BÖYLE PAZARYERİMİ OLUR

BÖYLE PAZARYERİMİ OLUR

Türkiye'nin çeşitli illerinden hayvan satmak için İnegöl'e gelen celepler, yağışlarında etkisini göstermesiyle zor günler geçiriyor. Çadırlarda kalan celepler yağmur yağdığında ise geceyi ayakta geçiriyor.

 

 

 

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklarla dolan hayvan pazarlarında ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Erzurum, Kars ve Van gibi doğu illerinden İnegöl`e hayvanlarını satmak için getiren vatandaşlar konaklama sorunlarını ahırların yanına ya da içine yaptıkları barınaklar ile çözdüler. Zor şartlarda ve soğuk hava koşullarında günler boyunca ahırlarda yatan yetiştiriciler havanın kararmasıyla birlikte hayvanlarının yanında uyuyorlar.

 

YAĞMUR YAĞINCA TÜM GECE AYAKTA BEKLİYORUZ

Erzurum’dan İnegöl’e getirdiği hayvanlarını bayrama kadar satma telaşına düşen ve ahırın yanında kendisine barınak yapan Erzurumlu Salih Aksakallı, “Soğukta, yağmurda çadırlarda kalıyoruz. Yağmur yağdığı zaman kaldığımız yerleri su basıyor ve yatamıyoruz. Tüm gece boyunca ayakta bekliyoruz” dedi.

 

10 GÜNDÜR HAYVANLARLA YATIP KALKIYORUZ

Erzurum’dan İnegöl’e gelen bir diğer satıcı Osman Bilican ise, “Erzurum Hasankale’den İnegöl’e geldik. 10 gündür hayvanlarla birlikte yatıp kalkıyoruz. Gecemizi gündüzümüzü ekmek parası için burada geçiyor. Kendi imkânlarımızla kalacağımız çadırları kurduk. Gördüğünüz gibi burada yatıp kalkıyoruz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17