BOSNA-HERSEK FOTOĞRAFLARLA TANITILDI

BOSNA-HERSEK FOTOĞRAFLARLA TANITILDI

İnegöl Belediyesi organizasyonu ile muhtarlar ve STK temsilcilerine yönelik düzenlenen Bosna-Hersek gezisine İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) adına katılan dernek başkanı Resul Gümüş gözlemlerini dernek üyeleriyle paylaştı.

Önceki akşam İnegöl Olimpik Spor tesislerinde düzenlenen toplantıda İnegöllü fotoğraf severler ile bir arya gelen İFSAD Başkanı Resul Gümüş, İnegöl Belediyesinin organize ettiği 3 günlük Bosna-Hersek gezisi süresince çektiği fotoğrafları izlenime sunarak ülke hakkında genel bilgiler aktardı.

Çektiği fotoğraflar üzerinden Bosna- Hersek’i anlatan İFSAD Başkanı Gümüş, “Bursa gibi Osmanlı eserlerinin sıklıkla görüldüğü bir mimari yapısı var. Her yanında bizim kültürümüze ve tarihimize ait bir şeyler bulmak mümkün. Bunun yanı sıra muazzam bir doğal güzelliği var. Özellikle Mostar şehri gerçekten çok güzel bir şehir. Ortaçağ Avrupasını andıran taş yapılar var. 1992 savaşının ardından birçok yapı onarılamamış. Bu yüzden şehirlerde savaşın izlerini görmek mümkün. Müslüman Bosna halkıyla birlikte Sırp ve Hırvatların da yaşadığı bir coğrafya. Şu anda barış ortamı var ama açıkçası herkeste bir gelecek kaygısı var. Karmaşık etnografik bir yapı söz konusu.” ifadelerinde bulundu. Ülkedeki yemek kültürünün çok zengin olduğunun altını çizen Başkan Resul Gümüş, Bosna-Hersek’te çevre temizliğine çok önem verildiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda sergilenen Resul Gümüş’e ait Bosna-Hersek fotoğrafları katılımcıların büyük beğenisini toplarken, görsel olarak da ülkenin etkili bir sunumu ve tanıtımı yapılmış oldu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00