www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BÖYLE ACI GÖRMEDİM

BÖYLE ACI GÖRMEDİM

Geçtiğimiz hafta Pakistan´a 2 günlük ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanlık dramının yaşandığı ülkedeki acı tabloyu, ?İnegöl´de ziyaret amacıyla yüzlerce eve girip çıktım, ancak böyle bir acı ve dram dolu bir hayat görmedim?sözleri

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7-9 Mayıs tarihleri arasında İHH yetkilileri ve beraberindeki işadamlarıyla birlikte Pakistan´a ziyaret gerçekleştirmişti. İHH´nın bölgedeki çalışmalarını yerinde görmek amacıyla yapılan Pakistan ziyareti sonrası, Perşembe akşamı Sani Konukoğlu konferans salonunda ?Pakistan İzlenimleri´ isimli program tertip edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Pakistan ziyaretinde bulunan İHH İnegöl temsilcisi İlhan Tatlı ve İHH Yetim Birimi Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, yaşam mücadelesinin hat safhada olduğu ülkedeki dramı, gördüklerini ve yaşadıklarını İnegöllülere aktardı.

90 YILLIK BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Pakistan izlenimlerini aktarmak için kürsüye çıkan ilk isim İHH İnegöl Temsilcisi İlhan Tatlı oldu. Tatlı, İHH´nın Pakistan´daki faaliyetlerini ve yardım çalışmalarını anlatarak katılımcıları bilgilendirdi. Bölgede özellikle yetimler üzerine çalışma yapıldığından söz eden İlhan Tatlı, yetimhaneler ve okulların önemine vurgu yaptı. Sunum eşliğinde devam eden konuşmasında günümüz Türkiye´sinde Pakistan ile olan münasebetimizin maalesef yeterince bilinmediğini de belirten İlhan Tatlı, ?Anadolu´nun işgaline hiçbir İslam ülkesinde Pakistan´daki gibi bir reaksiyon oluşmamış, başka hiçbir ülkeden Anadolu´ya bu kadar yardım gönderilmemiştir. Bugün biz buradayız ve Pakistan´a sahip çıkmamız gerekiyor. Pakistan´a 90 yıllık borcumuzu ödemek zorundayız? dedi. 

?FAKİRLİK, YOKSULLUK ACİZ KALIR?

Pakistan ziyaretinde yer alan İHH Yetim Birimi Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu da gördükleri ve yaşadıklarını dinleyicilere aktardı. Türkçemizdeki fakirlik ve yoksulluk kelimelerinin Afrika´yı tarif etmekte çok aciz kaldığını belirterek durumun vahametine dikkat çeken Aksakaloğlu, ?İmkânsızlık, çaresizlik, zulüm altında çırpınmak tarifleri Pakistan´ı, Bangladeş´i, Myanmar´ı ve Arakan´ı anlatmaya yetmez. Onları yok etmek isteyenlerin ellerinde çok önemli bir gerekçe var. Bu insanlar Müslüman. Gördüm ki onlar Allah´a sığınıp çaresiz gözler ve dillerinde dualarla Türkiye´yi, Osmanlı´nın torunlarını bekliyorlar. Türkiye Müslümanları olarak bizler hem ülkemize, hem dünyaya yetmek zorundayız. Allah (cc) ülkemize öyle bir misyon yüklemiş ve bizi o kadar önemli bir sorumluluğun altına sokmuş ki bundan hem şeref duymak, hem de çok çalışmamız gerektiğinin şuuruna varmak gerek? şeklinde konuştu.

