BÖYLE SAYGISIZLIK OLMAZ

BÖYLE SAYGISIZLIK OLMAZ

Mahmudiye Mahallesi Muhtarlığı yanında bulunan yer altı çöp konteynırına çuval içerisinde bırakılmış elbiseler ile birlikte 37 adet dini kitap çıktı. Kitapları çöpe atan kişiye tepki gösteren çevre esnafı, yaşanan bu durumu saygısızlık ve üzüntü verici ol

Mahmudiye Mahallesi Muhtarlığı yanına konulan yer altı çöp konteynırının kenarına bırakılan çuval içerisinden 37 adet dini kitap çıktı. Çevrede oturan vatandaşlar tarafından çöpe atıldığı tahmin edilen dini kitaplar, çevredeki duyarlı esnaflar tarafından çöpten alındı.

 

Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar, dini roman kitapları, din kültürü ve ahlak bilgisi kitapları ile yaz kuran kursuna ait öğrenci kitaplarını çöpten alan çevre esnaf, bu kitapları çöpe bırakan vatandaşlara büyük tepki gösterdi. Çöpten alınan dini içerikli kitapların kullanılmak üzere dernek ya da İnegöl Halk kütüphanesine verileceği öğrenildi.

 

Kitapları sabah çöpte gördüğünü dile getiren Metin Çevikgaz isimli esnaf, “Vatandaş olarak dini kitapların çöpe atılmasından utandım. Dinin bu kadar ayaklar altına alınmasına anlam veremiyorum. Kitaplar kullanılmıyor ise imha edilebilirdi.” dedi. Adnan Ordu isimli diğer bir esnaf ise İslam dinine yönelik son günlerde yapılan saldırıların olduğunu hatırlatarak, “dini kitapların çöpe atılması üzücü ve dehşet vericidir.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22