BOŞANMALARDA TÜRKİYE SINIRINDAYIZ

BOŞANMALARDA TÜRKİYE SINIRINDAYIZ

Saadet Partisi Belediye Başkanı Salih Berber, seçim çalışmaları kapsamında Aile Hayatı İyileştirme Derneği’ni (AHİD) ziyaret etti.

 

BOŞANMALAR ARTTI

 Dernek yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Berber,  İnegöl’de boşanma oranlarının yüzde 18’ler civarında olduğuna dikkat çekerek “Bu her geçen gün Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de artıyor. Türkiye geneli yüzde 20 iken, İnegöl gibi mazbut bir yerde bu oranın yüzde 18 olması bizi gerçekten endişelendiriyor”.dedi.

 

Seçim öncesi istişare ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Salih Berber ve parti yönetimi, önceki akşam Aile Hayatını İyileştirme Derneği’ni (AHİD) ziyaret etti.

 

HİZMETİN TEMELİNDE BİREYDEN SONRA AİLE VAR

Aile ile alakalı konuların görüşüldüğü ziyarette konuşan SP Belediye Başkan Adayı Salih Berber, “Bugün İnegöl’ümüzde müstesna bir yeri olan Aile Hayatını İyileştirme Derneğini ziyaret ediyoruz. Çok değerli başkanımız Naci Köseoğlu’na ve AHİD derneğimizin yönetim kurulu üyelerine ve bu derneğe katkı sağlamış tüm hemşerilerimize teşekkür ve tebriklerimizi iletiyoruz. Her türlü çalışmanın amacı insanımızın mutlu ve huzurlu olmasıdır. Bugün tüm dini kurallarda ve bilimsel verilerde insanların mutlu ve huzurlu olmasının temel şartının insan ve aile huzuru olması tespit edilmiş ve ortaya konmuştur. Bu anlamda şu anda AHİD derneğimiz İnegöl’de böyle bir güzelliği ifa etmektedir. Eğer toplumun çekirdeği olan ailemiz iyi olursa, insanımız ve toplumumuzda iyi olacaktır. Bu bağlamda Belediye Başkan adayı olarak gelecekteki hizmetlerimizin temeline bireyden sonra aileyi koyuyoruz. Toplumu inşa ederken ailenin inşa edilmesini çok önemsiyoruz” dedi.

 

BOŞANMALAR ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

İnegöl’de boşanma oranlarının yüzde 18’ler civarında olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Salih Berber, “Bu her geçen gün Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de artıyor. Türkiye geneli yüzde 20 iken İnegöl gibi mazbut bir yerde bu oranın yüzde 18 olması bizi gerçekten endişelendiriyor. Türkiye genelinde 2005 yılında yüzde 15 olan boşanma oranları şu anda yüzde 20’lere dayanmıştır. Diğer taraftan bu aile yapısının boşanmaların verdiği sıkıntıdan özellikle genç yaştaki çocuklarımızda beklenmedik olumsuzluklar, suça itilmeler ve farklı yönelimler söz konusu oluyor. İzlediğim bir haber beni dehşete soktu. Bir kız çocuğunun midesinden 18 cm saç yumağı çıkarıldı. Bu olay Bursa’da gerçekleşti. İnceleme sonucunda kız çocuğunun arkadaş grubuna üye olmak için yaptığı ortaya çıktı. O gruba üye olmanın şartı saç yutmak ve bunu mideye indirmek. Bunun üzerine yapılan araştırmada o grubun üyesi iki kızın midesinde de saç yumağı tespit ediliyor” diye konuştu.

