www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bosnaya Uğurlandılar

Bosnaya Uğurlandılar

Bosna-Hersek Derneği Folklor Ekibi kafilesi, Sarajevo (Saraybosna)´daki "NOMİNATİV Çocuk ve Gençlik Örgütü´nün 8-16 yaş grubu çocuklara yönelik 10.uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Folklor Festivali´nde ülkemizi temsil etmek üzere Bosna´ya hareket etti

Dernek önünden 23 Temmuz Salı gecesi saat 23.00 itibariyle Belediye Başkanı Alper TABAN, Başkan Yardımcısı Rıdvan KOCAAĞA ve camia mensuplarınca Bosna´ya uğurlanan Bosna-Hersek Derneği Folklor Ekibi, 25 Temmuz Perşembe sabahı Bosna´da olacak.

KARDEŞLİĞİMİZ EN BELİRLEYİCİ ETKEN

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; ?Sanatın birleştirici ve bütünleştirici gücünün farkındayız. Destek vermiş olmaktan da ayrıca mutluluk duyduk. Hepimize ayrı vazifeler düşüyor olsa da, ortak çabamız birlikte yaşadığımız insanların her zamanlarında yanlarında olmaktır. Başarıyı birlikte paylaşmak, zorlukları birlikte aşmak, farkındalık oluşturmak, yaşadığımız şehrin her köşesinde, her kesimden vatandaşın insani değerini korumak ve ihtiyacını gözetmek amacı taşıyoruz. Farklılıklarımız bizi biz yapan, kardeşliğimizi pekiştiren unsurlardır. Bu anlamda değerli folklor ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.? Beyanında bulundu.

DERNEK BAŞKANI BİLGİ VERDİ

Dernek Başkanı Selahattin KOZAN ise; Folklor Ekibinin 3 gün sürecek festivalde 2´si Saraybosna-Ilidza (Ilıca)´da; 1´i de Saraybosna-Hadzi?i (Haciçi)´de olmak üzere 3 performans sergileyeceklerini; sergilenecek halk oyunlarının ise, Bursa bölgemiz oyunlarından derlenmiş bir sunum olacağını belirtti.

Bosna dışında, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boşnak Diasporasının davet edildiği bu festivalde, Türkiye´de yaşayanlar olarak ülkemizi temsilen sadece İnegöl Boşnakları folklor ekibinin tercih edilmesinin çok büyük bir kıvanç kaynağı olduğunu belirtti. Ülkemizi temsil etmekten camia olarak büyük bir mutluluk duyduklarını belirten KOZAN, yeni kurulan folklor ekibinin hazırlık sürecinin çok kısa bir zaman önce başladığına; bu kısa süre içinde ciddi mesafeler alındığına da ayrıca dikkat çekti.

Ekibin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde maddi ve manevi destekler veren başta AKKAP Orman Ürünleri, DONAT ve BOSNALI Konfeksiyon olmak üzere tüm camia mensuplarına teşekkürü bir borç bildiklerini belirtti.

TÜRKİYE VE İNEGÖL´Ü TEMSİL EDECEKLER

İlk performanslarını 22.Pita Festivali´nde; ikincisini de ilçemiz Uluslararası Kültür Festivali´nde başarı ile sergileyen folklor ekibi büyük bir beğeni topladı. Bosna´daki 5 gösteride daha başarı sergileyecek olan ekip, tüm dünya Boşnak Diasporasına TÜRKİYE ve İNEGÖL adını temsil edecekler.

Dernek başkanı Kozan?Böyle bir yurtdışı festivaline katılmamız için bizleri teşvik eden ve her türlü desteği vermekten kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Alinur AKTAŞ ile her türlü imkanı bizler için seferber eden İnegöl Belediye Başkanımız Alper TABAN´a da teşekkürü borç biliyoruz? beyanın bulundu.  Kafile 31 Temmuz´da Türkiye´ye dönecek.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00