BTM´NİN KANADA ÇIKARMASI

BTM´NİN KANADA ÇIKARMASI

Bursa Bilim ve Teknoloji heyeti Science World tarafından düzenlenen yönetici eğitiminde tecrübe kazandı.

Büyükşehir Belediyesi´nin kente kazandırdığı en önemli vizyon projelerden olan ve Türkiye´nin en geniş kapsamlı bilim merkezi özeliği ile Bursa´ya ayrı bir değer katan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), dünya genelindeki bilimsel etkinlikleri de yakından takip ediyor. Kanada´nın Vancouver kentinde bulunan ve kurulduğu günden bu yana 26 yıldır dünyanın en önemli bilim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Science World´ün, bilim merkezlerinin yöneticilerine yönelik düzenlediği eğitim programına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yöneticileri de katıldı.

TÜBİTAK´ın 4003 projesi desteği ile Kanada´ya giden ve Science World´ün eğitim programına katılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yöneticileri, bilim merkezlerinin finansal, idari ve proje bazındaki yönetişim ilkelerine ilişkin tecrübe sahibi oldu. 5 gün süren eğitim boyunca Science World ekibinin 26 yıllık deneyimleri ve tecrübelerini not eden BTM heyeti, Kanadalı bilim merkezinin yöneticileri ile gelecek yıllarda her iki merkezde geliştirilecek projeler üzerinden deneyimlerin paylaşılması konusunda görüş birliğine vardılar. Bilim ve teknoloji alanındaki son gelişmelerden bilgi sahibi olmak ve ikili ilişkileri geliştirmek adına eğitim programına katılan BTM heyeti ayrıca Science World yetkilileri ile bilimsel organizasyonlar ve proje üretimi konularında görüş ve tavsiye niteliğinde oluşturulacak platforma katkı sunma konusunda ortak hareket etme kararı aldılar.

BTM heyeti Science World´ ün yanısıra Vancouver Müzesi, H.R. Mac. Millan Uzay Merkezi, Vancouver Denizcilik Müzesi ve Ontario Bilim Merkezi´ni de ziyaret etme fırsatı buldu. Bursalı heyet, çalışma ziyaretleri kapsamında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nin faaliyetlerini yabancı meslektaşları ile paylaştı.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00