YETİMHANELERDE BİR KİŞİLİK BOŞ YER YOK

İHH faaliyetleri sonucu Pakistan´da açılan yetimhanelerde şuanda bir yetim alacak boş yer olmadığını ve yüzlerce yetim çocuğun da yetimhane beklediğini ifade eden Aksakaloğlu, ?İHH 14 yıl önce gittiği Pakistan´da yetimhaneler ve bu yetimlerin eğitim göreceği okullar, imkânlar sunmuş. En önemlisi, oraya sadece imkân götürmekle kalmamış İslam kültürünü, kardeşliği, fedakârlığı yeniden filizlendirecek tohumlar atmış. Ancak bugün yine orada çocuklar satılmaya ve kaçırılmaya devam ediyor. Bunlar elekten geçiriliyor. Çok zeki olanlar asimile edilip kendi projelerinde kullanılıyor. Bir kısmı organ mafyasına, bir kısmı da fuhşun o rezil dünyasına bırakılıyor. İHH´nın çalışmalarıyla açılan yetimhane ve okullarda bin 254 yetimimiz barınıyor. Düzenli olarak eğitimleri veriliyor. 400 yetimde hasretle bu yetimhanelere çağırılmayı bekliyor. Başvurmuş, başvurusu onaylanmış fakat henüz himayeye alınamamış. Niçin? Çünkü bir kişilik bile boş yer yok? diye konuştu.

ÇOK GÜZEL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ

Son olarak söz alan Başkan Alinur Aktaş ise, 2 günlük ziyaretin kendisini çok etkilediğinibelirterek, ?Keşke buradaki herkes oraya gidip görebilse. Eminim geldikten sonra eldeki değerlerin hepsini kat ve kat daha fazla severdiniz? diyerek Pakistan´daki acı tabloyu özetledi. 12 yıldır Belediye Başkanlığım süresince haftada bir iki kez İnegöllü hemşerilerimin evlerine ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Cumartesi günleri halk gününe gelen vatandaşlarımız oluyor, dertlerini anlatıyorlar. Allah kimsenin düzenini bozmasın ama farkı sıkıntıları olan insanlar var. Lakin Pakistan ziyaretinden sonra şunu bir kez daha anladım ki, biz çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bunun şükrünü hepimiz bilmeliyiz? dedi.

?HAYATIMDA BU KADAR AĞLADIĞIMI HATIRLAMIYORUM?

Şimdiye kadar 50 civarında ülke gördüğünü ifade eden Aktaş; ?İHH´da görev yapan arkadaşlar dönem dönem yanımıza gelirlerdi onlardan bir şeyler dinlerdik. Ama bazı şeyler tam oturmuyordu. Tabi gidip görerek bir şeyler çok daha etkili oluyor. Onların anlattıklarından etkilenip bizde destek olmaya çalışıyorduk. Ama Pakistan ziyaretinde dizlerimin bağı çözüldü desem hiç mübalağa etmemiş olurum. İlk gün o kadar ağladım ki hayatımda bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum. İnegöl´de birçok eve ziyaret gerçekleştirdim ama ben böyle bir hayat görmedim. Yurt dışında birçok Türk okuluna gittim. Türk okullarında o ülkenin en zengin çocukları okuyor. En üst düzey çocukları okuyor. Fakat Pakistan´da durum farklı. Burada okuyan çocukların bir babası kesin yok. Bazılarının annesi de yok. Çocuğa biraz elini sarıyorsun, o anda hissettim ki elimi yüzüne sürüyor. Bu arada çocukları disiplinli yetiştiriyorlar. Hepsi çok zeki çocuklar. Ama oraya gitmeyle alakalı çok zeki veya zengin olacak diye bir şart yok. Zaten oradakilerin hepsi garip, fakir? şeklinde konuştu.

DÜNYADA BAŞKA HİÇBİR ŞEYE DEĞİŞMEM

Aktaş son olarak; ?İHH´nın öncülük ettiği yardımlara canı gönülden destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu ifade etmeliyim ki bir yetime yardım etmek, onların yüzünü güldürmek bence bir insanın yaşamı boyunca yapabileceği en güzel vazifedir. Zaten onları mutlu görmeyi dünyada başka hiçbir şeye değişmem? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19