BOSNALILAR DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

BOSNALILAR DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından tertip edilen dayanışma ve kaynaşma gecesinde, Boşnak sanatçılar Hajra Ugarak ve Smajı İnegöllü Boşnaklara unutulmaz bir gece yaşattı. Geceye ilçe protokolünden de katılım yoğun oldu.

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geçtiğimiz Cumartesi akşamı Ece düğün salonunda dayanışma ve kaynaşma gecesi düzenlendi.

Amacımız Türkiye’yi Büyütmek

Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş,  “Bizim amacımız Türkiye’de tabii ki bu dünyayı büyütmek, ama hiçbir zaman kavga çıkararak, içerde öyle bir sivrilmeye ihtiyaç duymuyoruz. Bizim amacımız dışarıdaki Bosna’daki, Karadağ’daki, Makedonya’daki, Sırbistan’daki Boşnaklar için bu dünyayı bunun için büyütüyoruz. Atalarımızın topraklarında yaşayan akrabalarımız için büyütmeye çalışıyoruz. Oradaki kültürümüzü yaşatmak için büyümeye çalışıyoruz. Biz Boşnak kökenli Müslüman Türkler olarak, her zaman bu ülke için canını, kanını feda edebilecek Boşnak kökenli Müslüman Türkleriz. Bundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz, sonuna kadar da bütün amaçlarımızı bu doğrultuda kullanacağız. İnegöllülere çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gece oldu. İnşallah Boşnak Dünya’sını hep birlikte büyüteceğiz. Hep birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

İnegöl’de 17 Bin Boşnak Var

İnegöl Bosna Hersek Derneği Başkanı İsmet Doyan ise; katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Daha dün gibi gelen derneğimizin kuruluşundan bu güne 17 yıl geçti. Bu zaman diliminde aramızdan ayrılıp ebedi aleme göç eden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gençler geleceğimizdir, felsefesiyle gençlik komisyonumuzu kurduk folklor ekibimizi yeniden yapılandırdık çalışmalarımız devam ediyor. İnegöl’de 17 bin, Türkiye’de 6 milyon civarında Boşnak kökenli insanlarımızla devletimize ay yıldızlı bayrağımıza gönülden bağlıyız. Bu bağlılık Osmanlıda da vardı şimdi de var” diye konuştu.

Bosna Türkiye’ye Emanet Edilmiştir, İlelebet Var Olacaktır

Davet üzerine programa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, “Birileri dedi ki, bizler Balkanlarda, Kosova’da, Bosna’da Türk ve Müslüman bırakmayacağız. Dünyanın gözü önünde, Avrupa’nın dibinde büyük bir soykırım başladı. Maalesef orada katledilenler bizim kardeşlerimizdi, bizim soydaşlarımızdı, bizim kültürümüzden gelen insanlardı. Ama bütün dünya seyretti, Avrupa seyretti. Ama o gün birisi vardı ki, “Bu topraklar bizim, biz bu toprakların asli unsuruyuz, biz ev sahibiyiz, biz kendi devletimizi kuracağız, biz kendi bayrağımızı yükselteceğiz” diye Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç buna müsaade etmedi. Bugün Bosna Hersek devleti vardır ve ilelebet var olacaktır Allah’ın izniyle. Gerçekten o zaman orada büyük bir sorumluluk üstlenerek, işte bugünkü yapıyı oluşturdu. Biliyorsunuz son nefesini verirken de Türkiye Cumhuriyeti’nin çok değerli Başbakanı onun yanındaydı. Ve hem Türkiye’de hem Bosna’da bu şöyle algılandı.  Aliya İzzet Begoviç Bosna’yı Türkiye’ye emanet etti. Bosna Türkiye’ye emanet edilmiştir, birisi Türkiye bayrağı birisi Bosna Hersek’in bayrağı, bu iki bayrak hiçbir zaman yere inmeyecek. Hep yukarıda duracak Allah’ın izniyle” diye konuştu.

Bosna’ya Gidin, Çocuklarınızı Götürün

Programın onur konuklarından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bosna’nın görülmesi gereken bir yer olduğunu ifade ederek, “Çocuklarınıza da o toprakları bir kez gösterin. O toprakların çok şey ifade ettiğini, oraların çok ciddi bir tarihe sahip olduğu ve Türkiye için Bosna’nın ne demek olduğunu, Bosna için Türkiye’nin ne demek olduğunu bizzat yerinde anlamamız gerekiyor.  Bu yüzden ben İnegöl’de yaşayanlara diyorum ki,  Muhakkak suretle çocuklarınıza Bosna’yı bir kez dahi olsa gösterin. Özellikle Ayvaz dede şenliklerinde giderseniz çok daha güzel olur” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07