?BOZUK DÜZENDE SAĞLIKLI NESİL YETİŞMEZ?

?BOZUK DÜZENDE SAĞLIKLI NESİL YETİŞMEZ?

AGD İlçe Şubesi Ekim ayı İlçe Divan Toplantısı için İnegöl´e gelen Genel Merkez Liseler Komisyonu Teşkilat Başkanı Ömer Yazgan, ?Çağa reçeteler sunabilecek bir gençliğin oluşumu için çalışıyoruz? dedi.

 

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, Ekim ayı İlçe Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen divana konuşmacı olarak Genel Merkez Liseler Komisyonu Teşkilat Başkanı Ömer Yazgan katılım gösterdi.Divan toplantısı, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Okulu öğrencilerinden Yunus Emre Şener´in Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

 

?KENDİNDEN HABERSİZ BİR NESİL YETİŞİYOR?

Toplantı esnasında bazı açıklamalarda bulunan AGD İnegöl Şube Başkanı Mustafa Özkan, ?Bizler Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın gençler üzerinde hâkim olması için çalışıyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin her neferi,gençlerimiz ve toplumun yaşadığı sorunları dertlenmiştir. Derdimiz alkol, uyuşturucu, bonzai gibi alışkanlıklara bulaşmamış, ahlaki hastalıklardan korunmuş gençler yetiştirmektir. Milli ve manevi değerlerinden hatta kendinden habersiz bir nesil yetişiyor? dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan AGD Genel Merkez Liseler Komisyonu Teşkilat Başkanı Ömer Yazgan, öğrencilere AGD nedir ve niçin çalışıyoruz konulu konferans verdi.

 

?GÖKYÜZÜNÜN ÖĞRENCİLERİYİZ?

Yazgan, ?Biz kimiz? Âdem(A.S) ile başlayan, Hz. Muhammed(S.A.V.) ile ayakları üzerine basan İslam devlet sisteminin yaşanması için çağlar ötesi mesajı gelecek nesillere aktarmak için mücadele eden neferleriz. Yeryüzünde iyiliği egemen kılmak için çaba sarf edenlerle kötülüğü bir geçim kaynağı bilenler arasında gerçekleşen mücadele nenin ilk insan Hz. Âdem(A.S) ile başlayıp kıyamete kadar devam edeceği şuurunu kavrayarak yaşamımızı dizayn etmeye çalışan, gökyüzünün öğrencileriyiz. İyinin, güzelin, doğrunun ve faydalının yeryüzüne hâkim olması için uykuları kaçan bir teşkilatız. Amacı her ülkede Amerikancı aydın yetiştirmek olan ?Fulbright Enstitüsü´ ABD´den sonra ilk defa ülkemizde kuruluyor. Yapılan bu emperyalist faaliyetlerin farkında olarak, düzenin yeniden inşası için mücadele eden bir camiayız. Allah´ın insana verdiği doğuştan kazanılmış olan hakların hiçbir devlet/sistem yâda yasalar ile elinden alınamayacağını, ırkı, dini, dili ne olursa olsun farklı renklere sahip olan insanların bulutları yine mavi göreceğini bilerek tüm hak sahiplerinin adil bir düzende yaşamaları için mücadele eden kardeşler topluluğuyuz. Niçin çalışıyoruz? Kalın harflerle söylüyorum, çağa reçeteler sunabilecek bir gençliğin oluşumu için çalışıyoruz. Bozuk terazi nasıl düzgün tartmaz ise bozuk giden bir sistem de sağlıklı düşünebilen şuurlu bir nesil inşa etmek o kadar zordur. MGV-AGD gönül fatihleri olarak öncelikli amacımız bozuk giden düzenin yerine gücü, kuvveti ve parası olanın değil hak sahiplerinin hâkim olduğu yeni bir dünya inşa etmek için çalışıyoruz. İslam coğrafyası üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları bertaraf ederek, İslam birliğini tesis etmek için mücadele ediyoruz. Haksızlık karşısında susan kuvvetten yana değil haklıdan yana olacak mücadele ruhuna sahip gençlik hareketi inşa etmek istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04