BU BİR KÜLTÜR FESTİVALİ

BU BİR KÜLTÜR FESTİVALİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Festivali iptal edilsin’ çağrılarına festivalin galasında cevap verdi. “Bu bir kültür festivali diyen Aktaş, “Acaba biz festivale devam edelim mi etmeyelim mi noktasında arkadaşlarımızla istiş

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslar Arası Kültür Sanat Festivali tepkilerin gölgesinde başladı. Bazı kesimler tarafından Mısır’da darbeci katillerin Müslümanlara yönelik katliamları devam ederken ve bu katliama tüm Türkiye’de büyük bir tepki gösterilirken, İnegöl’de festival yapılmasının yanlış olduğu ileri sürüldü. Festivalin ertelenmemesine sosyal medyada da tepkiler gösterilirken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ‘Festival ertelensin’ çağrısına Uluslar Arası Kültür Sanat Festivalinin galasından yanıt verdi.

İPTAL EDELİM Mİ ETMEYELİM Mİ DİYE DÜŞÜNDÜK

Cuma günü yapılan kortej yürüyüşü ile startı verilen festival, Cuma akşamı 21.00’da stant açılışları ile devam etti. Festivalin ilk akşamında Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisindeki Açık Hava Gösteri Merkezinde Halk Dansları Açılış Galası yapıldı. Stant açılışları renkli görüntülere sahne oldu. Derneklerin çadırlarını tek tek ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile beraberindeki heyet, çadırlar önünde halaylar çekip eğlendi.

Çadır ziyaretleri sonrası festival yerli ve yabancı folklor gruplarının sahne aldığı galayla devam etti. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mısır’da insanlarımız ölüyor. Dindaşlarımız ölüyor. Bu konudaki kınamalarımızı bu konudaki protestolarımızı, bu konunun bir an önce çözümlenmesi ile ilgili çabalarımızın devamını istiyorum. Acaba biz festivale devam edelim mi, etmeyelim mi noktasında arkadaşlarımızla istişare ettik. Bu bir kültür ve folklor festivali. İnegöl’ümüz İnegöl’ün değişik yerlerinden Balkanlardan, Kafkaslardan gelen insanların mekan tuttuğu bir şehir. Biz bu festivalde örfümüzü, geleneklerimizi yaşıyoruz. Festivale devam edelim ama bu konudaki düşüncelerimizi de ifade edelim istedik. Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Sadece Mısır’da değil; dini, dili, ırkı ne olursa olsun her yerde yapılan zalimliğe, zorlamaya, şiddetle karşı olduğumuzu bir kere daha buradan vurguluyoruz” dedi.

Festivalin bu yıl 26’ncısını düzenlediklerini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Aktaş, “Benim de 10.festivalim. Kosova Birlik Derneği ve Azerbeycan da aramız katılacak. Yereldeki derneklerimizle de beraber festivalimizi dolu dolu icra edeceğiz. Dolu dolu bir festival icra edeceğiz” diye konuştu.

Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından gala gecesi halk dansları ekiplerinin gösterileri ile devam etti.



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14