Boşnaklardan SP´ye Ziyaret

Boşnaklardan SP´ye Ziyaret

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İNBOSDER) Başkanı Adli Kavukçu ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi İnegöl İlçe Yönetim Kurulunu ziyaret ettiler.

Önceki akşam düzenlenen ziyarette konuşan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, ?Kıymetli Başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bosna Hersek´in gerek bizim gözümüzde gerekse Erbakan Hocamızın gözünde değeri başkadır. Bosna bizim açımızdan önemli bir yere sahiptir. Rahmetli Hocamızın Bosna ile ilgili yaptığı çalışmaları herkes biliyor. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç en yakın arkadaşıydı. Bosna bizim için ders kapımız. Buradan ciddi dersler çıkartılmalı. En yakın tarihte yaşanan dram ve ibretler var. Gerekli dersleri hepimiz çıkarmalıyız. Avrupa´nın ortasında Bosnalı Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm ortadadır. Batı´dan, Avrupa´dan bize hayır gelmeyeceğini en iyi bilen sizlersiniz. İdare de başta olmak üzere herkes bunu bilmeli. Biz Müslümanlık kimliğimizi değiştirmeden bizi kabul etmeyecekler. Bizi oyalıyorlar. Bizim, gerçek kimliğimize, Bilge Kral gibi, Erbakan Hocamız gibi duruşa ihtiyacımız var? dedi.

PİTA´YA DAVET

İnegöl Bosna Hersekliler Derneği Başkanı Adli Kavukçu ise, İnegöl Bosna Hersekliler Derneği olarak yaz boyunca birçok program gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra birçok STK´nın da etkinliklerine katıldıklarını ifade etti. Kavukçu, ?Bildiğiniz üzere Bosna Hersekliler Derneği olarak yaklaşık 3 yıldan beridir çeşitli nedenlerden dolayı Pita Şenliği´mizi icra edemedik. 3 yılın ardından Pita Şenliği´mizi gerçekleştireceğiz. Topluluklar kültürlerini yansıttıkları sürece yaşarlar. Pita da bizim kültürümüz. İnşallah bu kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. Bu programımıza dostlarımızı da aramızda görmek bizi mutlu edecektir. Bu bağlamda sizleri 27 Ağustos Pazar günü Tuzla Mahallesi´nde gerçekleştireceğimiz Pita şenliğimize davet ediyorum. Bu güzel karşılamadan dolayı da başta ilçe başkanımız olmak üzere tüm Saadet Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Ziyarette Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İnegöl Bosna Hersekliler Derneği Başkanı Adli Kavukçu´ya Erbakan Hocanın ?DAVAM? adlı kitabını hediye etti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32