www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BOSNA VE RUMELİ DERNEĞİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

BOSNA VE RUMELİ DERNEĞİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İlçe Teşkilatı 12 Haziran seçimlerinin ardından Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik başlattığı nezaket ziyaretlerinin ilkini Bosna Hersek ve Rumeli Türkleri derneklerine gerçekleştirdi.

12 Haziran seçimlerinin ardından sivil toplum kuruluşlarına nezaket ziyaretine başlayan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İlçe Teşkilatının ilk durağı önceki akşam Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği oldu.

 

 AK Parti teşkilatı Bosna Hersek ziyaretinin ardından Rumeli Türkler Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde düzenlenen asker uğurlaması programına da katılarak burada da dernek üyeleri ile bir araya geldi.

Bosna Hersek ziyaretinde konuşan dernek Başkanı İsmet Doyan; Srebrenitsa katliamının soykırım olarak kabul edilmesi nedeni ile Ankara ya da İnegöl’de bir Srebrenitsa anıtı dikmek istediklerini söyledi.

Yapılan ziyarette konuşan İsmet Doyan; yaklaşık 2 buçuk ay önce gerçekleştirilen genel seçimi anımsatarak, “İnegöl Milletvekilimizi Ankara’ya gönderdik. Bu nedenle Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, Belediye Başkanımız ve AK Parti teşkilatı bize ziyarette bulundular. İlk ziyaretlerini de İnegöl Bosna-Hersek Derneği’ne yapmış bulunuyorlar. İnegöl’den büyük bir destekle uğurladığımız Milletvekilimizin Ankara’da İnegöl için önemli hizmetler yapacağına inanıyoruz” dedi.

İnegöl’e Srebrenitsa Anıtı

Srebrenitsa anıtından da bahseden Başkan Doyan, “Srebrenitsa katliamı tüm Boşnakların üzüntü ile hatırladığı ve olaydır. Srebrenitsa katliamının soykırım olarak kabul edilmesi ile birlikte biz de Ankara ya da İnegöl’de bir Srebrenitsa Anıtı yaptırmayı düşündük. Bu konuda Sayın Milletvekilimizden de yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise konuyu derhal Dış İşleri Bakanlığı ile görüşeceğini kaydetti.

CHP Ve BDP’ye Yemin Göndermesi

İsmet Doyan’ın ardından dernek üyelerine yönelik bir konuşma yapan Hüseyin Şahin; “İnegöl’den yüzde 67 oy desteği ile milletvekili seçildim. Hem ülkemize hem milletimize hem de İnegöl’e hizmet etmek için yola koyulduk. Bizler milletimize hizmet etmek için bu vekâletin temel görevi olan yemin etmeyi milletimize yakışır şekilde zamanında yaptık ve milletvekili o zaman olduk. Tabi bizler Bursa Milletvekiliyiz ama bölgemiz İnegöl olduğu için İnegöl’ün sorunlarıyla ilgilenmek esas görevimiz. Çok kısa zamanda bunun meyvelerini görmeye başlayacağız. Çünkü hizmet için varız, hizmet etmek için çalışıyoruz.”

İnegöl’e Hizmet Etmek Boynumuzun Borcu

Seçimlerin ardından 2 ay gibi bir sürede birçok işe de başladıklarından bahseden Şahin, “İnegöl sosyal, ekonomik ve kültürel olarak en iyi yerde. Biz bu tüm katmanlarla İnegöl’ün tüm yaptığı ve yapacağı çalışmalarda var olduk, olmaya da çalışacağız. İnegöl Devlet Hastanemizin temelini çok kısa zamanda atacağız ve inşaatı başlatmış olacağız. Aynı şekilde diş hastanemizin ihalesi yapıldı, bu ayın 11’inde itiraz süresi dolacak. Bu sene sonuna kadar da Alanyurt’ta diş hastanemizin temelini atacağız. Adalet Sarayımız bitti. Şu andaki devlet hastanemizde de 5 yatakla hizmet veren yoğun bakım ünitesini de 21 yataklı olacak şekilde büyütme çalışmalarına başladık. Her gün burada bir tanıdık veya vatandaşımızın hastasını Bursa’da yoğun bakıma aldırmak için uğraşıyoruz. Artık hastalarımızı yollarda taşımaktan kurtarmak istiyoruz. İnegöl’e hizmet etmek, İnegöllüye hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Bunu da zevk ve keyifle yapıyoruz” dedi..

Adalet Sarayı Hastaneden Daha Mı Acil?

Konuşmanın ardından Bursa’dan programa katılan bir basın mensubu Hüseyin Şahin’e İnegöl Devlet Hastanesi’nin durumunu hatırlatarak neden önceliğin Adalet Sarayına verildiğini, Adalet Sarayı’nın daha mı önemli olduğunu sordu.

Sağlık Bakanlığı’nın bütçe planlamasında bir İnegöl Devlet Hastanesinin o günlerde bulunmadığından söz eden Şahin, Adalet Bakanlığı’nın bütçesinden de Sağlık Bakanlığına bütçe aktarılamayacağını, her yatırımın kendi Bakanlıklarınca yapıldığını söyledi.

Vekil Asker Eğlencesinde Coştu

Bosna Hersek Derneği ziyaretinin ardından AK Parti heyeti Rumeli Türkler Derneği’nde düzenlenen asker uğurlamasına katıldı. Dernek Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Açılan için düzenlenen asker uğurlamasında gençlerle birlikte oyunlara da katılan AK Partililer, daha sonra hazırlanan platformda dernek üyeleri ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Fatih Saman; Hüseyin Şahin’in Milletvekili seçilmesi nedeni ile kendisine başarılar dilerken, Makedonya ziyareti ile ilgili yaptığı yardım için teşekkür etti.

Aktaş’tan Kosova İzlenimleri

Rumeli Türkler Derneği’nde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; dernek üyelerine Kosova’da katıldıkları iftar çadırından bahsetmek istediğini söyleyerek, “Hepinizin bildiği gibi, geçen yıl yaptığımız iftar çadırı uygulamasını bu yıl yine yaptık. Bu yıl 16 kişilik bir heyetle gittik Kosova’ya. Gerçekten duygulandık, sohbet ettik, gülüştük, ama o bir akşamlık ziyarette yaptığımız işin ne kadar hayırlı olduğunu bir kez daha gördük. Ben huzurlarınızda bir kez daha ramazan ayında iftar çadırının sponsorluğunu üstlenen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da inşallah aynı organizasyonu yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19