 

YASAKLAMALAR KADINI ŞİDDETTEN KORUYAMADI

Salih Berber, annesiyle babasıyla kavgalı olan gençlerden de söz ederek şöyle konuştu: “Bunların temeline baktığımız zaman aile içi şiddetin, aile içi geçimsizliklerin ve boşanmaların ilk sırada geldiğini görüyoruz. Bir hukukçu olarak şunu üzülerek ifade ediyorum; özellikle kadının korunması için hukuki anlamda getirilen düzenleme ve yasaklar kadını şiddetten koruyamamıştır. Sadece yasal düzenleme ile bu işin önüne geçmenin mümkün olmayacağı çok açıktır. Şiddetin zirvesi olan öldürme olayları her geçen gün devam ediyor. Bizim inanç ve medeniyet değerlerimizde var olan, olması gereken erkeğin eşine karşı merhametli olması, ona karşı sevgide ve şefkatte kusur etmemesini öğretmektir. Bir kadına da eşine karşı itaatkâr, sadık ve sabırlı olmasının öğretilmesi gerekmektedir. Bu değerler öğretilmedikçe siz hangi yasal tedbirleri alırsanız alın sonuç felaket olacaktır. İsterseniz polis teşkilatını ailenin başına yığın, isterseniz koruma ordusuyla dolaştırın yinede kadını koruyamazsınız.”

 

AİLE DE SP’NİN PROJELERİ ARASINDA

Boşanma oranlarının büyük bir nedeninin şiddetli geçimsizlik olduğuna da vurgu yapan Berber, “Ancak bunun içerisine zinayı da koymak lazım. Zina şu anda suç olmaktan çıktığı için buda şiddetli geçimsizliklerin içine giriyor. Bunun için toplumumuzun saygı, sevgi bakımından ve ahlaki bakımdan toparlanabilmesi için bu tür çalışmaların önemi büyüktür. Biz inşallah gelecekte toplumumuzu huzurlu kılacak bu olayda ailelerin huzurlu ve mutlu olmasını, eşlerin birbirine saygılı olması konusunu da belediye hizmetlerinin aslı olarak görüyor, plan ve projelerimizi buna göre hazırlıyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde projelerimiz oluştururken AHİD gibi derneklerimizle iş ve çalışma beraberliğimiz olacaktır. Ben bu anlamda çalışmalarından dolayı AHİD derneğimizi bir kez daha teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının sürmesini temenni ediyorum.”dedi.

 

BOŞANMALARIN TEMEN SEBEBİ EĞİTİMSİZLİK

AHİD Başkanı Naci Köseoğlu ise ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi teşkilatına teşekkür etti. İnegöl’de yıllardır aynı dava için birlikte koşturduklarını ifade eden Köseoğlu, “Biz AHİD olarak 2007 yılından bu yana artık son kalemiz olan aileyi yeniden diriltmek, canlandırmak, kurtarmak, şuurlu, inançlı, eğitilmiş gençler yetiştirip, toplumun çekirdeği olan sağlıklı, sıhhatli ailelerin yetişmesi için elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz. Burada 6-7 yaş çocuklardan tutun, 60-70 yaşındaki insanların eğitimine kadar birçok ders verilmektedir. Şu derneğimiz de gündüz ve akşam hiçbir saat boş değil. Hafta içi her gün 4-5-6 yaş çocuklara sosyal etkinlikler, kültürel faaliyetler, akşamları da esnaf sohbetleri, öğrenci sohbetleri, hanımlara dersler ve Cuma akşamları da 5 yıldır aralıksız devam eden Aile Mektebi seminerlerimizle İnegöl halkına 2007 yılından beri hizmet vermekteyiz. Şehit Hasan El Benna’nın güzel bir tespiti var. İslam davasının hâkimiyetine giden yolu şöyle özetliyor; ‘Müslüman bir fert, Müslüman bir aile, Müslüman bir cemaat, Müslüman bir toplum ve Müslüman bir devlet.’ Demek ki, inançlı, imanlı, huzurlu aileler, yetişmiş eğitimli bireylerden oluşuyor. Aile üzerine uzmanların yaptığı çalışmada, boşanmaların temel sebebi ekonomik olmadığı ortaya çıkmış. Yani ekonomik sebepler 2., 3. sırada geliyor. Esas temeline inildiği zaman bir de bakıyoruz ki, boşanmaların temel sebebi eğitimsizlik ve psikolojik problemler. Yani ekonomi bunun üzerine artık işin tuzu biberi oluyor ve yuva çatırdıyor. Ve son kalemiz olan aile çatırdadığı zaman artık o toplum kokuşmaya, bitmeye başlar” dedi.

 

Ziyarette SP Belediye Başkan adayı Salih Berber, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu’na çiçek takdim etti.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32