www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Boş alan otopark ve koruluk olacak

Boş alan otopark ve koruluk olacak

Orhaniye Mahallesi Hakkıbey Sokaktaki 2300 m2´lik alan, modern bir görünüme kavuşturulmak üzere yeniden düzenleniyor.

Altgeçit yapımı sırasında yapılan kamulaştırmalar neticesinde boş kalan ve kötü bir görüntüsü bulunan alan, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından otopark ve koruluk alan olarak projelendirildi.

Proje alanında 36 araçlık otopark ile 1245 m2´lik yeşil alan ve 515 m2´lik sert zemin alanı yer alacak. Çalışmalar sürerken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte alanı yerinde inceledi. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban, Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete alt geçidi hakkında da bilgiler vererek; ?Bugün Orhaniye Mahallesi Hakkıbey Sokaktayız. Mevcut alanda; hem koruluk alan, hem yeşillendirme ve ağaçlandırma gibi çalışmalar ile otopark ihtiyacını gidermek üzere de otopark alanını inşa ediyoruz. Bildiğiniz gibi burada Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün açmış olduğu Uzman Çavuş Yavuz Mete altgeçidimizin yapım işlemini büyük ölçüde tamamlamıştık. Üzerinde çalışmalar devam ediyor. Özellikle kamulaştırma çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyemiz aracılığı ile hayata geçiriyoruz. Bir taraftan o süreçler devam ederken bir taraftan da diğer alanların iyileştirilmesi, estetik anlamında ve şehirleşme anlamında da güzel bir hale dönüştürülmesi adına çalışmalarımıza devam ediyoruz? dedi.

Burada daha öncesinde de gelip hem mahalle muhtarı hem de mahalle sakinleriyle yerinde incelemeler yaptıklarını hatırlatan Taban, ?Bu incelemeler neticesinde de bu alanda neler yapabileceğimizi çalışmıştık, yan kısımda ve caminin parkla olan bölümünde incelemelerimizi yaptık. Bugün burada arkadaşlarımız başlatmış oldukları çalışmayı hızlandırdılar. Artık yavaş yavaş sona doğru ilerleyeceğiz? diye konuştu.

Bursa-Ankara Karayolunda İyileştirme Çalışması

Uygulanan proje hakkında teknik bilgiler de veren Başkan Taban, ?Bu projemiz 2300 m2 alanı kapsamakta. 36 araçlık otopark alanı ve bununla birlikte 1245 m2 yeşil alan ile 515 m2 sert zemin alanı oluşturarak vatandaşlarımızın hizmet almasını sağlamış olacağız. Beraberinde Bursa-Ankara yol kenarında da yeşillendirme çalışmaları yaparak, karayolumuzda da gelip geçen araçlarda daha iyi bir şehir algısı oluşturmak adına kısmi düzenlemeler yapacağız. Fakat tabi daha önce beyanlarımızda yer vermiş olduğumuz Bursa-Ankara Karayolunun iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi çalışması olacaktır. O konuyu ayrıca projelendirmek adına çalışmaya devam ediyoruz. Ama şimdilik arkadaşlarımız buradaki atıkların özellikle buradan kaldırılarak temiz, görsel anlamda şehrimize yakışır şekilde gözükmesi adına gerekli yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını yapacaklar. Ben yapılan çalışmaların ilçe halkımıza, mahalle halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87