www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BTM´DEN EĞİTİM REFORMU

BTM´DEN EĞİTİM REFORMU

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin geleceğin bilim adamlarını yetiştirme hedefiyle kentte kazandırdığı vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nin (BTM), bilimsel eğitime katkıları sürüyor.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi klasik eğitim kalıplarının dışına çıkarak eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilimi topluma yaymak amacıyla öğretmenlere yönelik önemli bir proje başlattı. Bilimsel eğitimin yaygınlaştırmak ve öğretmenlerin bilimsel anlamda donanımları attırmak adına projelendirilen ?Öğretmenler Loncası? başlangıçta 9 farklı bilimsel eğitim modeli ile öğretmenlerin teorik ve pratik uygulamalarla eğitilmesini içeriyor. 

YENİ TEKNİKLERLE BİLİMDE İNFORMAL EĞİTİM

Bilimi, çocuk ve gençlere sevdirerek gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurgulanan, eğitim tekniklerini geliştirmek adına pratik uygulamaları da içeren ?Öğretmenler Loncası? öğretmenlerin bilime daha yakın ve yatkın olmalarını sağlayacak. ?Öğretmenler Loncası?na katılım sağlayan öğretmenler, alanında uzman isimlerden bilimin uygulamalı alanlarına ilişkin üst düzey eğitim alacaklar. Öğretmenler Loncası, ?Bilim İletişimi, STEAM, MONTESSORİ, Materyal Tasarımı, Müfredat Bağlantılı Atölye Çalışmaları, Yazılım Destekli Gökbilim, Günümüz Teknolojilerini Kullanma, Programlanabilir Elektronik Kitler İle Ürün Geliştirme, Eğitim- Öğretim ´de Web Uygulamalarını Kullanabilme? eğitimlerini içeriyor. Bilime merak duyan tüm öğretmenlerin başvurabileceği ?Öğretmenler Loncası? ile bilimsel kültürün artırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Proje ayrıca, eğitimcilerin farklı öğretim tekniklerini tanıyarak yeni öğretim yöntemi stratejileri geliştirmesine de faydalı olacak. Öğrencilerin ve çocukların bilimsel gelişiminde, formal eğitime alternatif olarak informal eğitimi esas alan BTM´nin ?Öğretmenler Loncası?, yeni eğitim- öğretim metotlarına yönelik farkındalık yaratarak örgün eğitime de önemli bir katkı sunacak. Öğretmenlerin kendi yetkin oldukları alanlar da hizmet içi eğitimlerine da katkı sağlayacak olan ?Öğretmenler Loncası?na katılmak isteyen öğretmenlerin www.bursabtm.org adresindeki formu doldurarak kayıt yaptırmaları yeterli?

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00