere katılmaları çağrısında bulundu.

 

Kırcaali Bölge Müftüsü konuşmasında Başmüftü adına tüm katılımcıları selamlayarak, kısaca caminin Müslümanların hayatında önemi ve yerine değindi. Milletvekili Hüseyin Hafızov, tüm toplumun yararına olan İslami değerler ve erdemlerin öğretildiği için camilerin Bulgaristan´ın milli güvenliğinin garantisi olduğunu kaydetti.

 

Açılış töreni, kurdelelerin kesilmesiyle sona erdi. Törenin ardından Borino sakinleri ve misafirleri yenilenen camide Cuma namazı kıldı. Açılış törenine 3 binden fazla kişi katıldı. Davetlilere kurban eti ile hazırlanan pilav dağıtıldı.

 

Reşadiye Camii´nin çevre düzenlemesine İnegöl´de yaşayan Bulgaristan Göçmeni hayırsever vatandaşlarda maddi destekte bulunmuşlardır.

 

Camii açılışından sonra devam edilen programda Borino Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra İnegöl Belediyesi´nin katkılarıyla sahne alan TRT Ses Sanatçısı Rüstem Avcı Borino halkına Türk Halk Müziği ziyafeti yaşattı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00